fredag, november 19, 2010

MORGENMØRKT

Der er bælgravende mørkt udenfor, end ikke antydningen af morgendagens lys.

Inde på min afdeling er de nok over morgengymnastikken nu. De patienter, der selv kan gå og evt. er ude på gangen om morgenen, smiler altid, når de ser alle de hvidkitlede kvinder, der strækker og bukker sig. Vi har haft rygproblemer, men morgengymnastikken hjælper, den varmer leddene op, gør os parate til strabadserne, og nu har alle været gennem velværekurset, hvor fokus har været vores rygge, vores knæ, vores arme. Der er ingen pointe i, at patienterne har det godt, hvis personalet ikke har det, var velværekonsulentens mantra. Personalet er på afdelingen hver dag året rundt, så bliver vi sygemeldt pga arbejdsskader, ender det med at gå ud over patienterne, når der er færre mennesker på arbejde.

Landmanden er ved at gøre klar til en ny jagtdag og en reception og en aften i håndboldens tegn. Han er blevet noget føjtende på sine gamle dage ;-) Det under jeg ham, det er også velvære for ryggen at holde pauser fra det hårde rygarbejde ved kartoffelsorterbordet.

Datteren sover endnu, det under jeg hende, der er en semesteropgave, som hun skal arbejde med hele weekenden, men vi nyder begge to, at det er herhjemme, at symaskinen skal gløde.

Det er mørkt udenfor, bælgravende mørkt.

Jeg må gøre mig klar, en fysioterapeut med speciale i fødder skal kigge på min fod, jeg håber, han har et bud på, hvordan jeg skal få foden til at blive helt sund igen. Som den anden fys sagde, da han havde ultrascannet foden, din fod er ikke syg mere (hælsporen er forsvundet) men den er heller ikke sund, senen er stadig hævet.

Jeg og han er sikker på, at jeg i lang tid har gået og kompenseret for smerterne og dermed skabt uhensigtsmæssige stillinger for fodens muskler og sener.

Som jeg før har skrevet, så er erkendelse første skridt til at ændre noget. Jeg går i gang.

Og mens jeg har gjort mig klar, og indlægget har simret på computeren, er lyset ved at bryde langsomt frem.

Ha en god dag.

12 kommentarer:

 1. Det var dog en forrygende idé med velværegym på afdelingen. Godt du har passeret erkendelsespunktet og nu kan GÅ i gang med det der skal til.
  Her sner det, lyset bryder frem og jeg ønsker også dig en god dag.

  SvarSlet
 2. Ja, motion er godt...håber snart den fod bliver i orden...god dag!

  SvarSlet
 3. Tænker også at gymnastik på arbejdspladsen er en god ide :-)
  Håber din fod snart bliver rigtig god igen..

  og husk lige en dråbe olie til symaskinene og en ny nål...det lyder til at den skal på overarbejde i weekenden..så den skal lige plejes lidt inden :-D

  SvarSlet
 4. Det er genialt med gym. på arbejdspladsen :)
  God fornøjelse med fredagen :)

  SvarSlet
 5. Du må have en dejlig fredag Lene, håber fys'en kan lede din fod i den rigtige retning.. :-)

  SvarSlet
 6. Nyd du dine fridage!
  Det der Aalborg Sygehus er da vist et rart sted at være, lyder det altid til, når du fortæller derfra. Er der ikke noget med, at vi har frit sygehusvalg i DK? Så ville jeg altså vælge jer, hvis det blev aktuelt. Så måtte familien køre efter det ;-)

  SvarSlet
 7. Go' weekend til jer med opgaveskrivning og hygge. :)

  SvarSlet
 8. Din afdeling burde have en pris for bedste arbejdsplads. Sikke en god idé med morgengymnastik, man kan jo ikke gøre andre glade, hvis man ikke selv er det. Det er som med mor og barn.
  Dejligt indlæg fuld af optimisme og medmenneskelighed :-) God weekend.

  SvarSlet
 9. Morgengymnastik på afdelingen, det synes jeg lyder som en god start på dagen. Jeg har hørt om nogen der starter dagen med morgensang, det synes jeg også lyder godt.

  SvarSlet
 10. Tak Gitte og jeg har fortalt min nørrebro-datter, at der sner over hos hende ;-)

  Tak Lavendel, og foden hviler godt i sin nye sål :-)

  UPS Anne, men symaskinen fik et vældigt servicetjek, da jeg nær havde brændt den af, og den er ikke blevet brugt så meget siden da, så jeg satser på, den holder :-)
  Gymnastik på arbejde er rigtig godt.

  Tak Helle,nu gør vi gymn. hver dag, før hen kunne vi godt brokke os, hvis vi havde mange patienter, vi ville i gang, det gør vi ikke mere :-)

  Tak Inge, foden er ledt i rigtig retning og lige nu føles det godt :-)

  Tak Conny, jeg synes min afdeling er et rart sted at være :-) men med de besparelser, der varsles, kan jeg godt få lidt ondt i maven, håber ikke de skærer ned på normeringen.

  Tak Jette, jeg tror datteren nyder at denne opgave er praktisk, hun smiler og glæder sig til, om resultatet bliver, som hun har tænkt sig :-)

  Tak Johanne, jeg tror, jeg vil fortælle min leder om din kommentar :-)

  Marianne, morgensang eller sang på et andet tidspunkt kunne jeg godt tænke mig at indføre :-)

  SvarSlet
 11. En rigtig dejlig weekend til jer deroppe nordpå.
  Skønt, at have datteren hjemme, det bliver nok til en del hygge ind i mellem.
  Hvor er det en god ide, at der laves morgengymnastik på afdelingen. Hvis det kan være med til at minimere arbejdsskaderne for det tunge arbejde I udfører, så er det guld værd.
  Jeg håber du må få nogle gode fridage.

  SvarSlet
 12. Tak i lige måde Anette :-)
  Vi nyder at have datteren hjemme og vi når også at hygge :-)

  SvarSlet