fredag, december 29, 2017

Hverdagsjul

Nu begynder dagene med hverdag kombineret med jul, dem holder jeg også meget af. Det er så også dagene, hvor vi bliver alene i huset igen. Svigersønnen rejste i forgårs og datteren rejser i dag efter den traditionelle julesammenkomst med gymnasieveninderne.

Det har været skønne julefridage, jeg har ikke lavet meget andet end at stille mad frem, spise,og nyde familien.

I forgårs aftes prøvede jeg for første gang at videosamtale over Messenger. Hold nu op som vi grinte. Datteren ville ønske, at hun havde optaget sine forældre snakke med søn og forlovede i Norge. For det første glemte vi, at der er lidt forsinkelse på, så man behøver ikke at gentage sit spørgsmål, hvis ikke nordmændene lige svarer med det samme. For det andet behøver man ikke tale højere, fordi man taler med nogen i Norge. For det tredje skal man lige tjekke, hvordan man holder mobilen, så nordmændene har en chance for at se os, for det fjerde kom nogen til at trykke på skærmen, så der først var lydløs funktion på og siden kom der alle mulige billedfunktioner på (ikke mig).

DSC_4937

Vi fik set, at der var sne udenfor, at de havde et smukt juletræ (og sønnen godkendte vores juletræ, som datteren for første gang pyntede uden ham ved sin side) og vi fik hilst på vores svigerdatters forældre.

Landmanden har også kunnet holde ferie i år, de havde fået sorteret de kartofler, der skulle af sted mellem jul og nytår, inden juleaften. Han har hygget sig med at bygge hochsitz (jagttårn/skydetårn). Gæssene har slået sig ned igen hos os, så i går afholdt han gåsejagt med to jagtkammerater. De havde en god formiddag, inden vi sammen med datteren kørte til julekomsammen hos min mellemste lillesøster. Vi var de tre jyske søstre med vores børn og mænd, der blev snakket og grinet til den store guldmedalje, så nevøens kæreste fik da sin ilddåb blandt os.

Jeg er kommet så meget ned i tempo, at jeg kan blive helt nervøs for, om jeg kan følge med, når først arbejdsdagen slår til klokken 15. Det går nok, for når klokkerne ringer og patienter har brug for min hjælp, så vækkes sygeplejersken i mig.

God 5. juledag til dig.

DSC_4936

4 kommentarer:

 1. Haha - alle de der nymodens opfindelser, som ikke er til at finde ud af for os lettere bedagede forældre ... men det lyder som om I havde en festlig samtale :-)
  Hverdagen er vendt tilbage, men det er nok meget godt - jeg tror vi alle har haft en god jul!

  SvarSlet
  Svar
  1. Ellen, det var så sjovt :-) Det er godt med hverdagsjul også.

   Slet
 2. Det lyder da som den skønneste jul.Jeg kan godt genkende det med at stille mad frem og nyde familien. Og har lige som du af og til udfordringer med at håndtere de eletroniske dimser, når der skal tages selfies, face times eller andet. Men vi gør det alligevel, gør vi.
  Jeg er sikker på, at du er fuldt på, når arbejdet kræver det. Det er underligt, hvor hurtigt vi er oppe i gear igen, når det kræves. Men det er skønt at komme væk fra arbejdet og have tid til familien ind imellem.

  SvarSlet
  Svar
  1. Eva, det har været en dejlig jul og ja vi hopper da ud i de nye teknologier, omend med lidt besvær :-)
   Det var godt at være på arbejde og jeg var klar :-)

   Slet