lørdag, november 27, 2010

JULEHUMØR

Datteren sagde det så rammende, da jeg sidste søndag tænkte højt om, at nu var det snart nu, at huset skulle julepyntes:

Slap nu af, sidste år pyntede vi jo først op d. 22.

Lige nøjagtig.

Jeg er vild med december, jeg er vild med julesange i bilen om morgenen, men jeg kan mærke, at julepyntningen kan godt vente. Adventskransen køber jeg et eller andet sted i dag. Kalenderlys har de forhåbentligt også et eller andet sted. Julegaver skal i min verden først købes midt i december.

Jeg har planer om at bage småkager sammen med min far på mandag, og som Alzheimersygeplejersken sagde, en ting af gangen, ro på, det vigtigste er stemningen, at det føles rart. Det gælder vist også os andre.

IMGP2125

Må din lørdag blive fyldt med det, du har lyst til.

16 kommentarer:

 1. Sådan plejede jeg at ha' det med julepyntning i MANGE år, det skulle helst vente til sidste øjeblik, men nu hvor vi har Juleudstilling, juletræ salg og Bed & Breakfast gæster skal der helst være julestemning fra sidst i november, og tænk jeg er kommet til at synes om det! Nu går jeg og hygger med lys og gran, kranse og kager!
  Go weekend til dig og dine :-)

  SvarSlet
 2. Jeg synes, du har helt ret. Min adventskrans skal købes i morgen - 1. søndag i advent - og her skal ikke pyntes op før lillejuleaften - basta!

  SvarSlet
 3. Høres ut som en fin og avslappende desember hos deg. Hos meg hadde det blitt alt for mye tress visst jeg skulle vente til uti desember med alt. Har jo ikke bakt noen enda. Men jeg pynter litt. Har så mange julegaver som skal langt avgårde, sådei måvære ferdig tidlig. Og for å slippe den dyre portoen, tar jeg dei like godt med meg når jeg er på besøk i oktober.
  Jeg gleder meg over julesanger nå. Spiller julemusikk og koser meg med litt adventspynting.
  Ha ei herlig adventshelg :)

  SvarSlet
 4. Tak i lige måde Elin, jeg elsker mit julepyntede hus, og i mange år var der jo børn herhjemme, som forventede det færdig 1. søndag i advent. Jeg kan godt forstå at I er nødt til at være klar i november, og jeg nyder også juleriet andre steder :-)

  Rasmine, og det er jo skønt at vi selv bestemmer. Mit hus bliver nok pyntet før:-) Når først kasserne er kommet ned fra loftet, så sker der ting og sager :-) men julen varer her i huset helt til Helligtrekonger, så vi kan nyde det længe :-)

  Astrid, vi er ikke på julegaver med så mange, og de er ikke langt herfra. Jeg kan godt forstå, at du skal være i god tid. Lige nu handler det for mig at mærke efter indeni, for der er ikke noget som SKAL være klar før end d. 24/12 :-)

  SvarSlet
 5. Her er der blevet pyntet i dag. Jeg elsker at pynte, og i dag er det foregået til Mads og Monopolet.
  Men lige så meget som jeg elsker at pynte, så elsker jeg også, når julen er overstået, og det hele kommer i kasserne igen. Det sker inden nytår, så jeg kan gå ind i det nye år med hvide lys og hyacinter.

  SvarSlet
 6. Eva,ja og her kommer det ikke ned før den 7. januar.De 12 juledage betyder meget for mig, jeg elsker januars første dage med juletræet i stuen :-)

  SvarSlet
 7. Nemlig, ro på! Jeg synes det er så ærgerligt,at mange mennesker føler sig så presset omkring julen.
  Det er jo kun for sjov !

  SvarSlet
 8. Du har ret, ro på. En ting af gangen. Måske kommer der pynt op måske ikke. Vi skal vel bare alle tænke på at det er samværet der er det vigtigste.

  SvarSlet
 9. Adventstida kan vera travel, men eg håper du finn roen og kan kosa deg og.
  Her er det kun dei lilla adventslysa som er komen fram, men eg må nok ta fram litt meir - i morgon.
  Eg skal ikkje bake mykje, og lite skal eg kjøpe - så eg har eigentleg god tid... men dei 85julekorta må eg må ferdig ganske snart, så det er det som tek mest tid.

  Ha ei fin adventstid.

  SvarSlet
 10. Advent er advent - jul er jul. Og julen varer længe. Til Hellig3konger!

  SvarSlet
 11. Her er vi ikke rigtig kommet i gang med juleforberedelse - kun kalenderpakkerne er fint pakket ind :-) Men julemusikken nyder jeg allerede nu!

  SvarSlet
 12. Hvor har du ret - jeg er slet ikke vild med at få julen trukket ned over hovedet på en gang :)

  SvarSlet
 13. The right attitude hvis du spørger mig! Det der nogen gange gør december helt uudholdelig er al den jagen rundt - for tre helligdages skyld. Og nej, jeg er altså ikke den store julefreak ;-)

  SvarSlet
 14. Her i huset bliver der heller ikke pyntet før midt i december, jeg har dog fået banket en slags advents"krans" sammen. 4 grå bloklys i et zinkfad, en stor pose sorte, hvide og sølv farvede kugler hældt ned i samme fad... voila adventslysene kunne tændes i morges.. Ja de bliver tændt alle 4, og ikke kun de 4 søndage.. :-)

  SvarSlet
 15. Lene - jeg kan ikke vide, om du kender den webside, der på otte sprog informerer om det danske sundhedssystem. Siden hedder:

  www.sundhedpaamitsprog.dk

  Håber du kan bruge den :)

  SvarSlet
 16. Miri, vi er tit vores egen indpiskere :-)

  Folehaves univers, samvær er nemlig vigtigst :-)

  Wow Ruth, 85 julekort! Hold da op :-)

  Charlotte, vi er så enige :-)

  Madame, men de pakker er også vigtige :-) Og julemusikken er også i gang her :-)

  Helle, næh vi skal hjælpe os selv til at gøre det i vores tempo :-)

  Bente, jeg elsker jul og december, men i mit tempo :-)

  Inge, godt banket :-)

  Søren, den side kender jeg faktisk ikke, tak for linket :-)

  SvarSlet