torsdag, maj 12, 2016

Det var ikke planen

Først tak for jeres medvirken til min lille uformelle undersøgelse i forrige indlæg, det kommer der et indlæg om, senere. Faktisk var det meningen, at det skulle have været skrevet i går, men dagen strøg af sted, og jeg fokuserede til sidst på at følge med og få lukket dagen godt ned, så jeg kunne få en god nats søvn. Dagen i dag er nemlig første dag med interview af patienter til vores projekt, og jeg har sommerfugle i maven. Og de basker så meget, at her sidder jeg, klokken er tre om natten, jeg har sammenlagt sovet et par timer, og jeg kan bare ikke finde ro og hvile, selv om jeg er træt. Så nu er der ryddet op til rengøringsfirmaets indsats, der er printet diverse dokumenter ud på sygehusets printer til brug i interviewsituationen, der er drukket varm kakao og spist banan for at dulme maven. Om lidt forsøger jeg, om jeg kan få et par timer søvn mere. Jeg skal hente min kollega om knap fire timer, og sammen skal vi forberede interviewene og genopfriske den viden, vi har om tiden efter apopleksi, så vi er åbne over for de emner, der måtte dukke op. Min skræk lige nu er, at vi i situationen ikke forholder os åbne og undersøgende. Meningen er jo, at det er patienten, der skal fortælle og uddybe sin oplevelse, og at vi skal sætte alt til side af forforståelse af, hvordan de måtte have det. Samtidig skal vi have fokus på, hvad det er, vi vil undersøge, så det ikke kun bliver en hyggesnak. Det er en balancegang. Og den balancegang holder mig åbenbart vågen lige nu. Så vågen, at jeg opgiver at gå i seng, for jeg føler mig ikke træt, selv om jeg føler mig træt. Giver det mening? Min hjerne er ikke træt, den tænker, roder og regerer, men min krop er.

Håber du sover trygt og godt, må du få en god torsdag.
10 kommentarer:

 1. Jo tak, jeg sov trygt, da du skrev indlægget, - dagen før vågnede jeg nemlig klokken 2:30 og kunne ikke falde i søvn igen, så jeg var lidt i underskud.
  Jeg håber, I får en god start på jeres interviews.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, Eva, de der nætter med lidt søvn skal helst ikke fylde for meget. Godt du fik sovet i nat, jeg satser på at næste nat bliver god for mig :-)

   Slet
 2. Held og lykke, knæk og bræk, det skal nok gå godt!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, skøreliv, det gik godt :-)

   Slet
 3. Håber at du fik sovet lidt mere - jeg ville overhovedet ikke kunne fungere med så lidt søvn. Jeg sidder op og falder i søvn, når jeg kun har sovet en nat eller flere på den måde.
  Jeg står aldrig op, så bliver jeg mere vågen. Jeg ligger i mørket, trækker vejret helt ned i maven, så falder jeg i søvn, nogle gange med det samme, andre gange går der en time, to timer og nogle gange tre timer (men det er heldigvis sjældent, at der går tre timer). Jeg kan jo så heldigvis sove længe, men ikke for længe, så kan jeg ikke sove næste aften ;)

  God dag og go-go :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Helle, nej ikke mere søvn og jeg faldt heldigvis først sammen, da jeg kom hjem :-) Jeg forsøger også først med vejrtrækningsøvelser, men pludselig går hjernen amok, så jeg er nødt til at rejse mig og være aktiv.

   Slet
 4. Altså Lene! Jeg håber, du kan stå dagen igennem uden at blive helt skeløjet af træthed. God fornøjelse med interviewene :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, fruen i midten, jeg kom igennem på en god måde, men faldt omkuld da jeg kom hjem :-)

   Slet
 5. Den er klassisk, den med, at jo mere nødvendigt det er at få sin søvn, jo mindre kan man sove.
  Nu er vi jo forskellige, men det værste jeg kan gøre, er at stå op - jeg bruger også Helle K's metode, samtidig med, at jeg starter med at lave et lille, sort hul inde i hovedet, hvor der ikke må komme tanker. Det hul skal øges til at fylde hele hovedet. Det lyder fjollet, men det virker oftest for mig.
  Håber det er gået godt for dig i dag.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, Ellen, det gik godt. Der er nætter hvor jeres metoder virker og så er der nætter, hvor hjernen er ved at briste og jeg må ud af sengen. Det er så også de kloge hoveders råd, stå op og gå i seng, når du mærker trætheden. I nat kom trætheden nok men ikke søvnen :-)

   Slet