fredag, december 25, 2020

Glædelig jul - nattøj, hygge, sygdom og videonærvær

 I dag er det første dag i julen (the first day of Christmas), og vi hygger os. Opvasken fra i går står stadig på køkkenbordet, opvaskemaskinen har gjort sit arbejde ad flere omgange, nu mangler kun det, som der skal vaskes op i hånden.

Juleaftensdag forløb stille og roligt. I og med at julegudstjenesten blev valgt fra, og at vi kun skulle være os tre (landmand, datter og fruen) var der ingen deadline. Det betød at jeg faktisk gik i nattøj frem til lige før aftensmåltidet. Mens landmanden passede sovsen, flæskestegen og kartoflerne, smuttede jeg i bad og pyntede mig til juleaften. Bagefter sørgede jeg for de brune kartofler, og så var vi klar.

Det blev en hyggelig aften med tid til masser af snak, også med søn og svigerdatter i Norge. Vi hilste på den norske svigerfamilie og kunne blot konstatere, at vi forstår hinanden meget bedre, når vi står ansigt til ansigt. Juletræet blev det smukkeste juletræ nogensinde. Sådan ender vi med at sige hvert år. Datteren måtte pynte det alene, nu hvor sønnen manglede.


datteren stod også for borddækning


Vi fik vores første julegave, før vi skulle gå rundt om træet. Datteren havde lavet vores egen julesanghæfte med smukke illustrationer. Så i år kunne vi bruge sanghæftet til at synge min julesang, den jeg altid valgte, da jeg var barn og ung: Velkommen igen Guds engle små. Den er bare aldrig repræsenteret i julesanghæfterne, så vi plejer at deles om de tre salmebøger, vi har i huset.

Sønnen havde skrevet de smukkeste ord til os, som ledsagede gaverne. Han forstår at udtrykke sig på skrift. Det kommer mere til sin ret, nu hvor vi ikke har ham omkring os. Vores svigerdatter havde skrevet det mest sjove kort til ham, som om det var fra os. Hun havde fanget os alle spot on. Hele aftenen igennem fik vi små videoklip eller hilsner fra Leksvika.

Som altid får jeg risalamande til morgenmad 1. juledag

Her til morgen vågnede datteren op med ondt i halsen og med hævede mandler med belægninger og muligvis lidt feber. Så røg den julekomsammen, vi skulle have haft med mine jyske søstre på søndag. Nu venter vi på svar på podning og holder os isoleret. Der er dog hentet penicillin efter samråd med vagtlæge og sammen med panodil har det fået datteren til at have det bedre.

Hundene har været fotomodeller, både i går og i dag, så de kunne være med til at ønske alle en glædelig jul. Julebrevet til familierne blev sendt i går eftermiddag, længe leve mailsystemet, når posten nu er blevet så langsom.

Også i dag har vi haft en lang snak med sønnen, det er skønt at kunne holde kontakten ved lige på denne måde. Min ene niece måtte fejre jul sammen med sine bofæller i København, da hun fik corona og ikke nåede at blive smittefri længe nok til, at hun kunne tage hjem til Jylland lillejuleaften. Hun var også med på videoen hos sine forældre og søskendes jul.

Landmanden og jeg nåede en god gåtur i det smukke solskinsvejr med frost på vandpytterne. Nu tror jeg, at jeg vil tage mig sammen og få den opvask væk, så vi kan holde restegilde i aften. God 1. juledag.

10 kommentarer:

 1. Det er dejligt, at vi har muligheden for kontakt med familien via Messenger og Facetime. Så er det næsten som at være sammen.
  Her vågnede vi op til den smukkeste frostklare morgen og har gået en laaang tur, hvor vi mødte et utal af andre, der havde fået samme idé :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Madame, det er fantastisk med de muligheder. Jeg kan godt forstå at I måtte ud, der var et skønt vintervejr :-)

   Slet
 2. Glædelig jul - hvor lyder det hyggeligt og som en dejlig aften, trods samværsrestriktionerne!
  Hvor er vi heldige at leve i den digitale tidsalder.

  SvarSlet
  Svar
  1. Henriette, tak og i lige måde. Vi er utrolig heldige med den digitale tidsalder.

   Slet
 3. Du ønskes en rigtig glædelig jul og et godt nytår! Lyder som om, I har en dejlig, rolig jul, hvor du kan hygge dig i nattøj, og I når det, I har planlagt! Overvejer virkelig at anskaffe mig en lun hyggepyjamas i stedet for min housecoat. Håber, din datter ikke er positiv!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak og i lige måde Inger. Jeg overvejer også at investere i blødt hjemmetøj :-) Vi krydser også fingre, hun har det heldigvis bedre efter penicillin er begyndt at virke.

   Slet
 4. Sådan skal en jul være (altså bortset fra fravær af dem, vi gerne ville have været sammen med) - men resten er som det skal være: Fredfyldt og afslappende.
  Vi benyttede os naturligvis også af elektronikken og 'så' vores englændere pakke gaverne ud fra mormor og morfar :-)
  Og ih, hvor vi også nød det flotte vejr i går!

  SvarSlet
  Svar
  1. Ellen jeg vil holde fast i de gode tiltag jeg gjorde i år og forfine dem endnu mere, så endnu mere er gjort inden d. 24. :-)
   Selvfølgelig skulle I være med til gaveoppakning, hyggeligt 🤗 ♥️
   Smukt vejr i går, gråvejr i dag og storm på vej. Den står på indendørs hygge

   Slet
 5. Det lyder hyggeligt og afslappende hos jer. Hvor er det skønt med de elektroniske muligheder for samvær. Jeg håber, datteren er i god bedring fortsat.
  Søde og sjove julebillederne af hundene :-) Vi var også på en hyggelig skovtur juledag.

  SvarSlet
  Svar
  1. Betty, vi nyder dagenes ro, vi kan jo kun være os tre. Datteren har det heldigvis bedre.

   Slet