mandag, februar 07, 2022

Og sådan gik min uge

 10 dage havde vi feriegæster. 10 dage levede vi fem voksne og en baby sammen og hvor jeg dog nød det. Og hvor jeg dog var også træt, da jeg havde kørt den dansk-norske familie til lufthavnen. Jeg trodsede reglerne og tog mundbindet ned, så S kunne få et sidste knus/kys og smil fra farmor. 

Lørdag aften lavede den yngre generation mad til os, det var vores julegave og det smagte himmelsk. Vi har nydt at have tid til hinanden. Landmanden har skullet arbejde alle hverdage, men stjal sig i pauserne til kram og favnen fuld af et smilende barnebarn.

Søndag drog vi i ZOO i Aalborg. Det blev den skønneste dag med masser af sol, ingen vind (efter stormen natten til søndag). Vi nød at gå på opdagelse og især elefanterne og girafferne var et hit hos både store og små.

Hjemme har vi også vores egen lille dyrepark. S blev efterhånden fortrolig med de store dyr, og de var søde til at stå stille, så han kunne ae dem.

Overalt lå der legetøj, fuldstændig som for 35 år siden. Søndag fejrede vi også, at S blev et halvt år. Farfar havde købet en traktor til ham, den blev godt gennembidt. Og far lykkedes at få hentet en tiger op fra maskinen i ZOO med en grab, som man for penge kan forsøge at hente legetøj med.


Jeg havde købt en puslepude og den kunne lige ligge mellem de to håndvaske på badeværelset. Vi havde meget sjov med at kigge på os selv i spejlet om morgenen efter morgenhygiejne og tandbørstning.


Nogle enkelte gange lykkedes det at komme ud at gå en tur, men det blæste rimeligt meget, så ofte faldt S i søvn i vores arme og tog sig så en god lur midt iblandt os.


I år har vi ikke besøg af svaner og gæs på gårdens marker, desto skønnere er det, når de vælger at flyve over gården på deres vej efter mad.

 
En dag kom der også sne, det var dog hurtigt væk igen, og sønnen konstaterede tørt , at det havde de rigeligt af i Trondheim. Naboen havde vist skovlet deres indkørsel fri utallige gange under ferien.


Vi fik megen tid til at gå med at kigge på fugle udenfor terrassedøren. Det er mit stillested, der hvor jeg lader op. Det er også blevet datterens sted og S nød at sidde med os alle og han sad længe og så på fuglene. Bagefter fik han lov til at spille på klaver, det vækkede dog ikke hans forældre ;-) De trængte til søvn.


Sidste onsdag drog de hjem og så har dagene budt på arbejde torsdag, fredag og lørdag. Lørdag var en ekstra vagt om aftenen, jeg havde taget. Alle så helt forundret ud, da jeg dukkede op. Det er længe siden at jeg har været i aftenvagt. Men det gik godt og vi havde en god og travl vagt sammen.

I dag holder jeg fri og da min søster også havde hverdagsfri, blev vi enige om at køre en time hver fra vest og nord og mødtes i Hobro. I dag tog vi en 1½ times vandring i Østerskoven og fik snakket  om alt mellem himmel og jord.



Vejret var med smuk solskin, ret blæsende, men inde i skoven mærkede vi ikke vinden. Det var først da vi kom ned til fjorden. Turen sluttede af på cafe K ved havnen, hvor jeg lige som sidst fik Chevre Chaud salat.


I morgen står den på arbejde igen. Mens jeg havde ferie, forsvandt min ømme plet i halsen. Den har været min følgesvend i meget lang tid og forårsagede coronatest gentagne gange, for hvad nu hvis...

Jeg havde blot været tilbage på arbejde i fire timer med mundbind på konstant (undtagen når jeg sidder ved en computer med over 1 meters afstand fra andre), så var den ømme plet tilbage og den fik mig til test igen i lørdags inden aftenvagten, fordi jeg også var lidt forkølet, hvilket jeg også ofte har symptomer på. 

Jeg kan godt forstå, at vi skal have mundbind på inde hos patienterne, men jeg køber ikke helt argumentet, at vi skal have mundbind på hele tiden for ikke at smitte hinanden. Vi, der har været smittet, er faktisk ikke blevet smittet på afsnittet (jo to er smittet af patienter, men ikke af kolleger), men ude i samfundet. Jeg kunne høre på min søster, at hendes region ikke har så stramme mundbindsregler ( hun arbejder også på et sygehus), men jeg følger min regions retningslinjer og glæder mig til vi kun skal have det på ved patientkontakt.








8 kommentarer:

  1. Det var en dejlig beretning om dine nordmænds besøg - ingen tvivl om, at I har stornydt det alt sammen hele tiden. Så tager man gerne lidt træthed med 🥰
    Det er lidt underligt, at regionerne ikke udstikker samme retningslinjer. Jeg håber virkelig, at I snart slipper for mundbind - jeg er i hvert fald vildt glad for ikke at skulle have dem på mere!

    SvarSlet
    Svar
    1. Ellen, trætheden er en herlig bivirkning :-)
      Enig, men som min kloge leder sagde, så er det egentlig rart, når man bliver ramt af covid, at vide at man ikke har smittet sine kolleger. Lige nu er 9 nedlagt, men så vidt jeg ved , er de alle smittet af børn og familie/venner.

      Slet
  2. Jeg blev helt blød om hjertet ved at læse om barnebarnsbesøget. De gør altså noget ved os, de børnebørn.
    Det må være træls at skulle rende rundt med det mundbind hele tiden - jeg kunne mærke, at det var alt rigeligt, når jeg gik i butikker. Jeg har dog ikke helt sluppet bekymringen ved den pludselig ophævelese af alle restriktioner, og jeg ved godt, at det ikke kun er smittetallet, man skal se på, men jeg synes, at alle tallene er temmelig høje lige i tiden.

    SvarSlet
    Svar
    1. Conny, ja jeg må blankt erkende, at jeg er lige så ramt som alle andre :-)

      Jeg er også bekymret, men mere pga de virkninger de mange sygemeldte har på arbejdspladserne, for langt de fleste er jo ikke så hårdt ramte.

      Slet
  3. Ja, sikke dejlige dage og hvor var det skønt, at besøget kunne lade sig gøre. Det må være fantastisk at knytte bånd til barnebarnet.

    Hos os i psykiatrien er der ingen, som bruger mundbind mere. Men det gjorde folk jo heller ikke før, så ingen nyhed der.
    Jeg er den forsigtige type, så jeg holder fast i mundbindet i den offentlige transport, hvor vi om morgenen er mange, der sidder tæt. For mig giver det mening, men jeg har jo heller ikke haft en booster infektion.

    SvarSlet
    Svar
    1. Henriette, det var så skønt og helt fantastisk at se hans øjne lyse op, når han så på mig :-) (og sin faster og farfar)

      Jeg kan godt forstå at du holder fast i den offentlige transport. Jeg havde overvjet det, når jeg handler ind, men i stedet for holder jeg fast i spit og afstand. Og vi har vist næsten skrevet synkront hos hinanden :-)

      Slet
  4. Åh, hvor er det dejligt at læse om jeres samvær med familien fra Norge. I har tydeligvis nydt hinanden.
    Jeg håber, I snart slipper for mundbindet hele tiden.

    SvarSlet
    Svar
    1. Betty, tak, vi nød det i den grad :-)
      Det håber jeg også.

      Slet