torsdag, november 11, 2010

GAVEN ER PAKKET UD

og jeg tror, jeg bliver tilfreds med mit valg af gave til mig selv.

Ret beset skulle jeg vel også være kompetent til det.

Landmanden sagde en gang: jeg har været soldat, jeg skal ikke kommanderes med længere!

Jeg siger: jeg har gjort rent længe nok, jeg vil ikke gøre rent længere!

Sjovt nok syntes landmanden ikke, det var helt det samme ;-)

Men nu har jeg hyret et rengøringsselskab til dels at gøre rent i virksomhedsområderne af stuehuset, det må landmanden betale, dels i de private områder af stuehuset, og det betaler jeg med glæde. Siden børnene flyttede  hjemmefra, ser min lønkonto pludselig anderledes ud, og det her, det er alle pengene værd.

Jeg har sorteret i papir og blade i dag, der er smidt ud i læssevis, og alligevel kan man ikke se det på værelset, men at huset er gjort rent, det kan man se. Det tager jo ingen tid, siger du nok, nej, men mentalt fyldte det så meget, så jeg følte, der stod rengøring på programmet hele tiden.

IMGP2024

Jeg nåede aldrig videre til ryd op i dit liv delen. Den kan jeg ikke uddelegere til andre, men  jeg skal nok få has på bunkerne i værelserne og på loftet, ganske langsomt måske, men en time her og en time der, det kommer man også langt med.

Og dagen bliver endnu bedre. Landmanden og en kammerat er ude på de vilde vover, de drøner rundt på Limfjorden i speedbåd (det hedder det nok ikke mere), og bagefter vil de lave mad til deres fruer. Vi skal bl.a have krikænder, det ved jeg, for dem har landmanden leveret sammen med kartoflerne. Tænk en gang, en dag hvor huset er blevet gjort rent, og jeg får lækker mad, og jeg har ikke haft noget med nogen af delene at gøre. DET er da en gave!

25 kommentarer:

 1. Jeg drømmer om det samme, at betale mig fra rengøringen...
  Men synes samtidigt, det er lidt grænseoverskridende at få en fremmed til at gøre rent i mit hjem. Og ved ikke helt, hvem jeg ville betro det. Derfor er det ikke kommet videre - men jeg drømmer stadig...

  SvarSlet
 2. Anette, lige nøjagtig de punkter gjorde, at det tog mig 3½ år fra beslutning til udførelse. Vi har valgt, at værelserne og kontor ikke bliver gjort rent, de rum vil vi have for os selv :-)
  Og for mig betyder det også noget, at det er et rengøringsselskab og ikke en privat person.
  Jeg håber drømmen bliver til virkelighed for dig :-)

  SvarSlet
 3. Du vil elske din beslutning :-)
  Her havde vi rengøringshjælp da børnene var små...så sparede vi det væk...og nu kunne jeg såmænd godt tænke mig hjælp igen...måske jeg skulle tale med optikeren :-)

  SvarSlet
 4. Det er da bestemt en KÆMPE gave. DU er heldig. Tillykke med gaven til dig selv.
  Inden jeg gik på barsel med Peter, havde vi også et rengøring på herhjemme. Det var bare F.A.N.T.A.S.T.I.S.K. Mens jeg går hjemme og læser diplom kan jeg ikke tilkomme nogen rengøringshjælp. Men så snart jeg er på job igen kan du tro at hjælpen skal tilbage. Jeg ved ærlig talt heller ikke hvornår jeg ellers skulle få gjort rent, ihvertfald ikke uden at det vil fylde mig op med negative vibrationer - ofte!!
  God dag Betina :-)

  SvarSlet
 5. Hvor er det en god gave - som du har fortjent :)
  Hvis jeg gik på arbejde, så havde jeg også rengøringshjælp... og jeg havde også nu, hvis jeg lige kunne finde pengene ;)
  Kram til dig - og nyd din aften :)

  SvarSlet
 6. Det er en af de bedste gaver at give sig selv !

  SvarSlet
 7. Anne, jeg er så glad for at jeg endelig tog mig sammen :-)
  Optikeren får sig en gladere hustru, det vil han kunne se selv uden briller :-)

  Betina, med 3 børn,lederjob og kæmpe landbrug, så kan jeg godt forstå, at du havde rengøringshjælp. God læselyst :-)

  Tak Helle og du får et kram tilbage :-)

  Miri, det er det virkelig. Landmanden synes, jeg skulle bruge pengene på noget til mig selv, men det her er jo noget til mig selv :-)

  SvarSlet
 8. Det glæder mig virkelig at læse Lene..
  Den samme gave gav jeg mig selv for 6 -7 år siden, og det er en af de bedste beslutninger jeg har taget i forhold til min egen sjælefred. Jeg stresser aldrig mere over at det ikke er gjort.. for det bliver det, hver uge.. :-)
  Og jeg ELSKER at komme hjem til et rent og pænt hus... :-))
  Jeg har også valgt at få strygning med i samme ombæring.. og hvis jeg har sorteret vasketøj, sætter hun det over og hænger det op..
  FEDT FEDT FEDT...

