lørdag, januar 15, 2022

De kan så meget, men

 • mine nye høreapparater har bluetooth, det er smart. Når telefonen ringer, trykker jeg blot på høreapparatet og samtalen er igennem. Der er mikrofon i det lille apparat, og jeg går fint igennem. Det gør muzak så også i en forretning, fandt min datter og jeg ud af. Så jeg måtte slå bluetooth fra og holde mobilen på vanlig vis.  
 • jeg har været nødt til at skrue ned for alle notifikationer/alarmer på mobilen. Det betyder så at når jeg sover, er jeg nødt til at have mobilen tæt ved mig, for ellers er jeg bange for ikke at høre alarmen. Og ja, jeg kunne jo skrue op hver aften og skrue ned hver morgen, men det får jeg ikke gjort
 • jeg kan ikke finde ud af at få skrue mobilens "æggeurs" insisterende alarm ned, og jeg glemmer hver gang, hvor høj den alarm er, så jeg hopper en halv meter og famler febrilsk for at få fat i mobilen for at slå den fra.
 • jeg kan godt mærke, at jeg lige nu ikke orker at sætte mig ind i alle de muligheder, der er via app'en tilhørende de nye høreapparater. Jeg kan kun konstatere, at jeg har svært ved at høre blandt en flok mennesker, især med mundbind, og det hjælper ikke at skrue op. Så jeg bliver nødt til at få studeret den app. Det er dog vist kendetegnende for mig, at det orker jeg ikke
 • til gengæld havde jeg sat mig ind i autostole, så jeg kunne forstå den unge ekspedients tale om hvad de forskellige autostole kunne. Nu har vi fået en autostol, som S kan vokse i. Og ja vi kunne have købt den brugt, men orkede vi det? Nej, så nu har vi en ny fin autostol, som jeg glæder mig til, at S skal afprøve. Det er jeg spændt på. Og når det bliver tid til køreture til Norge, kan vi tage personbilen, så S kan køre med os. Hans forældre må også gerne komme med ;-)
 • vores gamle Trip trap stole havde taget skade af at stå i laden, så nu skal jeg i gang med slibemaskinen. Jeg venter på at landmanden bliver færdig med hans arbejde, så han kan sætte mig ind i maskineriet. Den skal gerne slibes i dag og males i morgen, for jeg har hundrede projekter, inden den lille familie kommer på ferie (kryds fingre for fravær af corona)
 • vores hunde kan ikke køre traktor. Ayla viger dog ikke fra førersædet i traktoren, mens landmanden læsser kasser på vognen. Tænk hvis han kørte uden hende.

God weekend til dig.

12 kommentarer:

 1. Forberedelser til barne- og barnebarnsbesøg er bare noget af det bedste :-)
  Jeg krydser alt, hvad jeg har for udeblivelse af coronasmitte - så må du til gengæld krydse tilbage for uge otte, hvor mine skulle komme til DK ... men mon ikke de er immune i et stykke tid?

  Ang. notifikationer: Har du ikke en "Forstyr ikke", som du i et af dig defineret tidsrum kan sætte til at virke for alt andet end dine favoritkontakter?
  Det gør jeg; så er der intet til at vække mig i utide, men alarmen har intet med denne funktion at gøre og bimler uanset tidspunkt den er sat til.
  Bortset fra det, lyder det som nogle vildt smarte høreapparater. Sådan nogle kunne John vist godt bruge, men der er lige et par år endnu til han synes han vil udskifte sine.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ellen, det er skønt. Vi krydser fingre for hinanden, men jeg tror at dine er immune et stykke tid. Jeg har ikke kunnet finde studier om hvor længe.

   Jeg har helt sikkert en forstyr ikke funktion, men det handler om at jeg har skruet ned for alle alarmer for at undgå høje lyde, når jeg har høreapparatet på (undtagen åbenbart timerfunktionen), så vækkeursfunktionen ringer også lavt.

   Det er smart. Nu ved jeg ikke om John har fået via det offentlige, det har jeg. Og der går der fire år mellem hvert skift. Sidste gang havde de ikke blue tooth funktionen, det har de nu.

   Slet
 2. Jeg kan slet ikke stå for det billede af Ayla. Hun ved godt, hvad der er vigtigt :-) Det lyder så dejligt med jeres forberedelser til besøg af barnebarn med familie.
  Mine høreapp er også tilsluttet bluetooth. Jeg kommer stadig sommetider i situationer, hvor jeg bliver overrasket. Ting tager tid.

