fredag, april 30, 2010

GRØDETID

Grøde er et ord, der betegner den egenskab ved planter, at de kan gro og vokse, eller den egenskab ved jord, at den er frugtbar og kan dyrkes. I det ældre danske landbrugssamfund kaldte man vækstperioden i forsommeren for grødetid. (fra wikepedia)

Luften er mild,våd og fuld af løfter om grøde. Jeg fandt den første mirabelleblomst omme bag gården, da jeg kørte småsten over til stendyngen. Ved siden af stenene ligger et lille bjerg af granflis og sender skønne dufte til min næse.

DSC01566

DSC01570

Kastanietræet er vokset meget sidste år, og det står klar til at folde bladene ud.Det bliver ikke i min tid, at det bliver et kæmpetræ, men måske husker vi at fortælle, når den tid kommer, gårdens nye ejere, at det startede med, at landmanden fandt en kastanie og puttede den i en spand jord. Og nej vi skal ikke flytte eller sælge, men når beslutningen om at gå på pension engang er taget, så fører det jo til, at gården skal sælges. Det er en driftgård og ikke en aftægtsbolig.

Roserne er klippet ned i dag, mon ikke det går på denne sidste aprildag? De har taget meget skade af frosten, så jeg er spændt på, om der bliver roser i år. Roserne omkring flagstangen stammer fra den gamle ejer, så de er mere end 27 år gamle, og de ser ud til at være dem, der har mest grøde i sig.

Aftenvagten banker snart på døren, må I få en dejlig dag.

5 kommentarer:

 1. Ja, det er grødetid - men stadig meget koldt synes jeg! Lige i går så jeg termometeret i bilen stå på 21 gr? Det holdt ikke længe. God arbejdslyst til dig. Her er for en sjælden gangs skyld en fredelig dag:-)

  SvarSlet
 2. Dit indlæg passer lige til min stemning, efter jeg har kørt husbonden til udgangspunktet for dagens vandretur. Turen gik gennem Store Dyrehave i øsende regnvejr - men lige præcis i dag, Store Bededag 2010 - er skoven sprunget ud. Ikke bare en enkelt bøg hist og pist, men den dejlige grønne forårsfarve. NU ER FORÅRET HER. Der er grøde i luften.

  SvarSlet
 3. Jeg elsker det ord, grøde :-)
  synes oret fortæller, hvad det er.
  Ha en god dag- :-)

  SvarSlet
 4. - og en dejlig dag til dig også!

  SvarSlet
 5. Tak Charlotte, håber at vejret er lidt mildere nu :-)

  Lige nøjagtig Conni :-) jeg har skrevet lidt om filmen til din kommentar i forrige indlæg :-)

  Tak Miri, og vi har brugt ordet begge i dag :-)

  Tak Oline, håber du har fri til at få trukket vejret dybt ned i lungerne :-)

  SvarSlet