Den mandlige part af vores vennepar er vild med at kokkerere og ekspert/samler udi i fabelagtige vine, han overtalte landmanden, som har evnerne til kokkerier, men aldrig har udnyttet det talent, til at de to skulle stå for maden nytårsaften.
Hold da helt op, hvor blev det fantastisk.
Foie Gras, chips og italienske kartoffelkroketter sammen med god champagne til Dronningens nytårstale.
Citronrisotto med grillede hvidløgskammuslinger (risottoen stod den kvindlige del af venneparret for, det er hun ekspert i). Hertil en lækker hvidvin fra 1994, Coopers Creek, Swamp Reserve, Chardonnay.
Cognacflamberet fasanbryst med druer, svampe og rød hjemmelavet tomatpasta. Hertil en lækker rødvin fra 1995, Clos-Vogeot, Grand Cru.
Symfoni af grillstegte dyremedaljoner (grillet af landmanden så de smeltede på tungen, perfekt!) og cognacflamberede madagaskarpeber-dyremedaljoner. Tilbehøret var grillede tomater og svampe sammen med lidt flere af de hjemmelavede italienske kartoffelkroketter og en vildtsauce med saft og kraft. Vinen var en sydafrikansk vin, Webersburg, Cabernet Sauvignon, 1998.
Selvom vi havde brugt hele aftenen og holdt gode lange pauser var vi MÆTTE og tidspunktet nærmede sig 90årsfødselsdagen, så vi udsatte desserten til 2011.
Vi fik dog champagnesorbet under fødselsdagen, og kransekage med italiensk champagne ved årsskiftet.
Ja så forsvandt Mickey, og lysten til dessert svandt sammen med ham.
I dag var der lutter gensynsglæde, og det blev fejret med et brag af en dessert, indbagt hjemmelavet chokoladeis med blåbær på en kransekagebund og Vintageportvin.
Kokkene er hyret til næste nytår, og jeg kan nærmest trille.