søndag, april 18, 2010

SØNDAG

Dagen har været god, min far, landmanden og jeg tog mod sønnens invitation til familiegudstjeneste i frikirken. Temaet var vi er i Guds hænder, vi er Guds hænder.

DSC01403

En af sangene var en børnesang, som handlede om, at jeg kan lide dig, som du er, du er velkommen her, du er fantastisk, og alle blev opfordret til at se på andre, at vise med blik og hænder, at alle var velkomne. Vi er jo ikke faste gæster i kirken, men det var faktisk en rigtig rar fornemmelse, da alle begyndte at hilse på hinanden, mens børnekoret sang videre.

DSC01407

Bagefter var der små “stationer” rundt i kirkerummet og de tilstødende lokaler, som gik på at bruge sine hænder, at være Guds hænder på jord. Man kunne pynte muffins, som blev solgt til fordel for et børnehjem i Ghana. Man kunne skrive et brev, der var sørget for frimærker og kuverter, så det var lige til at putte i postkassen bagefter. Man kunne trække i tov,  her skulle landmanden sammen med en anden landmand selvfølgelig udfordre sønnen og en kammerat, som også arbejder ved landbruget, og de gamle vandt! Man kunne spille bordtennis omkring bordet, så alle kunne deltage. Man kunne sætte sit håndaftryk i trylledej. Man kunne gå hen og snakke med en, man ikke havde snakket med længe.

En anderledes gudstjeneste, men vi nød den.

DSC01409

Jeg har kørt min far hjem, og som opladning til en travl uge tog jeg traveskoene på og gik en tur med Laika, mens solen gik ned.

5 kommentarer:

 1. Sikken en dejlig oplevelse.
  Der er noget særligt over gudstjenester og rum, hvori de foregår.
  Rigtig god mandag til dig, Lene:-)

  SvarSlet
 2. Hvor er det en fin ide med de forskellige stationer, hvor man på forskellig måde kan gøre noget positivt med sine hænder.Meget meningsfuldt.

  SvarSlet
 3. Det lyder som en dejlig gudstjeneste. Der var gode ideer, som kan genbruges her - tak for det:-)
  Hvor det skønt med vejret og lyset - at man kan gå tur også længe efter aftensmaden!

  SvarSlet
 4. Hej Lene.
  Det lyder som en hyggelig afslutning på en god fri-uge.
  Det ville være rart hvis andre kirker gjorde mere af den slags, så kunne det være vi kom derhen. For som det er nu kommer vi mest til jul og barnedåb (der har så også været 10 dåbe og 2 bryllupper i fam. inden for 7 år - så vi har da været i kirken af og til).
  God arbejdsuge til jer, Betina.

  SvarSlet
 5. Tak i lige måde Ravheks,det var rigtig godt :-)

  Eva, og jeg tror at alle går hjem med en fornemmelse i kroppen af jeg er Guds hænder :-)

  Charlotte, selv tak og jeg gik ved halvni tiden i aftes :-)

  Tak i lige måde Betina, jeg tror faktisk også, man i folkekirker laver gudtjenester for børn og familier, og denne gudstjeneste var decideret beregnet for børn :-)

  SvarSlet