mandag, januar 09, 2012

STILHED

Jeg trives med mange mennesker omkring mig, jeg trives med masser af snak, jeg er selv leveringsdygtig i snakken ;-)

Men jeg stortrives også i stilheden. De sidste tre dage har den stået på aftenvagt, hvor der har været nok at se til, så trætheden har været mærkbar. Hjemme er jeg blevet udfordret, for landmanden tog af sted natten til torsdag til Kroatien på vildsvinejagt, og så skulle den mørkerædde landmandskone ellers forsøge at være alene hjemme. Første nat gik fint, havde jo besøg af søster, som overnattede. Resten af dagene er også gået fint. Jeg havde bestemt mig for at jeg kun skulle lave det, jeg havde lyst til, og det blev til stilhed.

Den eneste lyd, jeg hørte, var brændets knitren i brændeovnen, jeg sad i sofaen, strikkede og genlæste en god bog (ikke noget med krimi, når man er alene hjemme) med landmandens iPad ved siden af, så jeg kunne blogge samtidig med. Juleslik og te forsødede min tilværelse og havde det ikke været for det faktum, at Istvan jo skulle luftes, var jeg nok ikke kommet ud. Nu tog vi en rask gå/løbetur over stepperne hver dag, jeg turde ikke lade ham gå løs, så jeg måtte løbe lidt, så hunden fik lidt motion. Selv på gåturene var der stilhed, her kom der ikke biler hele tiden eller andre gående. Vi hørte gæssene skræppe ovenover os, vi hørte blæstens susen og vores skridt, men ellers ikke en lyd.

Istvan fik lov til at sove i hundekurven i soveværelset, det hjalp mig til at kunne falde trygt i søvn, om end det så også betød, at en våd hundesnude skubbede til mig tidligt om morgenen, når Istvan syntes, vi skulle op. Jeg har nydt stilheden, jeg har nydt ikke at lave noget udover arbejde, men nu glæder Istvan og jeg os til, at landmanden vender hjem i dag.

Og stilheden i mere organiseret form har jeg valgt til igen i form af et retræteophold i Skovhuset til april, jeg glæder mig allerede.

Må din dag give dig tid til stilhed.

DSC04871

11 kommentarer:

 1. Stilhed kan være skræmmende ind i mellem, men det lyder til du har haft et par gode stille dage. En kold hundesnude er det bedste vækkeur.
  Hav en dejlig dag Lene.

  SvarSlet
 2. Ind imellem elsker jeg også når der er stille så kan man bedre høre sine egne tanker..;-D Godt du havde Istavan til at passe på dig..

  SvarSlet
 3. Tak i lige måde Inge :-) Lige nu er jeg blank hvad angår stilhed som skræmmende , men du har nok ret ;-)

  SvarSlet
 4. Annemarie, og det er alt for sjældent at vi giver plads til de tanker. Jeg var glad for at have Istvan hos mig :-)

  SvarSlet
 5. Kære Lene, godt at du har Istvan og at han har fået lov til at komme i soveværelset.
  Jeg elsker stilhed, rigtig meget endda, men den er også let at elske når man bor midt i byen i et etagebyggeri.
  Jeg boede i en periode alene i sommerhuset i Tranum og det hændte af og til midt om natten, at jeg synes der var lige stille nok ☺.
  En skøn dag til dig helt deroppe nordpå.

  SvarSlet
 6. Du har forstået at nyde aleneheden. Det lyder hyggeligt.
  Hvor er det godt med en hund.
  Hvad siger Istvan, når han igen skal sove i bryggerset?

  SvarSlet
 7. Kære Lene
  Det lyder skønt med stilhed. Ikke mindst fordi stilhed og alenetid så hurtigt får os til at huske alt det skønne ved at have andre mennesker tæt på.
  Som ganske nybagt land-bo har jeg pludselig opdaget hvor meget køleskab, fryser og oliefyr "larmer". Det tænkte jeg aldrig over inde i byen. Heldigvis er der kun få dage til jordvarmeanlægget kan sluttes til. Så slipper vi både for dets brummen, og for tanken om hvad det koster i både penge og CO2 at brænde olie af.

  SvarSlet
 8. Tak og god fornøjelse til den tid :) Jeg er meget til stilhed og alenetid - jeg er faktisk ikke særlig social. En gang i mellem kan jeg godt nyde hyggeligt samvær, men jeg bliver aldrig typen, som lige kører efter en kop kaffe på hver eller hveranden dag.

  SvarSlet
 9. Jeg elsker mine stille morgener, alt det sociale på arbejde, og har så behov for lidt stilletid igen.

  Det må være spændende med et retræte-ophold.

  SvarSlet
 10. det lyder som meget dejlige dage. Og skønt at have hunden - selvfølgelig skal hanas kurv være inde hos dig om natten!
  Og jeg glæder så meget, til vi skal i Skovhuset igen!

  SvarSlet
 11. Tak Anette, du er sej, sådan at bo i sommerhus alene:-)

  Betty, Istvan har ikke brokket sig i nat, han nød bare at landmanden var hjemme igen i går aftes, sad helt tæt til ham :-)

  Laura, ja man hører mere, når man flytter på landet. God fornøjelse med jordanlægget, god ide :-)

  Tak Helle, hver ting til sin tid :-)

  Eva, jeg glæder mig, det var rigtig godt sidste gang :-)

  Charlotte, jeg glæder mig også :-)

  SvarSlet