lørdag, januar 08, 2022

En skøn start på dagen

 Jeg går fra Sauers plads, hvor bilen er parkeret, gennem regnvåde Aalborg. Hjemme på gården var der drys af fin hvid sne, det er der ingenting af i storbyen. Turen gennem Mølleå-arkaden og over Mølleplads fører mig forbi cafeen Penny Lane, der er allerede folk på plads ved de små borde.

I dag er det ikke der, jeg skal hen, jeg skråner over gaden, finder mit coronapas frem og går ind på cafe Peace. Jeg er ventet og jeg beder om et flag til at stille på bordet.

Mens jeg venter, tænker jeg tilbage på de sidste 36 år. Tænk at jeg nu har en datter, der er 36 år. Hun var den, der lærte mig at være mor, det føltes vildt og på samme tid angstprovokerende og glædesfremkaldende .16 måneder efter blev hun storesøster og "lillan" blev kysset og krammet og inddraget i legene. Til tider blev han også truet med slag, for det var svært, når man nu havde brug for sin mor, at der var en, der havde behov, som skulle tilgodeses først.

Den skønne kvinde kommer hen til mig med sit store strålende smil, og vi sætter os for at bestille morgenmad. Snakken går livligt, selv om det kun er 1½ døgn siden, at vi hjalp hinanden i hendes lejlighed med at være håndlanger for landmanden alias håndværkeren, så hun kunne få det sidste belysning op. Hun er heldig med sin far, han er dygtig til al slags håndværk og han er også god til at finde på gode ideer og føre dem ud i livet i både hendes og lillebrors boliger. 

I datterens lejlighed lyses f.eks. entreen op af en gammel staldlampe, som rengjort og med ny ledning og halogenpære ser helt moderne ud. I søn og svigerdatters hus står et smukt fjernsynsmøbel lavet af trådnet og egetræ. Det er ikke trådnet, men jeg kan ikke huske hvad det hedder.

Efter morgenmad og masser af snak går vi sammen tilbage til bilen og kører hen til datterens lejlighed. Vi læsser gæstesenge, tærtefad, dyner og puder af, så datteren er klar til sin fødselsdagsfest med veninder og kusine i aften.

Datteren får sin gave fra os og bagefter ringer bror fra Trondheim, så der bliver sunget norsk fødselsdagssang for datteren. Sammen nyder vi synet af lille S. Jeg hilste også på ham i går aftes, og om corona vil, så ses vi her på gården om 2 uger.

Nu er jeg hjemme igen, landmanden er på jagt sammen med hundene. Vaskemaskinen er i fuld gang og huset venter på at  få fjernet julepynten. Jeg tror, at jeg tillader mig en lille tepause, før jeg går i gang.

Det var en skøn start på denne mærkedag. Hjertelig tillykke med fødselsdagen, kære datter. Må livet kærtegne dig og sende dig i den retning, du gerne vil gå.




9 kommentarer:

  1. Hvor er det dejligt, at datteren er flyttet fra København og herop. Tillykke med hende!

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak, Eric, jeg nyder muligheden for samvær i hverdagen og i weekenderne uden at skulle rejse for at få dem :-)

      Slet
  2. Tillykke med datteren! Børnenes fødselsdage bliver ved med at være mærkedage, uanset hvor gamle de bliver. Derimod kan vores egne efterhånden være det samme, synes jeg! Det synes børnene så dog ikke, selv om Charlotte er ved at nå til at forstå, hvad jeg mener :-D
    Og tillykke også med at have en handyman, som kan rigtig mange ting. Det er så skønt; jeg ved slet ikke, hvad jeg skulle gøre uden John.

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak, Ellen, jeg er stadig vild med min fødselsdag. jeg vil gerne gøre noget mere ud af den, se flere af dem, jeg er taknemlig for at kende. vi skal fejre hvert år vi er her :-) Det er altid godt med en handyman, og han har sparet sine børn for mange penge til en håndværker.

      Slet
  3. Tillykke med din datter. Dejligt, I kan se hinanden uden at rejse langt. :-)

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak, Betty, det nyder vi også :-)

      Slet
  4. Tillykke med din datter! Skønt sådan at kunne fejre fødselsdag uden den lange rejse.
    En god nyhed også, at I får barnebarnsbesøg på gården. Jeg krydser fingre for, det lykkes.

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak, Conny. Og vi krydser fingre, for jeg synes smitten eksploderer rundt omkring os, så de skulle nødigt smittes før de rejser eller når de er i København.

      Slet
  5. Hej allesammen . Jeg har for nylig set et vidnesbyrd om Ypperstepræstens HARMONI på en blog, jeg besøger for forholds- og datingrådgivningsproblemer, fordi jeg havde haft alvorlige problemer med min kæreste, og vi havde været kærester i seks måneder, han ændrede sig lige pludselig, han returnerede ikke min kæreste. opkald, han begyndte at være utro, han sårede mig på mange måder, som jeg aldrig troede var muligt, og jeg tænkte bare, at jeg skulle prøve det*måske af desperation af en slags*..og jeg kontaktede Ypperstepræsten HARMONY. Til at begynde med føltes alt drømmende og utroligt , hans konsultationer og løsning var en lille smule let og mærkelig, og jeg var lidt bange, fordi jeg havde læst og hørt mange historier om falske trylleformularer, svindel, og jeg troede aldrig rigtig på magi.. Jeg spillede med med lidt håb og og tro og jeg sendte nogle få ting efter alt, og det virkede som et mirakel, alt gik i en helt ny retning, det var og er fantastisk... Jeg tror, ​​det var god tro, der fik mig til at læse det særlige indlæg den trofaste dag ..Jeg håber han c Du vil også hjælpe andre mennesker, som han gjorde mig...Jeg gjorde lidt, og jeg fik alt, hvad jeg ønskede. Hvis du ønsker *din kæreste, din kæreste, din mand, kone, din familie og dit kærlighedsliv tilbage. Send en e-mail til priestharmony1@gmail.com eller kontakt ham på Whatsapp ham +2349011460555

    SvarSlet