mandag, september 13, 2021

Atlanterhavsveien - ferie i Norge 2021

 Måske skulle jeg få fortalt noget mere om vores ferie i Norge i sommer. Det var jo før S kom til verden, og nu er han jo centrum i vores familie. I dag fik jeg det skønneste billede fra min svigerdatter. Sønnen har fået job og havde første arbejdsdag i dag, så S brugte lejligheden til at protestere mod at blive lagt i babynest, mens mor spiste. Så må man være kreativ som mor. Den lille familie har også købt hus, så der er nok at se til, men det er jo lutter gode ting.

Nå men vi havde jo kørt den store omvej fra Sydnorge til Trondheim for at lande i Molde tæt på Atlanterhavet. Vi har haft en drøm om at køre Atlanterveien på motorcykel, men da vi ikke er helt sikker på, om vi nogensinde når det, så måtte det blive i bil. Vejrudsigten var ikke god, så vi var spændt på, om vi overhovedet kunne se noget næste morgen.


Der var meget diset og regnfuld, da vi kørte fra Molde. men da vi ankom til de 8 km, som Atlanterhavsveien er, lettede disen, så vi kunne se den barske og smukke natur. 


I efterår og vinter kan havet stå ind over vejen, og vi kunne godt fornemme det barske hav. Denne dag var der dog ro på havet.Da vi var kommet over de mange små øer, som er forbundet med Atlanterhavsvejen, vendte vi om og kørte tilbage igen. Vi var ikke de eneste, der havde fået den ide. Utallige autocampere holdt på  alle rastepladserne før, under og efter Atlanterhavsvejen. Faktisk var det lidt svært at finde en plads til en almindelig bil, som gerne ville holde en pause. Vi skulle heller ikke holde en pause, bortset fra at jeg gerne ville have et billede af den smukke svungne bro. Det fik jeg.Jeg får lyst til at råbe Mod det uendelige Univers. Og kender du ikke den sætning, har du nok ikke haft en dreng, som elskede Buzz Ligthyear fra Toy Story. Jeg kan stadig høre ham råbe, mens han løb rundt i huset med dukken.
Så satte vi google maps til at finde den hurtigste vej til Trondheim og den voksne udgave af drengen og hans forlovede. Men som vi efterhånden ved, så kan man ikke køre hurtigt fra et sted til et andet i Norge.


Ruten fra Atlanterhavsveien til Trondheim var smuk, men nu kunne det kun gå for langsomt, for vi glædede os til at være sammen med sønnen og svigerdatteren.Utallige broer blev passeret, og endelig kunne vi køre ind foran lejlighedskomplekset og give dem et kæmpe knus. Efter lækker frokost kørte vi ud til campingpladsen og den lille hytte, som skulle være vores de næste tre dage. Senere kom vores unge par med pizzaer, som blev spist med den smukkeste udsigt udover fjorden. Jeg fik rigelig med lejligheder til at nyde udsigten om natten, for der var ingen toilet i hytten, så jeg fik også motion om natten. Der var aldrig rigtig mørkt, solen gik ned kort før midnat og stod op igen klokken fire. Vores fire dage i Trondheim var startet og de skulle nydes i fulde drag.10 kommentarer:

 1. Hvor lyder det dejligt, at den lille familie har købt hus.
  Det er nogle skønne billeder, du har taget i Norge - jeg er helt vild med det land og har rejst i det et utal af gange.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, Madame. Det er dejligt at tingene falder i hak for dem. Jeg forstår dig, det er et skønt land at holde ferie i :-)

   Slet
 2. Uh, den Atlanterhavsvei skal vist på ferielisten til næste tur til Norge. Smuk, smuk bro.
  Din søn er virkelig ved at etablere sig i Norge - nu med hus. Mon de også snart skal have hytte, som "alle andre" nordmænd :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Conny, den var turen værd. Hytten har min svigerdatters forældre :-)

   Slet
 3. Nu med både kone, søn, hus og arbejde. Så er sønnen helt etableret :-) Hvor er det dejligt for jer alle.
  Atlanterhavsvejen har vi også kørt på - mon ikke den karakteristiske brobue er et af de mest fotograferede motiver i Norge? Helt berettiget, for der er så smukt.
  Det har jeg vist sagt før ...
  I gør tilsyneladende det samme, som vi ofte gør i England: Er både turister og bedsteforældre på samme tur, men ikke nødvendigvis begge dele samtidig. Det er en god ide at kombinere en ferie og et familiebesøg, og hverken Norge eller England bliver man træt af :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ellen, det er dejligt for dem :-)
   Mange gange kommer vi nok til at flyve, men vi vil helt sikkert som jer kombinere det med at være turist

   Slet
 4. Atlanterhavsvejen er så betagende. Faktisk allermest i (g)råt vejr!
  Norge eller Sydsverige er på rejseplanen, hvis vi ikke kan/tør tage til London næste år.

  SvarSlet
  Svar
  1. Anne, den er smuk og barsk. Det bliver spændende hvor I ender med at rejse hen til næste år :-)

   Slet
 5. Det er dejlige billeder. Jeg søgte lidt nedefter og på GoogleMaps, om man kunne køre hele vejen fra Trondheum til Molde, men så vidt jeg kan se er der mindst en færge; måske har jeg misforstået.

  Men det er en dejlig tur, og skønne billeder af den mest ambitiøse brovej, man kan forestille sig, Atlanterhavsveien. (Jeg kan godt lide at man staver det med i.)

  SvarSlet
  Svar
  1. Dax2, tak. Jeg er sikker på at vi tog en færge, men kunne ikke lige finde det på google maps, så lod være med at skrive det :-)

   Slet