fredag, februar 11, 2022

Vild med Vera

 Jeg opdagede, at der var nye afsnit (eller rettere ældre afsnit) med Vera på DR, som jeg ikke havde set. Jeg er vild med Vera. Jeg som ikke læser krimier, nyder at se den serie. Vera, der går sin egne veje. Vera, som er den gnavne, sure chef, til tider ubehøvlet og utroligt uvidende om de mennesker, hun arbejder sammen med. Vera, som alligevel viser omsorg og som en terrier bider sig fast i spor og hypoteser og fordrer det bedste af alle omkring hende i opklaringen af forbrydelser. Vera, den lidt for trinde midaldrende kvinde med helbredsproblemer. Vera, som ved hvad det vil sige at miste.

Vera og jeg har holdt hinanden ved selskab i dag. Havde hun været fysisk til stede hos mig, ville hun nok synes, jeg var lidt ubehøvlet og ugæstfri, for indimellem blev hun sat på standby, mens jeg tømte en vaskemaskine, satte nyt hold vasketøj over eller tømte opvaskemaskine og vaskede op. Jeg nyder denne fridag, hvor solen skinner ind og lyser alt op. 


Jeg nyder, at der er lyst, når jeg kommer ud fra min arbejdsplads. Jeg nyder at skumringen blot er begyndt, når jeg kommer ud ved aftenstid efter træning. Jeg nyder at jeg har fri indtil tirsdag. ja, jeg har arbejdet lidt i formiddag, men det er jo netop mit privilegium, at jeg kan flekse, så jeg de fleste gange først møder klokken 8 og går hjem klokken 15, og så snupper jeg den time på et andet tidspunkt, f.eks i dag.


Verdenen åbner op, og vi kan begynde at planlægge tværfaglige fyraftensmøder, tværfaglige temadage, kompetenceudvikling med undervisere fra andre steder, som fysisk kan være til stede hos os. Alt sammen sker først senere på året og jeg nægter at gå ned af det tankespor, at måske lukker verdenen ned igen til næste vinter. Lige her og nu nyder jeg dagen og min verden, som den ser ud.

PS i går prøvede jeg for første gang en svensk fastelavnsbolle, semlor, den var godt nok bastant. Den smagte lækkert, men jeg var så mæt, at aftensmaden blev udskudt flere timer.


Må du få en dejlig weekend.


8 kommentarer:

  1. Ja, det er pragtfuldt, at dagene bliver længere, og lige i dag er lyset så smukt her i Nordjylland.
    Vera kender jeg slet ikke, men i disse dage med mørke aftner genser jeg Foyle's War :-)

    SvarSlet
    Svar
    1. Eric, jeg er glad for at det også skinner i Aalborg :-)
      Jeg ved ikke hvorfor, men jeg kan ikke rigtig fanges af Foyle. Jeg må prøve igen.

      Slet
  2. Det lyder som om jeg skal give Vera en chance, selv om hun umiddelbart ikke lyder specielt sympatisk. Vi har, som Eric, også (gen)set alle afsnittene med Foyle's War - den serie er både John og jeg ret glade for, så det gjorde vi, selv om vi egentlig godt kunne huske dem ret så tydeligt.
    Og vi nyder også, at det er blevet mærkbart lysere.
    Jeg håber da, at din mand også fik en bastant fastelavnsbolle, så ikke han blev alt for sulten 😉

    SvarSlet
    Svar
    1. Ellen, du sku prøve. som jeg skrev til Eric, så kan jeg ikke fanges af Foyle, men måske skal jeg give det en chance igen.
      Det er så skønt med lysets genkomst. Der er en kant af en anden tallerken på billedet, så han blev også meget mæt af den bolle :-)

      Slet
  3. Det var en god anbefaling af Vera. Jeg har også fået den anbefalet af en veninde, men jeg synes, den bliver sendt for sent på DR. Dit indlæg minder mig om, jeg kan finde den på DRTV og se den, når det passer mig. Jeg bryder mig ikke om at læse krimi, men Vera lyder som en serie med mange facetter.
    Dejlige vintergækbilleder både inde og ude.

    SvarSlet
    Svar
    1. Betty, det er det dejlige ved DRTV, at man kan se meget, når det passer en. Du har ret, det er også for sent for mig at se den torsdag aften.
      Tak :-)

      Slet
    2. Jeg har lagt en kommentar, måske forsvandt den?

      Ja - Vera er en dejlig serie! Man kan nå at følge med i historiens krumspring.

      Slet
    3. Donald, jeg kan ikke finde den, mne jeg ved andre desværre har oplevet det samme. Selv om det er grusomme hændelser, der sker, så holder jeg at fokus mere er på mennesker og deres indbyrdes forhold.

      Slet