fredag, januar 20, 2012

FREDAG MED TID

Det blev en god undervisningsdag, underviseren brugte ikke PowerPoint. Det var gammeldags tavleundervisning og alligevel ikke. Underviseren havde styr på sit stof og tog udgangspunkt i vores ønsker. Tavleundervisningen var bevidst, ud fra filosoffen Merleau-Pontys teori at vi er vores krop, vi erfarer, erkender via kroppen, og derfor skulle vi erkende gennem sanserne, vi så på, mens underviseren skrev ordene, vi hørte, hvad hun sagde og vi følte blyantens skriblerier på papiret.

Hjemme sørgede lyset og tørvejret for, at mit fredagsmorgenønske gik i opfyldelse: En lang gåtur med tid til at nyde himlen og naturen.

En hel weekend med ingen planer, det er luksus. Jovist der skal læses, men ellers kan jeg fylde gode oplevelser i den. Skønt.

DSC04965

7 kommentarer:

 1. Så smuk en himmel, du har fotograferet! Lyder som en dejlig begyndelse på weekenden!

  SvarSlet
 2. Dejligt, Lene. Rigtig god weekend til dig og landmanden :o)

  SvarSlet
 3. Du må have en fantastisk weekend Lene.. :-)

  SvarSlet
 4. Spændende med Merleau-Pontys tanker ført ud i undervisningssituationen. Jeg kan godt blive lidt træt af undervisere, der bruger Power Point i en uendelighed - der er nemlig noget ved det, at undervisningen udvikler sig undervejs, og ikke er alt for styret af slides.
  God weekend til dig.

  SvarSlet
 5. Akkurat slik undervisning kan jeg like. Uten mye forstyrrende bilder osv, men fokus på ordene til den som formidler. Såfremt at formidleren har stoffet godt integrert. Og fremstiller det på en letfattelig måte.

  God helg, med tid til akkurat det du har lyst til. Som gjør deg godt.

  SvarSlet
 6. Det lyder som en rigtig god underviser, I har haft.
  God weekend til dig.

  SvarSlet
 7. Tak Charlotte, det var det :-)

  Tak i lige måde, Nina :-)

  Tak i lige måde Inge :-)

  Tak i lige måde Marianne, det fungerede rigtig godt, og jeg har det som dig med PP, og af og til går underviseren helt amok med PP og har slet ikke tid til at få alt det sagt, som de har skrevet ned :-)

  Tak i lige måde Elisabeth, det virkede rigtig godt :-)

  Tak i lige måde Betty, det var en god underviser :-)

  SvarSlet