mandag, januar 03, 2011

HVERDAG

Det nye år begynder med en række aftenvagter, først to som trombolysevagt, og siden tre som ansvarshavende i weekenden. Det gav mig chancen for at starte hverdagen blidt i dag.

Folk omkring mig skranter, nu er det landmanden, som har ondt i halsen. Han bestilte varme hyldebærdrikke til ham og en medarbejder til frokost. Jeg satte sugetabletter ned til dem, så halsen kan lindres lidt.

Datteren er i gang med at sortere i kasser på loftet; der er hundehamrende koldt deroppe, så nu er de små æsker båret herned. Det er mere hyggeligt og mere sundt at sidde i stuens varme og gennemgå minder.

Landmanden og jeg bliver nok snart nødt til at tage en tung beslutning; Laika er begyndt at synke helt sammen i bagpartiet, når hun er ude på gåture. Sneen og isen har været hård ved hendes helbred, og Laika kan nærmest kun gå normalt tværs over  gårdspladsen, så synker hun sammen og må sidde lidt, før hofterne igen kan lystre. Laika er faktisk den sidste af sit kuld, der stadig er i live; endnu er hun ikke smerteplaget og virker glad, så vi venter med beslutningen.

DSC02994

Istvan har jeg omdøbt til Tisvan(d), han har fået den ide, at det er skønnere at tisse indendørs end i kulden, så selv om vi lufter med jævne mellemrum, er Istvan stadig i stand til at præstere en stor sø i bryggerset. Vores bryggers ser ikke så pæn ud mere, der er revet tapet af, der er gnavet i yderdør, og der er poter overalt på væggene. Det koster vist en omgang maling, når den unge herre er blevet en voksen herre!

Om lidt er det afgang, hverdagen har meldt sin ankomst, og det er helt fint med mig.

9 kommentarer:

 1. Vi har også haft problemer med hund for første gang i mange år, men det skyldes nytåret og fyrværkeriet. Balder har været så bange at man kunne høre hans tænder klapre i munden og i går var han gået gennem en glasrude og havde ødelagt en gammel dør ud til forgangen selvom der stor en stol for døren. Det er noget rod, så vi skal have fat i dyrlægen. Han kan jo ikke komme med alle steder hen.
  Jeg nyder også at hverdagen har meldt sin ankomst og jeg igen kan få lavet noget håndarbejde og ikke skal bruge alle kræfterne på at lave mad, bage og vaske op og gøre rent. Godt nytår til jer ude i mosen

  SvarSlet
 2. Puha, kan godt forstå at I trækker beslutningen lidt endnu, den er jo ikke let at tage...Hmm sikke da en tissetrold I har fået der. Herligt navn Tisvan !!!...Håber husbonden ikke lægger sig...God arbejdslyst..

  SvarSlet
 3. God arbejdslyst :)
  Det er jo nødvendigt, når vi har taget ansvaret for et dyr, men let det er det sandelig ikke. Da vores første hund skulle aflives - for 20 år siden, måtte jeg sidde med ham imens, håndværkeren kunne ikke være hjemme... håber Leika klarer den lidt endnu.

  SvarSlet
 4. Der ligger vist meget arbejde i at få opdraget sådan en lille fætter.

  Det var dog en fabelagtig nytårsmenu, I indtog. Vi fik også fasanbryst, men resten af menuen kan overhovedet ikke leve op til det, du beskrev her :-)

  Og nu er hverdagen vendt tilbage...

  SvarSlet
 5. Uhhh den del af hvalpelivet kan jeg godt huske nu... Vi fik lagt nyt gulv og ordnet væggene i baggangen, da Centa blev lidt mere moden.. :-) Og det trængte også før hun kom i huset.. så hun skubbede egetnlig bare til arbejdet.. :-)
  Det lyder ikke så godt med Laika.. men kulden gør det heller ikke bedre for de gamle knogler.
  God bedring til landmanden, håber ikke han må lægge sig, og god arbejdslyst til dig.

  SvarSlet
 6. Vi må håbe, at Laikas gamle knogler tør lidt op, når vejret bliver mildere stemt. Men ellers er det jo (desværre) naturens gang.

  Lille Istvan mindede mig lige om, hvorfor vi ikke har anskaffet en hund:) Men det går jo over. Og han er så nuttet på billederne.

  SvarSlet
 7. Måske er det vinterkulden, der er hård ved Laika, lige som med gamle mennesker - forhåbentlig får vi snart lunere vejr.
  Og nu ser jeg pludselig hvor smart det er med vores katte, der går på kattebakke :-)

  SvarSlet
 8. Åh hvor får du minderne frem Lene. Vores Golden var så opfindsom at den kunne åbne skuffer og strø mel ud over hele køkkenet, så jeg på et tidspunkt slet ikke havde lyst til at komme hjem fra arbejde. Kender også til tapet der blev fjernet uden det var aftalt osv.osv. Men som voksen hund var den helt fantastisk og sådan ender det jo som regel. God arbejdsuge til dig herfra .....

  SvarSlet
 9. Tak i lige måde fru grøn :-) det lyder slemt for Balder, så er det ikke rart at være hund mere.

  Tak Annemarie, landmanden har lagt sig, og indtil nu har jeg formået at holde Istvan tør herinde :-)

  Tak Helle. Vores første hund døde i hundekurven, vi bad dyrelægen komme herud. Vores anden hund døde på dyrehospitalet. Jeg vil helst hvis dyrlægen kommer herud, så det kan ske i hjemlige omgivelser.

  Ellen, den menu var uovertruffen :-)
  Hverdagen er tilbage og det er godt :-)

  Tak Inge, landmanden ligger i sin seng, det er yderst sjældent, at han må melde pas til arbejdet. Bryggerset var lige nyrenoveret, men sådan er det jo med hvalpe :-)

  Eva, heldigvis går det jo over :-)

  madame, jeg overvejede om man kunne introducere en hundebakke :-) Jeg tror helt bestemt at kulden og det at gå på sne og is er årsagen til Lailas tilstand.

  Tak fru kok, ja sådanne hundehvalpe har deres egen dagsorden :-)

  SvarSlet