mandag, november 15, 2010

HVAD SKAL BARNET HEDDE?

Mange tanker tænkes, når et navn skal findes. Det skal være det helt rigtige, lyde godt og signalere noget om indehaveren.

Her i huset har vi skullet finde på et navn for nylig, om ikke så længe kommer der jo en lille hvalp til gården, og sådan en skal have et navn, når den skal registreres. Vi har ikke set hvalpen, så nu er vi spændt på, om navnet passer til hunden. Navnet skulle være nemt, skulle signalere en større hund, skulle signalere styrke; landmanden vidste med det samme, hvad hunden skulle hedde.

At vi andre ikke havde hørt om navnet, anfægtede ikke landmanden, og hvor han har hørt navnet, vidste han ikke, men nu får vi en hund, som hedder det samme som en ungarsk filminstruktør og en ungarsk maler.

Jeg håber, Laika og Istvan kommer til at synes om hinanden.

IMGP2033

15 kommentarer:

 1. Hvor jeg glæder mig til at se Istvan..

  SvarSlet
 2. Jeg håber også, at de bliver bedste venner - og jeg glæder mig til at hilse på ham :-)

  SvarSlet
 3. Flot hundenavn - og der bør være "i" i et sådant, har jeg ladet mig fortælle. Det bliver spændende, om han også lyder sit navn. Min hund er ikke altid helt med på, hvad det betyder, når jeg kalder på hende:-)

  SvarSlet
 4. Istvan er et flot hundenavn. Jeg er spændt på at se billeder af den lille nye.

  SvarSlet
 5. Mette, det gør jeg også :-)

  Liselotte, det er altid spændende at sætte to hunde sammen, og du skal helt klart hilse på det nye skud på familiestammen :-)

  Charlotte, Istvan er allerede tilmeldt lydighedskursus :-)så vi håber landmanden og Istvan bliver enige om at man skal komme, når ens navn siges :-)

  Eva, jo mere jeg siger det og skriver det jo bedre synes jeg om navnet :-)
  Og I kommer helt sikkert til at se Istvan, her er jo ingen børn i huset, man kan blogge om, så en hundehvalp må generere gode historier :-)

  SvarSlet
 6. Det er et flot navn - det er jeg sikker på at han bliver stolt af :-)

  SvarSlet
 7. Laika og Istvan passer godt sammen - man kan høre, at de kommer fra samme "stamme" :)

  SvarSlet
 8. Hvor er det spændende med en ny lille hvalp i huset. Godt I har den "gamle", så den kan tage sig af hvalpen. Det er et meget flot navn. Jeg undersøger om der er noder til andenstemmen. Ellers indsynger jeg den til dig:-)

  SvarSlet
 9. Til lykke med den snarlige familieforøgelse.
  Flot hundenavn - må hunden lyde det alle sine dage... :-)

  SvarSlet
 10. Skønt hundenavn og sjovt at landmanden har gemt på navnet. Jeg er enig med Helle K. navnene passer sammen på stammemåden ;)

  SvarSlet
 11. Nå da da - en familieforøgelse! På forhånd tillykke - og god fornøjelse med hunden med det smukke navn.

  SvarSlet
 12. Uhhh jeg sidder her og bliver lidt tøse misundelig.. en hundehvalp suk.. det er vel en kommende jagthund I skal have.. :-)
  Det er et godt navn landmanden har fundet..
  Hav en dejlig dag Lene

  SvarSlet
 13. Marianne, det tror jeg også :-)

  Helle, det så jeg først, da jeg satte dem sammen i det her indlæg :-)

  Ravheks, det bliver spændende, og tak skal du ha :-)

  Tak Ellen, ja det ønske er jeg med på :-)

  Gitte, ja pg han kan ikke gøre rede for det :-)
  navnene passer nemlig sammen, og det har jeg ikke tænkt på før nu :-)

  Tak Conny, så bliver der natteroderi og mine kolleger har spurgt, om jeg skal ha barselsorlov ;-) men den orlov tager landmanden :-)

  Tak Inge, det er en ruhåret hønsehund som Laika, men altså af hankøn :-)

  SvarSlet
 14. Hej Lene

  Jeg er sådan en der bare nyder din blog uden at bidrage med et lille pip, men nu fik jeg sådan et lyst til lige at pippe med, at jeg faktisk har hørt navnet Istvan før.. Jeg har små børn og i en af Peddersen og Findus film, dukker der et cirkus op der har en skønneste tiger med, den hedder Istvan og er vild med livet på gården!
  Tillykke med jeres Istvan
  MVH Karina

  SvarSlet
 15. Hej Karina, velkommen her og tak for din kommentar. Den film må vi da eftersøge. En tiger, der er vild med gårdlivet, det lyder som det er det rigtige navn vi har valgt :-)

  SvarSlet