torsdag, november 04, 2010

DVALE

Mentalt sker det omkring den her tid, hvor det er mørkt, når jeg kører på arbejde og det mørkner, når jeg kører hjem. Når først jeg er inden for hjemmets vægge, går jeg nærmest i hi. Andre mennesker går til foredrag, går til zumba/gymnastik/anden bevægelsesaktivitet, nogle syr og strikker, de foretager sig noget.

Det gjorde måske ikke så meget, hvis jeg lige som dyrene, der går i hi, også nedsatte mit energiindtag, men det gør jeg ikke, tværtimod, der er en indre trang til boller med ost, lækre kager, søde sager osv., og jeg kan mærke, hvordan min krop råber om hjælp.

Den bliver genstridig, tung og tvær.

Jeg må vist arbejde på, at min krop og jeg bliver gode venner igen.

Går du i hi eller kommer du ud af døren til spændende arrangementer eller energigivende begivenheder efter arbejde?

IMGP1930

IMGP1919

13 kommentarer:

 1. Hvis ikke jeg havde "magten" over min hjerne :-) (øh kan man have det?) nå never mind, hvis jeg ikke havde magten over min hjerne...så kom jeg IKKE til gymnastik...så fik jeg ikke læst og da slet ikke strikket...jeg skal virkelig hive mig selv op ved hårrødderne og det bliver sværere og sværere for hvert år...Så Up and Go Lene :-)

  SvarSlet
 2. Nu har jeg ikke et job som skal passes, men dengang jeg havde... læste jeg mange bøger og strikkede og mange andre ting om vinteren. Jeg har også gået til gymnastik og andre aftenskolekurser. Jeg var generelt meget aktiv - før.
  I dag har jeg problemer med at holde mig vågen - men jeg læser masser af bøger ind til jeg falder i søvn ;)
  Jeg synes bare, at du skal gøre, som du har lyst til og behov for - uden at slå dig selv i hovedet med dårlig samvittighed, den kan du ikke bruge til noget.

  SvarSlet
 3. Jeg går også klart i hi ... og sparer desværre heller ikke på energi-indtagelse, tværtimod.
  Jeg forbinder vinter med stearinlys, tæpper, kaffe/te, lidt snold i skålen og en god film el. bog....
  Jeg gad godt, at det var anderledes, men jeg er vist ikke sådan skruet sammen :-)

  Ha' en god dag - i hi eller på arbejde!

  SvarSlet
 4. Jeg kender det - åh ja, det er tungt! Kun fordi jeg går til Zumba med en veninde, kommer jeg afsted! Helst ville jeg gøre som bjørnene...gå i hi! Ved fælles hjælp skal vi nok komme igennem den mørke tid! Jeg skal have gang i min lysterapi-lampe

  SvarSlet
 5. Jeg går i hi, kommer ingen steder. Min krop er øm, mine tænder værker og hjerne er tungsindig.
  Finder trøst i bøgernes verden, tung mad samt mine dagdrømme.
  (det lyder da godtnok rædsomt, men sådan er det :-) )

  SvarSlet
 6. Jeg gearer lidt ned når mørket sænker sig, samler kræfter og lader op.. for at slippe energien løs når lyset kommer tilbage.

  Jeg nyder at komme lidt tidligere i seng om vinteren, få sovet lidt mere end, når dagene er lange og lyse.. så måske går jeg lidt i hi.. :-) og jeg synes det er skønt..

  Jeg håber du får en dejlig dag :-)

  SvarSlet
 7. Jeg vil rigtig gerne ud og høre, se, opleve, og kommer det også ind imellem - men om vinteren skal der mere overtalelse til. Når først det har været mørkt længe, aftensmaden ryddet af, så er det ofte svært at komme ud af hulen og afsted. Øv.

  SvarSlet
 8. Jeg synes, jeg kommer i et andet gear i den mørke årstid, Lene - men det er vel med til, at vi elsker lyset og sommeren. Hvis det var sommer hele året, tror jeg ikke, vi ville glæde os så meget. Stearinlys og ild i brændeovnen har dog sin egen charme :-)

  SvarSlet
 9. Tak Anne og jeg troede, at du bare gjorde det, så nu må jeg se om jeg kan få magten :-)

  Tak Helle, jeg ønsker ikke at give mig selv dårlig samvittighed, men jeg ved jo at mere motion genererer mere energi for mit vedkommende. Og du er bare god med din daglig gåtur, det er så sejt at du har fået det ind som rutine :-)

  Tak Ditte og vores hi-vaner må gerne blive her, jeg vil gerne bare have lidt motion ind i hverdagen, du har hjemmeboende børn, så der sker nok rigeligt med aktivitet ;-)

  Lavendel, zumba lyder bare så godt, hvofor har de ikke opdaget det tæt på mig? :-)
  Vi klarer det med fælles hjælp :-)

  Åh ja Johanne,godt vi har bøgerne :-)

  Tak Inge, jeg kan ikke sove mere, for så skulle jeg gå i seng før 22 og det gider jeg ikke ;-)
  Jeg elsker hyggestunderne indendørs, kroppen brokker sig blot mere nu end for år tilbage :-)

  Marianne, det er nemlig svært, vi må øve os :-)

  Madame, det har helt klart sin charme med brændeovn og stearinlys, men jeg tror min krop og hjerne har godt af lidt mere stimulation :-)

  SvarSlet
 10. Der er jo hele tiden nogen, der rykker i mig,- ikke mindst arbejdet, der gerne vil råde lidt over min tid, så helt i hi går jeg ikke. Men lidt,- og så spiser jeg godt, så jeg ikke svinder helt ind (som om der var nogen risiko for det!). Jeg kan mærke, at mørket præger mig mere med alderen. Selvom jeg også synes, der er mange hyggelige ting ved det, så glæder jeg mig til lyset vender tilbage.

  SvarSlet
 11. Måske er det ikke meningen, der skal bo mennesker så højt mod nord, hvor der er så meget mørke en stor del af tiden?
  Jeg sover nok en times tid mere hver nat om vinteren, men jeg er jo så heldig, at jeg er færdig med mit arbejdsliv og kan tage del i de aktiviter, der interesserer mig i dagslys - for det meste.
  Da jeg gik på arbejde, havde jeg heller ikke overskud til så meget om aftenen.
  Du skal bare give dig selv lov til at gå lidt i hi her ved vintertide.
  ;-)

  SvarSlet
 12. Åh, hvor jeg forstår dig, Lene. Jeg putter inden døre med stearinlys og ild i brændeovnen. Jo mørkere det er udenfor, jo tungere bliver jeg siddende. Jeg er svær at få ud, når først jeg er kommet ind:-)

  SvarSlet
 13. Eva, lærerfaget er jo ikke kun et 8 - 14 job, så der er en årsag til at I har lang ferie om sommeren :-)
  Og lige nu er der garanteret mange møder, forældremøder, skolesamtaler, stile, der skal rettes. Jeg håber du får tid til at gå lidt i hi ind imellem. Jeg synes også at mørket påvirker mig på en anden måde nu end med små børn, da kunne jeg alt, når de var lagt i seng:-)

  Tak Betty, lige nu synes jeg dog det er vel meget,jeg går i hi, jeg må lige finde balancen :-)

  Ravheks, jeg er glad for at høre at vi er mange, der går ned i tempo her i den mørke tid :-)
  Og det er virkeligt svært at gå ud og starte bilen, for det er jeg jo nødt til, og så køre af sted, når det er bælgravende mørkt :-)

  SvarSlet