søndag, december 27, 2020

Sukkerchok og boglæsning

 Dagene går stille og rolige. I går kørte jeg datteren til podning, nu afventer vi så svar, før vi kan afisoleres. Ret beset må landmanden og jeg jo godt gå ud i verden, så længe datteren ikke har et positivt svar. Vi tror, det er en regelret halsbetændelse på bakteriel baggrund, for belægninger på mandlerne og halssmerterne er aftaget betydeligt efter start af penicillin. Så umiddelbart tænker jeg ikke, at det er Covid, for det er jo en virus, men man kan måske godt have begge dele på samme tid, så vi er forsigtige. Julehytten blev ryddet i går af landmanden og jeg, datteren holdt sig hjemme.

Der ses fjernsyn, soves, læses og spises slik/småkager/konfekt i store mængder. Jeg fik decideret et sukkerchok i går aftes, jeg kunne ikke sove, havde ondt i maven og var voldsom utilpas. Efter flere timers nattelæsning og masser af vand havde jeg det bedre og faldt i søvn. Så i dag er dømt fri for slik og konfekt. Lige nu har jeg slet ikke lyst til småkager, men derimod en lang gåtur. Udenfor er der dog blæsende, råt og vådt, så jeg skal lige tage mig sammen til den gåtur.

Sund aftensmad, rødbedetærte med gedeost

I nat læste jeg Jojo Moyes bog Ræk mig stjernerne: Den er anderledes skrevet end hendes andre bøger og den mindede mig om en af hendes første bøger Brudeskibet. Det er denne anmelder også inde på, hun skriver, at Brudeskibet var den første bog på dansk og at begge modsat de øvrige bøger fra Jojo Moyes er baseret på virkelige hændelser. Anmelderen skriver, at hun savner lidt mere substans og lidt mindre blafrende øjenvipper. Jeg var meget optaget af bogen og synes som anmelderen, at man drives til at læse videre. Bogen handler om en flok kvinder, som er del af et nationalt program for Kentucky for at fremme læsning. De bringer bibliotekets bøger ud til de fjerne bjergegne på hesteryg. Og der er mange, der er modstander af, at enhver nu kan begynde at læse og at det er kvinder, der rider ud i de øde og barske egne. Jeg synes den var rå, barsk og jeg tror på Alice. Den tegner et billede af, hvordan kvinder for under 100 år siden var afhængig af mændenes vilje for at kunne få lov til at agere på en anden måde end "man burde som kvinde" De "blafrende øjenvipper" findes måske i slutningen, men da jeg er stor tilhænger af slutninger med håbet hængende foran os, troen på at det nok skal blive godt, så godtager jeg slutningen. Jeg kan varmt anbefale bogen.

Jenny Colgan og Sue Moorcroft har begge været forfattere, som jeg har nydt at lære at kende. Heldigvis nåede jeg at låne et par bøger mere af Jenny Colgan, før bibliotekerne lukkede. Her hos os tilbyder de ikke et ridende bibliotek som i bogen eller samme service som hos min søster i Vestjylland. De kan stadig reservere bøger og så er der afhentning to gange om ugen i det lokale bibliotek, hvor bøgerne er pakket i pose. Min datter er også hoppet på Jenny Colgan bøgerne, så nu hvor jeg ikke kan aflevere bøgerne igen, har jeg mit eget lille bibliotek, hun kan låne hos.

Der er vist dømt søvnig, afslappende søndag. Gad vide om jeg kommer ud og gå. Vi får se. God tredje juledag til dig.

8 kommentarer:

 1. Tak for boganbefalinger, Lene! Tænk at man nogle steder er så heldige, at man kan stadig reservere bøger og hente to gange om ugen. Her er biblioteket lukket mindst til 3. januar.
  Vi har hygget os for fjerde dag i træk med rester af julemaden - men uden sukker - blandt andet en lækker julerawcake :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Selv tak, Madame. Vores bibliotek er også lukket til den dato.
   Det lyder lækkert med jeres julerawcake og i dag har vi nydt resterne af rødbedetærten fra i går samt diverse salater :-)

   Slet
 2. Tak for boganmeldelser/anbefalinger. De giver mig lyst til at begynde at læse igen på et tidspunkt.

  Måske kan jeg anbefale en den anden vej: "Eva Smith. Jeg håber, jeg har gjort en forskel". Det er en biografi om Eva Smith, som mange af os kender fra hendes tid som formand for Det Kriminalpræventive Råd og fordi hun blev Danmarks første kvindelige juraprofesssor på baggrund af afhandlingen "Vidnebeviset". Alt dette lyder måske lidt nørdet og forbeholdt jurister, men sådan er det ikke. Biografien fås også som lydbog, hvis det skulle passe dig bedre: https://www.bog-ide.dk/produkt/5332414/anne-knudsen-eva-smith

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Hanne. Den lyder som en bog, man kan blive klog og klogere af at læse. Tak.

   Slet
 3. Biblioteksproblemer er man da i det mindste ude over, når man kun læser e-bøger ... ;-)
  Sukkerchok har vi undgået, men egentlig burde vi nok have fået et - og i dag kommer vi ikke engang ud at gå, for så bliver vi bare blæst væk - selv med den ekstra juletyngde. Jeg vil i stedet koncentrere mig om at få nørklet Røde Kors-sweateren færdig, så jeg har lidt at aflevere, når vi nørklere engang får lov at mødes igen.
  Her håbes det bedste for datterens negativitet - og jeres, selvfølgelig.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ellen, e-bogslæser er jeg ikke endnu og lige nu har jeg problemer med mine øjne ved alt for megen skærmlæsning, det går bedre med rigtige bøger. Nu får vi at se hvad øjenlægen siger.
   Jeg kom ud og gå og det blæste godt og småregnede, men det føltes godt :-)
   Du er så sej med alt dit håndarbejde. Det er da dejlige ting du får lavet til Røde Kors.
   Heldigvis var hun negativ, ikke at vi kommer til at se mange flere af den grund, men vi skal i hvert fald ikke isoleres.

   Slet
 4. Det er skønt at kunne slappe af, men søndagsvejret indbød nu ikke til spadseretur. E-bogslæseren kan faktisk være en fordel, hvis øjnene driller. Den er ikke baggrundsbelyst som almindelige computerskærme, og så kan man skalere skriftstørrelsen, så den er bekvem. God bedring til datteren og hvem der ellers måtte blive sløje.

  SvarSlet
  Svar
  1. Eric, næh det var en blæsende fornøjelse :-)
   Tak for de informationer, så kan det godt være at jeg skal overveje en e-bogslæser.
   Og tak, hun har det meget bedre, og vi andre er heldigvis friske.

   Slet