onsdag, december 16, 2015

Julekalenderen, 14., 15. og 16. december

Denne julekalender har udviklet sig i en anden retning end planlagt, men sådan må det være, og det er vist lige nøjagtig overskriften på min december. Jeg øver mig i at være der, hvor jeg er, og ikke skælde/smælde på mig selv, men anerkende mit bidrag til hverdagen. Og netop nu, hvor jeg har trykket send på en sms, hvor jeg melder afbud til kor, igen, på trods af koncert på søndag (den skal jeg nu nok klare), griner jeg lidt af mig selv. Jeg har det ikke godt, om det er, fordi jeg er ved at blive syg igen eller om det skyldes et koldt lokale, hvor vi har knoklet hele dagen med ordformuleringer og læsning af artikler, skal jeg være lade usagt. Jeg fryser, har ondt i halsen og kvalme.  Smilet kom fordi jeg med det samme tænkte, hvad nu hvis jeg sådan for alvor bliver syg, altså feber i flere dage, måske en lille lungebetændelse. Jeg har jo mange planer for weekenden, sådan som min mor også havde, når hun fik juleferie. Jeg har ikke ferie, men jeg har fri i weekenden og d. 23, så der kan man nå en masse ( og så glemmer vi lige, at jeg altså havde fri/ferie i syv dage slut november/start december samt netop har haft fem fridage!) Min mor var ekspert i at få det hele gjort på få dage. Faktisk synes jeg, det er godt gået, når jeg tænker på, at der var en børneflok på fem, en december med travlhed på skolen og hendes og vores forventninger til en rigtig jul.

Jeg tror nu ikke, der hverken er feber eller lungebetændelse i anmarch. Gårsdagens hektiske arbejdsdag kombineret med nætter med for lidt søvn har sat sine spor, og det kan lige så godt være det, der vælter læsset i dag, det satser jeg på. Selve det at tage beslutning om at melde afbud til kor giver ro, teen nydes og gør godt for den ømme hals, hjertet slår roligere (det har da hele tiden slået roligt, det har bare ikke føltes sådan) og jeg trækker vejret dybere.

Mentale to-do-liste: listen er der, men den anerkendende Lene siger, at det kan vente ;-)

Julerelateret: 14.december fik jeg sendt pakke, som skal med til Norge. 15. december julehyggede jeg med strikkecafe hos Liselotte, og i dag har jeg nydt mine dejlige kollegers selskab, både i projektgruppen og til morgenkaffe på afsnittet, hvor en højgravid kollega, en kollega der fødte for 10 mdr siden og en kollega der fødte for 6 mdr siden også dukkede op.
Min julekalender i år skal være, at jeg hver dag i december gør et eller andet julerelateret og et eller andet, som kan streges på den mentale to-do-liste og blogger om det. Egentlig ville jeg gerne lave en konkret papirliste med ting, der skulle være færdig inden jul, men sådan en liste ville få lige den modsatte virkning på mig, jeg ville blive stresset, ked af det og irriteret på mig selv, når jeg ikke nåede det planlagte, så dette er min skræddersyet kalender til mig, lige som jeg er, der hvor jeg er i mit liv.

15 kommentarer:

 1. Jeg krydser alt, hvad krydses kan for et godt og usygt helbred for dit vedkommende her så tæt på jul.
  Ting og ideer har det med at flytte sig, men det gør ikke spor ... man er, hvor man er, og så længe man kan følge med sig selv, går det jo nok.
  Det er utroligt, hvad man kan nå, når man SKAL nå et eller andet :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ellen, jeg slap for sygedage, er bare træt, men nu skal jeg give den hele armen :-)

   Slet
 2. Indholdet her er da julerelateret, og uden at pleje dig selv lidt, bliver det måske bare sværere at få enderne til at nå sammen i sidste ende. God bedring.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Pia, ja vi må sørge for at vi holder os friske :-)

   Slet
 3. Ja, når du nu vægrer dig, så må kroppen jo selv sige stop.... Jeg håber, en god nats søvn rettede op på det hele.

  SvarSlet
  Svar
  1. Eva, jeg har det bedre og kan passe mit arbejde, men det der søvn opfører sig lidt juleforvirret ;-)

   Slet
 4. God bedring, krydser fingre for du har fået varmen, og det med en god krus te, lidt strik, IPad, og evt. en lydbog/julefilm og masser af søvn.
  Husk ordet Pyt.....

  SvarSlet
  Svar
  1. Abildjyde, pyt er mit motto :-)

   Slet
 5. Du klarer da julehyggehelsepasning fint! Prioriterer og nyder nuet. Julen falder på d. 24.12. Uanset alle vore krumspring....
  Krydser for at der er overskud og lyst til koncerten

  SvarSlet
  Svar
  1. Anne, tak og jeg satser stærkt på koncert og julehyggepyntebageweekend :-)

   Slet
 6. Bliv ikke syg! Det lyder som om, du tager det rimeligt med ro og ophøjet afslappethed - håber, det er sandt!
  Jeg fik i dag at vide, at mine svigerforældre desværre ikke kommer over til os alligevel. De er ikke raske nok - (85 og 89 år) Men jeg har gjort rent og klar til at tage imod dem, og det er jeg i det mindste glad for.

  SvarSlet
  Svar
  1. Charlotte, jeg gør mit til ikke at blive syg. Jeg tager den med ro, og da mine kære unge mennesker en gang sagde til mig, at de kom for at være sammen med os, og det får de lov til :-)
   Ærgerligt med dine svigerforældre, men måske også forståeligt. Håber I så nyder det klargjorte hjem :-)

   Slet
 7. Jeg håber du klarer frisag Lene, det er aldrig rart at ligge syg, men lige op til jul virker det helt håbløst. :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Inge, jeg klarede frisag, jeg småskranter, men når bare jeg ikke læsser mere på end kroppen siger ja til, så går det :-)

   Slet
 8. Dine ord får også mig til at slappe af. Det kan være svært, hvis man synes, tingene ikke helt makker ret. Men, som alle siger, julen kommer på torsdag, og vi skal nok blive klar :-)

  SvarSlet