onsdag, december 08, 2010

MIG OG MINE HUNDE

Jeg har altid været vant til hunde, men jeg har aldrig været en hundepige eller kattepige for den sags skyld. Det er aldrig mig, der nussede og kælede for dyrene, de skulle have det godt og det var det. Min far er opvokset på landet og fnyste, når mennesker menneskeliggjorde dyr, derfor har jeg aldrig været vant til, at dyr kom på værelserne.

Jeg har det stadig sådan, jeg holder af vores hunde, men jeg er ikke den, der kan sidde i timevis og kæle for dem.

Derfor er jeg også den strenge lige nu, for alle dyreunger smelter jo vore hjerter, men Istvan skal altså lære, at vi ikke altid er der. Vores tidligere hvalpe blev modtaget godt af den gamle hund og fik lov til at sove i deres hundekurv. De opfyldte hvalpens kontaktbehov.

Det gør Laika ikke, hun er 4 år ældre end de andre gamle hunde var, da vi dengang fik hvalpe. det gør måske forskellen, hun orker ikke den lille hvalp, og det er helt i orden. Laika er snart 12 år, hun er ikke god til at se mere, hun kan ikke hoppe op i bilen mere, så hun skal have lov til et godt liv på hendes sine præmisser. Vi forventer ikke, at vi har hende om et år.

DSC02596

Derfor må vi så være dem, der hjælper Istvan til at falde til her på gården. Det er landmandens opgave, det er en jagthund, og de to skal knytte bånd.

DSC02550

I dag er landmanden på jagt, så jeg er hvalpesitter, hvilket betyder, at Istvan lige nu sidder på mit skød, mens jeg skriver, for at Laika kan få ro i bryggerset.

Vi må vist ud en tur, så jeg kan få ro til småkagebagningen.

DSC02554

14 kommentarer:

 1. Selvom jeg er glad for min hund og min kat, så er de altså ikke menneskeliggjorte - jeg kalder mig ikke for mor fx og hvis de bliver syge og skal dø, så kan jeg også sagtens tage det på en fornuftig måde, men de er med i vores liv og jeg kunne ikke drømme om, at de ikke måtte ligge i min seng eller i min sofa ;) Men sådan er vi så forskellige...

  SvarSlet
 2. Jeg har altid været glad for mine dyr, men i sengen vil jeg ikke have dem.
  Min hund hørte til på gulvet og i hendes "stol" / kurv, men katten har jeg ingen indflydelse på, hun går præcis hvor det passer hende, derfor lukker vi dørene indtil de steder vi ikke vil have hende.. :-)
  Det bliver spændende når Istvan skal til at lære at komme med på jagt..
  Hav en dejlig dag Lene.

  SvarSlet
 3. Jeg synes egentlig også, jeg har et forhold til dyr, som betyder at dyr er dyr og mennesker er mennesker - måske min opvækst på landet. Det er min mand, der aldrig har haft dyr som barn, der nok er mest pjattet med hunden(og katten, da vi havde kat). Men måske viser dit billede af landmanden med hvalp på skødet, at det er meget nemmere at holde på principperne inden realiteterne holder deres indtog - og det gælder vist med både børn og hunde, synes jeg at kunne huske noget om
  <|:-)

  SvarSlet
 4. Skønt billede af hvalpen på skødet...jeg er meget blød om hjertet, også når det handler om hunde... :o)
  Knuss

  SvarSlet
 5. Helle, jeg synes simpelthen ikke det er særligt lækker med en hund/kat i seng/sofa, måske fordi vores hunde løber overalt på gården :-)
  Men som du kan se, Istvan sover trygt i skødet på landmanden. Og jeg skal nok aldrig have en indekat, for som jeg kan se hos jer alle, så gør de som det passer dem :-)

  Inge, jeg har aldrig haft katte inde, jeg kunne godt forestille mig, at der skulle lukkes af :-)

  Pollyanna, man kan godt mærke, at vi ikke har børn i huset :-) Hvalpen vækker vist et lille forældergen, især i landmanden.Og en hjerteskærende hylen fra bryggerset kan ingen af os holde til :-)

  SvarSlet
 6. Pi Andrea, velkommen her :-) Jeg bliver også blød, men jeg har mine grænser.Og nu har vi travet os en lang tur, så begge hunde sover i bryggerset :-)

  SvarSlet
 7. Ja, jeg er jo hundepige med stort "H" og elsker mine labradors. Jeg betragter dem ikke som børn, men jeg tager ansvar og sørger for opdragelse, træning og konsekvens på den gode måde. Mine hundetøser har det godt og bliver da forkælede, MEN sover i sengen gør de ikke! ;)

  God fornøjelse med Istvan. Han er skøn skøn!

  SvarSlet
 8. Megan, du ville også få svært ved at være der :-)
  Dyr skal passes ordentligt, som du præcist skriver. Jeg ved at hvis vi ikke boede på gården, så ville jeg have talt for ikke flere hunde til os, men det er rart på en gård at have hunde. Og som jæger skal man have en hund.

  SvarSlet
 9. Uanset om man har hund og kat på den ene måde, så beriger de dyr jo ens liv...Jeres lille ny er da så skøn...han ville heller ikke komme i hverken seng eller sofa her hos mig :-)
  Kattene er lidt sværere at have med at gøre, her gør vi som hos Inge..lukker til de rum ,hvor vi ikke vil have katten ind :-)

  SvarSlet
 10. Lene jeg er sikker på, at det (måske) gør en forskel, at du bor på landet.
  Jeg er opvokset på landet med en hund og en kat som både var inde og ude.
  Mht jæger - så var min far jæger og min bror er jæger om en hals, men alligevel lever hans hund stort set som min. Så jeg tror, at det er et spørgsmål om, hvad man har været vant til. Men jeg accepterer fuldt ud andres måde at have dyr på :)

  SvarSlet
 11. Tillykke med den nye hvalp. Jeg deler din indstilling til hund og kat. For tiden er det kun naboernes katte, der kommer på besøg her.

  SvarSlet
 12. Anne, vel gør de det, altså beriger vores liv :-)

  Helle, det sidste er jeg med på :-)
  Her fik den første hund lov til at komme i alle rum undtagen værelser sådan som jeg havde været vant til hjemmefra. Det ændrede vi på, da det gik op for mig hvor meget en ruhåret hund slæber med ind af spagnum og andet snavs :-) Landmanden har altid været vant til, at hunde hører til i bryggerset, men vores hunde kommer skam ind juleaften og ved andre festlige lejligheder, det er, som om de der festlige lejligheder er blevet flere efter børnene er flyttet hjemmefra :-)

  SvarSlet
 13. Hov Jette, vi synkronskrev :-) Prøv lige at sige det ord, ren spiritusprøve :-)
  kattene, der kommer her på gården, er vilde, så dem ser vi kun glimt af. De har respekt for hundene :-)

  Mette, det er den jo og lige nu sover den i kurven, helt udmattet af at jeg satte den i hundegård, fordi jeg skulle hente noget i byen :-)

  SvarSlet