  SvarSlet
  Svar
  1. Betty, hun er så knyttet til min mand, så hun skal være sikker på at komme med ham :-)
   det var faktisk hos dig, at jeg læste om bluetooth, så jeg glædede mig til at få det. Ja, ting tager tid.

   Slet
 3. Kan genkende situationerne... Høreapparater er så smarte,men træerne gror ikke ind i himlen! Jeg har udfordringer med samtale via Bluetooth og ha. Nogle opringninger knaser og knitrer helt vildt og andre går rent igennem🤔 Skift mellem forskellige funktioner kan også giver skift i lydniveauet 🙉 Jeg eksperimenterer og bliver TRÆT i hovedet. Og gentager mine fejl, fordi jeg ikke kunne huske hvordan jeg gjorde!
  Jeg nyder lyden fra streaming, så jeg øver mig i lydbog. Og satser på at få bevilget Roger Select, så lyden fra tv kan gå på Bluetooth. Og dimsen kan fungere som ekstern mikrofon 👍
  Pøj pøj med dine apparater🤞
  Herligt billede af Ayla🤩
  Og 🤞🤞🤞🤞🤞 for at autostolen kommer i brug snart!

  SvarSlet
  Svar
  1. Anne, jeg er glad for at høre, at du også oplever knas og knitr, det er især når jeg taler med min datter. Jeg har ingen funktioner i høreapparatet udover at kunne skrue op. Resten skal jeg have fundet på app'en, og der er jeg ikke kommet til endnu.
   Tak for krydsede fingre, jeg er mest nervøs for, at de skal være fem dage i København først sammen med venner. Tænk hvis de bliver smittet der!

   Slet
 4. Sådan nogle Trip-Trap stole er så gode, vi gemte også vores i mange år (men fik desværre ikke rigtig brug for den). Jeg kan godt forstå du vil sætte den i stand, slibe og male. "Landmanden" vil uden tvivl sige til dig at en rystepudser er det nemmeste til den slags.

  Jeg håber det går!

  Jeg har ofte fået anbefalet at få høreapparater, og det lyder også som om de bliver bedre og bedre; men jeg har faktisk også opdaget at unge mennesker heller ikke kan forstå hvad de siger til hinanden, når det er lidt sjusket og utydeligt.

  Det er dejligt at høre, så smarte de er, men jeg ville nødig have det "spjæt" der kommer når alarmen er for voldsom - har du ikke én der kan hjælpe dig med at justere på den?

  SvarSlet
  Svar
  1. Donald, vi hoppede over hvor gærdet er lavest i første omgang. Den ene stol kunne nemlig bruges som den var, Så der skal blot sys hynder til den.

   jeg kunne ikke undvære mine høreapparater, og når min søn kommer hjem, får vi kigget på alarmopsætningen, for jeg har skruet ned, men blot ikke for denne ene funktion.

   Slet
 5. Jeg er vildt imponeret over, at man kan få høreapparater med tilhørende app og endnu mere imponeret over, at nogen kan finde ud af at betjene dem!
  Jeg er selv ret teknikdoven og har ikke evner for den slags finesser. Men hvor er det smart, hvad der findes på.
  Autostolen til barnebarnet ville jeg synes, var en mere spændende opgave 😁

  SvarSlet
  Svar
  1. Henriette, hvor er jeg dog glad for at høre, at du er teknikdoven. Det er jeg også til en vis grad. Hvor andre elsker at lege med deres nye apparater og udforske mulighederne, skal jeg blot vide hvad jeg har brug for her og nu :-)

   jeg glæder mig også til at sætte S i den autostol :-)

   Slet
 6. I really like the blog and I hope people will have a new blog, thanks for the blog
  Mix Parlay

  SvarSlet
 7. Det glæder mig at læse, at du har gavn af bluetooth. Jeg har aldrig rigtig fået det til at fungere i mine apparater.
  Nu kan jeg ikke se trinbrættet på traktoren; men jeg har altid været bange for, at mine hunde skulle få poterne i klemme mellem rillerne når de skulle op.
  Hvordan klarer jeres hunde op- og nedstigningen?

  SvarSlet