søndag, februar 20, 2022

Når lyset bryder frem

 Sidste indlæg handlede blandt andet om lysets genkomst. Trods regnfulde dage nyder jeg lyset, når det er her.

Sidste weekend blev der tid til både gåture og fjernesynskiggeri. Jeg nyder stadig mine vinterlys udenfor stuehuset. De gør mig glad, men som lyset mere og mere vinder frem, mister de deres betydning. Så de skal snart pakkes væk ligesom lysranken i stuen.



Hundene holder skarpt øje med landmandens færden, de følger ham troligt overalt på gården.


Der er kommet nye beboere på gården. De gamle høns døde og hanen gik alene i hønsegården. Nu er der to slags høns og det ene hold er allerede æglæggende. De sødeste små æg. Der var en del hakkeorden i starten, de røde høns er stadig lidt hårde ved de hvide høns, men det går bedre. De røde høns ved ikke, at de var tæt på at blive til hønsesuppe. Man skal opføre sig ordentlig, også i en hønsegård.


Sidste weekend startede hver morgen med morgenmad foran fjernsynet og så hyggede vi os med curling, isdans og alle de andre dicipliner, blandt andet snowboard. Til hvert vinter-ol mindes vi, da vinter-ol og sølvmedalje til de danske curlingkvinder fik os til at gå til curling med vores to børn. På det tidspunkt var de 11 og 12 år. Vi gik, indtil de begyndte at ville være sammen med deres venner fredag aften. Som dengang døjer curlingsporten i Danmark i dag med at få gode istider i ishallerne. Det er ikke nemt at få unge mennesker til at dyrke curling, når tiderne ligger sent på aftenen. Degang trænede vi fra 20 -22 fredag aften. 


Hundene nød også, at vi alle samledes i fjernsynsstuen.


Arbejdsdagene er fyldt op med mange forskellige emner, og sidste uge var sådan en uge, hvor jeg hoppede fra emne til emne. Min souschef mener, at min hjerne må være interessant at udforske, for hun finder det imponerende, at jeg kan finde svar på lidt af hvert derinde og at jeg kan jonglere mellem alle de skift i emner på en dag. Jeg har så også arbejdet på afdelingen i 22 år og heraf 19 år som specialeansvarlig. Men jeg bliver glad, når jeg føler, at jeg bidrager til plejen med viden og støtte. 


Katten mødte jeg på p-pladsen ved arbejde, den så nu ikke helt tilfreds ud med sit arbejde. Tilfreds var en patient og pårørende til gengæld for min afdeling, så vi fik nogle små fugle, som den pårørende selv havde lavet. Det gør mig glad og stolt af mine kolleger.


Jeg nyder mine fridage fra fredag til mandag. Jeg får ikke lavet så meget som planlagt, men når lyset bryder mere frem, håber jeg at få overskud til alt det, jeg gerne vil herhjemme med kun 24 timer som sygeplejerske. I denne uge fik jeg flere dage overtalt mig selv til gåture i skumringen og regnen. Mens andre dage nøjedes jeg med at nyde vejrets skiften indefra.


Søndag er startet lidt træt, for vi var til 50 års jubilæumskoncert med Sebastian i går aftes sammen med svoger, svigerinde og en masse andre mennesker. Så hvis nogen havde corona, var der store muligheder for at blive smittet. Vi nød landmandens nevø på keyboard, han er virkelig god. Og som alle andre sang vi selvfølgelig med på alle de kendte sange, blandt andet Når lyset bryder frem. En dejlig aften med god musik, spisning før og aftente bagefter hos svoger og svigerinde i deres dejlige lejlighed med udsigt ud over Nørresundby og fjorden.


Søndagen er stadig træt, mon jeg kommer ud af sofaen? Hvem ved. Solskinnet i morges er forsvundet, der er gråt i gråt udenfor, jeg må have lyset tændt herinde. Jeg fandt desværre ud af, at hele Lewis serien ligger på Viaplay. Desværre, fordi jeg er lige så vild med Lewis og Hathaway, som jeg er med Vera, så de kan nemt overtale mig til en søndag sammen med dem.

Håber du får en god søndag


6 kommentarer:

  1. Vi har for nylig pillet vinterbelysningen ned, for det er nemlig ikke så vigtigt mere - men det er jo et godt tegn 😄
    Sebastian er god - hans musik har jeg altid holdt meget af.
    Du har en hjerne som jeg tror mange af os gamle, garvede har - og det skal ikke forstås negativt, men at vi akkumulerer så megen viden med tiden, og så længe vi ikke er demente, kan vi da heldigvis også anvende den viden. Mange kom til mig, fordi de havde fået at vide, at de skulle spørge Ellen, "for hun ved alt". Det gjorde hun selvfølgelig slet ikke, selv om hun vidste meget, men - vigtigst af alt: Hun vidste altid hvem der havde svaret, hvis ikke hun selv havde det, så vidensvejen kunne sommetider forkortes lidt. Mon du også får at vide af din chef, at du skal huske at lave en "copy-paste" til kollegerne, inden du helt stopper? 😀

    SvarSlet
    Svar
    1. Ellen, Sebastain startede jo også da du og jeg var unge teeangers :-)
      Jeg har prøvet at forklare de unge det med erfaringen, jeg tror også at det at je startede på afdelingen, da mine børn vat teeanagers gør en forskel, for jeg husker ikke meget af den sygeplejetid, da jeg havde helt små børn.
      Snak ikke om det, for jeg aner ikke hvordan viden, der til dels er opmagasineret i hovedet skal overleveres :-)

      Slet
  2. Sebastian var jeg ret vild med i de unge dage. Det, jeg har hørt med ham her senest, har jeg ikke været så vild med; men en live koncert kan altid noget. Det er en skøn måde at få musik på.
    Du er så sej, at du kan overtale digselv til at gå ture i både mørke og regnvejr. Heldigvis er Søren og jeg begyndt at gå mere på jævnlig basis, bl.a. for at udforske vores nye område. Men regnen får du mig meget sjældent ud i.

    SvarSlet
    Svar
    1. Conny, faktisk ku jeg godt lide de nye sange, han sang. Men de var få, så jeg har ikke hørt så mange.
      Tak, jeg føler mig ikke så sej :-) I dag kom jeg slet ikke ud fordi det var gråt og regnede. jeg sku være gået i morges, men jeg var træt :-)

      Slet
  3. Det er dejligt, at I har haft en fritidsinteresse sammen med jeres børn - men indrømmet, tidspunktet for træningen har ikke været optimalt for teenagere.
    Jeg nyder også de fridage, hvor jeg skifter mellem husarbejde og seriekikning, nogle gange bliver der mere af det sidste, end af det første 😁

    SvarSlet
    Svar
    1. Henriette, det var en god tid :-)
      Seriekigning har det med at stige når jeg egentlig burde gøre en masse andre ting, men jeg er glad for at du også kan genkende en flig af det ;-)

      Slet