lørdag, januar 01, 2011

NYTÅRSMENU 2010

Den mandlige part af vores vennepar er vild med at kokkerere og ekspert/samler udi i fabelagtige vine, han overtalte landmanden, som har evnerne til kokkerier, men aldrig har udnyttet det talent, til at de to skulle stå for maden nytårsaften.

Hold da helt op, hvor blev det fantastisk.

Foie Gras, chips og italienske kartoffelkroketter sammen med god champagne til Dronningens nytårstale.

DSC02893

DSC02901

DSC02899

Citronrisotto med grillede hvidløgskammuslinger (risottoen stod den kvindlige del af venneparret for, det er hun ekspert i). Hertil en lækker hvidvin fra 1994, Coopers Creek, Swamp Reserve, Chardonnay.

Cognacflamberet fasanbryst med druer, svampe og rød hjemmelavet tomatpasta. Hertil en lækker rødvin fra 1995, Clos-Vogeot, Grand Cru.

DSC02905

DSC02910

Symfoni af grillstegte dyremedaljoner (grillet af landmanden så de smeltede på tungen, perfekt!) og cognacflamberede madagaskarpeber-dyremedaljoner. Tilbehøret var grillede tomater og svampe sammen med lidt flere af de hjemmelavede italienske kartoffelkroketter og en vildtsauce med saft og kraft. Vinen var en sydafrikansk vin, Webersburg, Cabernet Sauvignon, 1998.

Selvom vi havde brugt hele aftenen og holdt gode lange pauser var vi MÆTTE og tidspunktet nærmede sig 90årsfødselsdagen, så vi udsatte desserten til 2011.

Vi fik dog champagnesorbet under fødselsdagen, og kransekage med italiensk champagne ved årsskiftet.

Ja så forsvandt Mickey, og lysten til dessert svandt sammen med ham.

I dag var der lutter gensynsglæde, og det blev fejret med et brag af en dessert, indbagt hjemmelavet chokoladeis med blåbær på en kransekagebund og Vintageportvin.

DSC02972

Kokkene er hyret til næste nytår, og jeg kan nærmest trille.

9 kommentarer:

  1. Mums....i burde åbne restaurant :-)

    SvarSlet
  2. Trods store mængder lækker mad i går, så løber min mund i vand når jeg læser din menu. Uhm, siger jeg bare...

    SvarSlet
  3. Moster tulle,jeg følte mig også som gæst på restarurant :-)

    Uhm er ordet, Oline :-)

    SvarSlet
  4. Det lyder som en bid af madens himmerige - virkelig lækker menu :0)
    Godt nytår Lene og hvor er jeg glad for at hundene vente hjem.

    SvarSlet
  5. Nøj, det lyder lækkert. Jeg kan godt forstå, at I har genvalgt kokkene til næste år.

    Det bliver ikke nemt at vænne sig til almindelig sund hverdagsmad efter julens glæder. Men det står nu på programmet her fra i morgen!

    SvarSlet
  6. frk Solhat, det smagte herligt og i dag fik vi rester :-)
    Vi er så glade for at vi ikke skulle have gang i politiet osv.

    Eva, sund og god kost står også på programmet her samt motion, jeg savner at kunne gå til, her er alt som en skøjtebane :-)

    SvarSlet
  7. Hvor lyder det lækkert. De kan, de mænd.
    Jeg kan godt forstå, de samme kokke skal stå for næste år.
    Det var godt, hunden kom tilbage. Man bliver så bekymret, når husdyr forsvinder og tænker, om de mon kan klare sig derude?

    SvarSlet
  8. Det lyder godt nok som lækkert mad, Lene.

    SvarSlet
  9. Lyder rigtig lækkert - fasan er bare en dejlig spise!
    godt hunden kom tilbage. Mange hunde og katte løber fortvivlet rundt i Nytåret og bliver så skræmte at de ikke kan finde hjem . . .

    Godt Nytår og vi ses på bloggen :-)

    SvarSlet