lørdag, december 26, 2015

Så prøver vi det

 

Blogland er en kilde til mange informationer, og Inge har undersøgt problemet med Windows Live Writer og fundet en alternativ løsning, Open Live Writer. Den er nu downloadet, og jeg skal have fundet ud af at sætte signaturer på billeder, fastsætte størrelser på billederne, skrive/finde alle mine etiketter, osv. Men lige nu har jeg bare lyst til udgive et indlæg som prøve.

Hele huset er helt stille, resten af familiem satte sig til at se Intet nyt fra Vestfronten, da datter og svigerdatter kom hjem langt over midnat fra vennebesøg. Jeg valgte at falde i søvn på sofaen i stuen ved siden af, mens jeg i det fjerne hørte latter, snak og gumlen på slik/småkager. Nu er der bagt boller til evt. sultne familiemedlemmer, jeg sidder stadig i pyjamas. Som datteren sagde til mig i går, i morgen er det din pyjamasdag, det er det nemlig.

Inden min sofa indtages, ville jeg tage et billede af juletræet, og pludselig blev det til en fotodokumentation af min julepynt. Det er godt at have, hvis jeg skulle blive ramt af Alzheimer, var min spontane tanke, og så smilede jeg lidt af mig selv. Jeg synes jeg er fit for fight, men one never knows og helt ærligt, jeg bekymrer mig heller ikke. Det gider jeg ike bruge tid på, men tanken ligger der hele tiden, inde bag al hjerneaktiviteten.

Nu vil jeg finde en film, smøre en bolle med myseost, en gave fra vores norske svigerdatter, og nyde at dagen i dag helt er vores egen. Sønnen og kæreste er begyndt til rollespil, så i går blev udklædningskassen fundet frem, computer sat på bordet og så skypede Danmark og Norge om tøj, så nu kommer min smukke nederdel, strikket for mange år siden, til sin ret i Hareskoven. jeg elsker genbrug og tanken om at ting får nye funktioner i den næste generation.

God 2. juledag til dig.

P1040069

14 kommentarer:

 1. En dag mødte jeg en ældre dame med rollator oppe ved stationen. Hun spurgte efter "Birkemosevej", hvor hun boede. Google Maps kunne fortælle mig hvor det var, og det er altså i Rødovre og der er tre kilometer. Jeg kunne i det mindste vise hende i den rigtige retning.

  Det var først, da jeg havde forladt hende, det gik op for mig, at hun måske var dement. Herre Gud, hvordan var hun kommet hertil? Så burde hun da også kunne finde hjem igen, med mindre altså der var et eller andet galt.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hanne, hvis damen var dement, er hun helt sikkert gået på må og få og så mistet orienteringen. I så fald ville hun ikke kunne finde hjem igen med mindre hun fandt genkendelige veje, som så automatisk ledte hende hjem

   Slet
 2. Der er også masser af julehygge hos The Kartoffelwoman Family, kan jeg læse.
  Dejligt - hygge kan man kun få for lidt af. Tror jeg ... ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ellen, man kan aldrig få for meget hygge 😊og vi hygger os rigtigt 😁

   Slet
 3. Her er julen afsluttet med julefrokost og så kørte folk hjem/blev kørt hjem.
  Vi har haft en rigtig hyggelig jul sammen. Jeg synes, jeg nød juledagene intenst... måske fordi jeg ikke rigtig kom i julehumør forinden... det blev til nyde december i stedet... og det er jo heller ikke så dårligt!

  SvarSlet
  Svar
  1. Anne, her nydes dagene også intenst, og jeg har tænkt mig at fortsætte julenydningen frem til mindst nytåret :-)

   Slet
 4. Genbrug er smart og smukt, både hvad angår julepynt og gammelt tøj i nye sammenhænge :D
  God jul!

  - Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, Anne, og i lige måde :-)

   Slet
 5. Kære Lene – forsinket glædelig jul – det lyder som om du midt i en rigtig dejlig jul. Det er jeg også med skønne juledage. I dag en ”en-dag-i-blød-tøj-og-gør-det-du-lyster” I morgen skøn familiejul igen KH Anette

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, Anette, og glædelig juledage til dig også :-) Vi holder også familiekomsammen i morgen

   Slet
 6. Sikke en dejlig dag i nattøj og sikke et smukt træ, det er lige efter min smag. Jeg kan også godt lide genbrug. Håber I får en dejlig familiekomsammen :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. tak, Henriette, vi havde en dejlig dag/aften sammen.

   Slet
 7. Det der live-writer aner jeg ikke noget om. Jeg skriver direkte i blogger.

  Uh, de der juledage, hvor man bare skal nyde og lade det hele synke ind, de er guld værd.

  SvarSlet
  Svar
  1. Eva, jeg har vænnet mig til live writer, så er det svært at vænne sig til bloggers form :-)
   Jeg elsker de juledage.

   Slet