søndag, januar 29, 2012

FOTOFRI BLOG?

Helt fra starten af min blog har billeder været en del af det at blogge. Det tog fart, da jeg fik mit eget kamera, jeg nød at gå på opdagelse med makrofunktionen i haven og i nærområdet. Jeg har ingen forstand på funktionerne i kameraet, jeg indstiller den på auto eller makro, vælger ofte blitz fra, og skyder så. Jeg redigerer ikke billederne, og jeg har ikke forstand på at lave kollager og andre sjove ting, jeg ser andre lave så smukt. Ind imellem løber jeg tør for billeder, eller man skulle måske rettere sige, at jeg ikke kan huske, hvad jeg har af billeder, og så må et indlæg undvære et billede. Nogle gange sætter jeg et billede på, som i min verden kan understøtte ordene, men andre oplever det nok som blot et billede uden betydning til teksten. Andre gange er teksten bygget op omkring billederne, eller billederne er taget ud fra det, jeg havde i tankerne til et indlæg. I et stykke tid har lysten til at tage billeder været væk, men da jeg ikke kan forestille mig min blog helt fotofri, har jeg været nødt til at fotografere og godt for det, for det er også et af mine fif til at live op på humøret.

Lige for tiden synes jeg, at jeg har svært ved nærbilleder, det er som om jeg ikke kan få dem skarpe nok, måske er det lyset, måske er det fotografen? Det skulle alligevel prøves igen med det lille kamera, om jeg gennem køkkenvinduet kunne få et billede af fuglenes foderplads.

P1030008

Det her billede blev OK.  Andre blev mere sløret.

P1030007

Vejret er gråt i hvidt, luften er kold og vejen er glat. I dag kunne jeg ikke se de glatte steder for sneen på min gåtur, så jeg gik til men alligevel med en vis spændstighed i kroppen, parat til at tage fra, hvis jeg gled. Det gjorde jeg ikke, solen skinnede lidt og sammen med svanernes karakteristiske skrig bidrog de hver især til en smuk gåtur.

P1030015

P1030011

Hjemme igen med rød næse, kolde kinder og fingre vidste jeg, at brændekurven inde var tom, jeg havde glemt at få den sat ud på trappen, og jeg havde det som små børn i flyverdragt, bare tanken om at skulle gennem det bøvl med at få flyverdragt af, i mit tilfælde vandrestøvlerne, kan få en til at holde sig eller tænke andre løsninger. Så jeg fik varmen ved at gå frem og tilbage fra laden med en favnfuld brænde, til jeg var tilfreds.

P1030016

Nu er der ild i brændeovnen, te i mit krus, og frokosten er rettet an, resterne af porretærten med gulerodssalat. Jeg bliver bedre og bedre til at være alene, den kære landmand er på jagt igen, men jeg ved, der er en håndboldkamp kl 17, så der får jeg ham at se ;-)

13 kommentarer:

 1. Billeder på bloggen betyder meget for mig. Gerne helt hverdagsagtige som dine ofte er, - fra en gåtur eller et køkkenvindue.

  Mit tv er allerede tunet ind på håndbold, - en lang teenager har lagt sig til rette...., en storebror indfinder sig vist senere. Det er godt!

  SvarSlet
 2. Det er yderst sjældent mine indlæg er uden billeder.. Kan faktisk ikke huske at det overhovedet er sket.. :-) Billederne var grunden til at jeg overhovedet kom ind i denne verden.
  Jeg har siddet og forsøgt at fange fuglene derude i dag, og har den samme oplevelse som dig.. De bliver ikke ordentlig skarpe.. og jeg har prøvet på flere forskellige indstillinger.. Det er nok noget med vinduerne og lyset.. Helt sikkert ikke os eller kameraet.. :-)

  SvarSlet
 3. Eva, billederne betyder også noget for mig, de bidrager til en anderledes oplevelse af det læste.
  Dejligt med sådan et gæstebud :-)