  SvarSlet
 9. Inge, det er så godt at høre. Det var da ellers nogle gode ideer, du har til udvidelse af gaven ;-)

  SvarSlet
 10. Hvor er du dog en klog kvinde, godt du fik det sat i gang. Det er ikke svært at forstå hvor skønt det er. Og så ded krikænder til mmmmmm.....
  Haha...speedbåd, jeg ved hvad det er, men ikke hvad det ellers kunne hedde. Jeg kalder min cykelhjem for styrthjelm, det hed det nemlig sidst jeg havde en i 70`erne og kørt Velo :)

  SvarSlet
 11. Tak Gitte, undskyld jeg kom til at grine, den der styrthjelm bringer minder om min søster, som fik stjålet sin puch maxi og så tog cyklen til bussen næste morgen med styrthjelm på. Hun opdagede det først, da de andre i bussen kiggede så underligt på hende ;-)

  SvarSlet
 12. Det var en rigtig klog beslutning. Du har da vist en særligt heldig dag med krikænder og hele molevitten.

  Og oprydningen, den kan man snildt tage i små bidder. En skuffe hist og en kasse pist,- så bliver man jo også færdig.

  SvarSlet
 13. Det gad jeg også godt :)

  SvarSlet
 14. Ja Lene, det er en gave af de helt store ☺. Men på samme måde, som med Othello lagkagen, så er jeg helt sikker på, at du har fortjent begge dele.

  Jeg har aldrig kunnet finde ud af at have rengøringsdame (uden jeg egentlig kan give nogen forklaring på hvorfor ☺) og nu, hvor jeg ikke arbejder længere, er det ikke noget problem.
  Men alle jeg kender, der efter lang betænkningstid endelig har taget sig sammen, til at få en rengøringsdame siger, at det er noget af det bedste de har gjort.
  Held og lykke med det.

  SvarSlet
 15. Jeg synes det er en rigtig god beslutning du har taget ,det må være dejlig ikke, at skulle tænke på rengøring.

  SvarSlet
 16. Tillykke med den dejlige gave.
  God aften med krikænder og venner.

  SvarSlet
 17. Det ville være rart ikke at skulle tænke på rengøring. Men det kan jeg ikke forene mig med. Jeg fik dog for nogle år siden et gavekort af ungerne, til vinduespuds udvendigt og indvendigt. Det blev jeg meget glad for, og vinduespudseren kommer stadig fast, og klarer det UDVENDIGE :-)

  SvarSlet
 18. Eva og nu er jeg så forspist :-) tre retters menu på en ganske almindelig dag :-)

  Pernille, det kan jeg godt forstå :-)

  Tak Anette, jeg håber, jeg kan finde ud af det :-)

  Conny, det synes jeg også :-)

  Tak Hanne :-)

  Pia, jeg håber jeg kan finde ud af det, og jeg har også bestilt vinduespudser til udvendige del af vinduerne :-)

  SvarSlet
 19. Dét fortryder du ikke! Husbond sagde ret tidligt i vores liv, at han ikke fandt det hyggeligt at vaske op (som vi ellers altid sagde i min familie) - men han ville gerne bruge penge på en opvaskemaskine! Så det fik vi. Da vi kom til flere penge, fortalte han mig, at han heller ikke vil gøre rent men gerne betale for hjemmeservice! I morgen kl. 9 stille min service - dejligt! Til lykke med din gave.

  SvarSlet
 20. Hvor er det godt, du har givet dig selv rengøringsgaven efter et langt tilløb.
  Jeg havde rengøringhjælp i nogle år, og jeg synes de penge er givet så godt ud.
  Nu har jeg kun hjælp til udendørs vinduesvask, og når jeg gør rent, minder jeg migselv om , at jeg sagde til min mor, da hun var blevet gammel, at det var god motion at gøre rent.....
  Nu synes jeg, det var ondt sagt, og det er kedeligt at gøre rent, men nu må jeg 'æde' min egen opskrift. ;-)
  Tillykke med din flotte karakter. Hvad sagde vi??? (sådan skal man aldrig sige)

  SvarSlet
 21. Rigtig rigtig god gave!
  Luksus i hverdagen!
  Sådan skal det være!

  SvarSlet
 22. Sikke en god idé, Lene! jeg kan næsten ikke komme på en bedre gave, man kan give sig selv ud over også at få en professionel vinduespudser.

  SvarSlet
 23. Charlotte, det tror jeg heller ikke, det er en nydelse at tænke på :-) Og du har en klog husbond :-)

  Betty, hvor er vi sommetider kloge på andres vegne ;-) Og tak, ja I sagde det jo, men jeg tænkte, at I kender mig jo kun takket være mine egen skriverier ;-)

  Conny, det er ren luksus :-)

  Madame, og jeg er i rigtig gavehumør, så vinduespudseren kommer en gang om måneden til udvendig vinduespudsning :-)

  SvarSlet
 24. haha...den er sjov, den med din søster og styrthjelmen

  SvarSlet
 25. Det er en vidunderlig gave, til lykke. Godt du fik taget dig sammen. Hvis vi kunne finde pengene gad jeg også godt... som du siger, fylder rengøringen alt for meget i ens bevidsthed. I hvert fald i min, fordi jeg er nødt til at fordele den over alle ugens dage. Det får jo aldrig ende.
  Og lave mad har man jo nærmest gjort hele sit liv.
  Det kan du nu se dig ud af - og du har fortjent det. Til lykke med gaven og god weekend

  SvarSlet