fredag, december 10, 2010

FREDAGSTRAVLHED

Dagen er gået med raske skridt og om lidt gælder det aftenvagten.

Først var jeg inviteret til at høre en af vore venner forsvare sin PhD afhandling, det gjorde hun rigtig godt.Det foregik på engelsk, heldigvis kunne jeg forstå meget af det,og det var spændende.Det gik hele formiddagen med.

Herefter nåede blodbanken at få besøg. Vi får altid nogle gode faglige snakke, sygeplejerskerne der nyder tydeligt at blive opdateret på hvad der sker rundt på sygehuset.

I dag har jeg trombolysevagten, dvs hvis der bliver brug for akut behandling af blodprop i hjernen, kører jeg ud på sygehus syd og giver behandlingen sammen med vores speciallæge på en stue, vi har på en anden afdeling.

Trombolysefunktionen for sygeplejerskerne på vores afdeling er så en af de ting, der nu spares væk. Funktionen overgår til den anden afdelings sygeplejersker, fordi man mener vi bruger for mange ressourcer på den funktion.

Det er vi RIGTIG kede af, men jeg håber, at skulle en nordjyde i aften få pludselig opstået kraftnedsættelse af den ene side, ensidig ansigtslammelse eller talebesvær, så sørger omgivelserne for at ringe 112, så vedkommende når ind i tide til akutbehandlingen. Jeg skal nok være klar.

9 kommentarer:

 1. Tjaaaa, hvad skal nu sige til det? Hvad koster det, at et menneske bliver alvorligt invalideret, - skal have langvarig genoptræning, - ryger ud af arbejdsmarkedet? For slet ikke at tale om de menneskelige omkostninger.....

  Vi håber, at de, der træffer den slags beslutninger sover godt om natten. Videre klogt er det ikke.

  Godt at du er klar i dag.

  SvarSlet
 2. God arbejdslyst - godt at din slags findes!!!!

  SvarSlet
 3. God arbejslyst - og jeg håber, at vi ikke ses ;)

  SvarSlet
 4. Åhh, jeg er ked af at høre at der skal pilles ved lige netop den funktion. I modsærning til så mange andre patienttyper og situationer er det nemlig en af de indgange til sygehuset hvor der fra min synsvinkel i praksis er meget klar ansvarsfordeling og meget rene linier. Der bliver taget ansvar for situationen fra det øjeblik man får trombolysevagten i røret, og den praktiserende læge sidder tilbage med en tryg fornemmelse af at der står de helt rigtige folk klar til at tage imod på sygehuset.

  SvarSlet
 5. det er underlige steder at spare. Der foregår mange underlige ting. Jeg giver "Eva" helt ret i sin kommentar!

  SvarSlet
 6. Åh, hvor jeg forstår dig.
  Min erfaring er desværre, at de socio-økonomiske medicin- og behandlingsberegninger bevidst bliver overset, fordi det tilsyneladende er nemmere at regne med 'her-og-nu'-omkostninger end dem, der giver bonus på længere sigt.

  Dine billeder af det sneklædte Nordjylland er ikke bare flotte - de er helt utroligt smukke og fortjener en præmie.
  Sne ER meget, meget smukt. Men jeg kan ikke lide at køre på veje, hvor den er kørt helt flad og meget glat ;-)

  SvarSlet
 7. Tænk at man sparer på et område, fordi der bliver brugt for mange ressourcer på det. Det må da for pokker være, fordi der er et stort behov.
  Hvor jeg grinede af dit tidligere indlæg. Rigtig god weekend:-)

  SvarSlet
 8. Eva, jeg var klar og jeg gav trombolyse :-) Trombolysebehandlingen vil stadig eksistere, det bliver bare ikke mig og mine kolleger, der giver den.

  Tak Fru kok og vi er heldigvis mange af slagsen :-)

  Tak Helle, næh tak jeg vil helst at vi ses et andet sted :-)

  Laura, og den struktur forsvinder ikke! Vi har blot hele tiden argumenteret med, at trombolysebehandlingen er led af apopleksiafsnittet, det er vores læger, der står for behandlingen, og derfor skulle det også være specialets sygeplejersker, som skulle give behandlingen. Det er den sidste del, som nu bliver ændret.

  SvarSlet
 9. Charlotte,trombolysebehandlingen er ikke sparet væk,det er vigtigt at pointere, men det bliver andre sygeplejersker fra et andet speciale, som skal give behandlingen sammen med vores læger, fordi vi ikke bor på Syd.

  Ellen, man vil kvalitet, tilfredshed, udvikling og effektivitet. De første tre parameter er som regel ikke med i tankerne, når der skal spares.

  Tak for dine ord om mine billeder. Jeg må indrømme, at jeg synes mit landskab ser trist ud lige nu med al den tø ;-)

  Ravheks, desværre er der mange nordjyder, der ikke ringer og derfor kommer for sent. Ressourceforbruget i det her tilfælde går på, at vi var flere i aftenvagt og weekend for at kunne tage på Syd og give behandlingen. Havde der været flere trombolysebehandlinger, så var behandlingen nok ikke overgået til andre sygeplejersker på det andet sygehus.
  Og en god weekend til dig :-)

  SvarSlet