  Inge, tak, så tror jeg på det :-)
  Sjovt som vi har haft hvert vores udgangspunkt i at starte med at blogge, og jeg mener ikke, du altid har billeder med, når dine herlige venner sender mails til dig, som vi andre får lov til at være med i ;-)

  SvarSlet
 4. Jeg laver også sjældent indlæg uden billeder, det sker dog, men billederne var også en grund til at jeg begyndte at blogge...Håber du har fået varmen, god eftermiddag...;-D

  SvarSlet
 5. Tak i lige måde Annemarie, og jeg kan jo godt se både hos dig og Inge, at I har en viden og en interesse for fotoet, som giver bonus i jeres billeder :-)

  SvarSlet
 6. Jeg synes, billederne er dejlige som supplement til en blog. Men hvis ordene er interessante nok, er de alt rigelige til mig.
  Da jeg selv havde en blog, var jeg mest interesseret i ordene, men efterhånden gik jeg mere og mere og tænkte i både indlæg OG motiver, når jeg gik ude i virkeligheden.
  Det minder mig om min barndom på biblioteket: Jeg valgte ALDRIG bøger, hvor der ikke var billeder/tegninger i :-) Der gik ret lang tid faktisk, hvor jeg havde den holdning.

  SvarSlet
 7. Conny, og hos mig var det også muligheden for at sætte ord på mit liv, der talte og tæller stadig i min lyst til at blogge. Men billedet blev hurtigt en måde at supplere indlægget på. Du har fået mig til at tænke på mit valg af bøger, både tidligere og nu.Jeg valgte faktisk tit bøger uden billeder som barn/teenager, og i dag kan jeg ikke finde på at købe en bog kun med billeder, selv om billederne er nok så smukke :-)
  Overvejer du aldrig at starte din blog op igen? ;-)

  SvarSlet
 8. Dine første ord om at tage billeder, kunne have været mine. Jeg stiller på auto, skyder løs og bruger så bare det bedste billede. Da jeg startede min første blog, var det med tanken om blot at skrive. Jeg mente, at ordene var det væsentligste. Men nu er jeg kommet på andre tanker. For billedet påfører ofte teksten en bestemt stemning.
  Før min blog-tid fotograferede jeg næste aldrig, men nu er jeg lykkelig for, at bloggen har fået mig til det. Man ser pludselig omgivelserne igennem andre øjne. Lærer ofte at se det smukke i stedet for det grimme. Så jeg tror på, at det er sundt for både dig og mig, at føle sig mere eller mindre "tvunget" til at fotografere.

  SvarSlet
 9. Mosekonen, dine ord vækker i den grad genklang hos mig, tak, så vi to er heldige at få føjet den dimension til i det sansende menneskeliv, som vi er :-)

  SvarSlet
 10. Sommetider er billederne så private at de ikke egner sig til blogindlæg - men billeder hører bestemt til.

  For et stykke tid siden troede jeg at mit lille kamera var gået i stykker - men det levede op igen og jeg håber det kan vare indtil jeg får råd til at købe et nyt.

  Holder meget af dine billeder - du er god til at fange en stemning!

  SvarSlet
 11. Tak Kong mor for dine ord, der er også mange af mine billeder, som aldrig finder vej til bloggen. Jeg krydser fingre for at dit kamera holder ud og ved :-)

  SvarSlet
 12. Jeg synes det er dejligt med billeder på bloggen og er meget imponeret over alle de dygtige fotografer rundt omkring. Jeg er ikke selv ret god til det. Har ikke rigtigt tålmodigheden og måske heller ikke blik for de gode motiver, så de fleste af mine indlæg er uden billeder.
  Bloggen er heldigvis et meget dynamisk medie, så måske det ændrer sig hen ad vejen, for jeg kan sagtens se alt det positive smukke billeder kan gøre for en blog.

  SvarSlet
 13. Laura,billeder er ikke et must for mig i en blog,men jeg opdagede, at jeg fik et andet fokus, når jeg fotograferede, jeg så, som Mosekonen skriver, pludselig det smukke rundt omkring mig. Det blev en gave til mig :-)

  SvarSlet