mandag, juli 29, 2019

I er gale

Tjah, Helle har måske ret. Men nu havde vi endelig fundet en hverdagsfridag, efter vi begge havde arbejdet hårdt i weekendvarmen på hvert sit sygehus. Vejrmeldingerne havde det meste af weekenden meldt regn i Hobroområdet i dag, men det ændrede sig søndag, og vi havde ikke lyst til at aflyse vores gåtur i dag. Vi var min ældste lillesøster og jeg. Målet var panoramaruten ved Hobro, den første, som blev certificeret i Danmark af Deutches Wanderninstitut som Premium Vandrerute. Siden hen har Tranum-Fosdalen og Rebild også fået deres rute. Og nu kan jeg se på deres hjemmeside, at der faktisk findes en over i Vestjylland, hvor min søster bor. Den skal vi da prøve.

Vi mødtes først til en god frokost på Café K ved Hobro havn, det kan godt anbefales. Jeg fik en lækker salat Chevre Chaud. Og godt vi tog frokosten først, for vi var ikke til pæn brug sidenhen.


Ruten starter ved lystbådehavnen og vi valgte at tage bakkerne først, hvilket var et klogt valg. Så det startede med at gå brat op med mange trappetrin, så var det ligesom fastslået, at ferieformen godt kunne trænge til lidt justeringer.Vi havde i begyndelsen, mens vi gik, et fint vue udover Mariagerfjord.


Sidenhen gik vi inde i skoven. Ikke en vind rørte sig og det gik op og ned konstant. Lykken var derfor en bæk, hvor vi fik kølet ansigt og hænder. Allerede her havde vi fortrudt, at vi ikke havde taget badetøj med.
Midtvejs fik igen det store overblik over fjorden. Det var så smuk en tur gennem utroligt varieret terræn, som billeder slet ikke kan gengive.


Da vi kom til restauranten og campingpladsen ved Bramslev Bakker holdt vi en pause og fik os en iskold Læskeis, før vi begav os ned til vandet. Vi var optimister og håbede på kølige vinde på hele turen langs stranden tilbage til Hobro.


Lad os blot konstatere, at vi tog fejl.Til sidst røg toppene af, så måtte folk tænke hvad de ville om kvinder +60 i BH og shorts, som bogstaveligt talt havde sved rendende konstant i rigelige mængder. Heldigvis havde vi store flasker med vand med, men de slap op undervejs på stranden.Vi havde læst, at vi skulle respektere dyrene, der gik på området. Blandt andet skulle vi sørge for ikke at komme mellem kalve og deres mødre. Og hvis nogen stod på stien, måtte vi finde en anden vej. Det blev så lidt svært, da vi var kommet igennem en vildtlåge og opdagede, at en ko var gået gennem vandet og op på den bro, vi skulle gå på. På den anden side af hegnet, der hvor vi kom fra, opdagede vi først nu tyren (til venstre på billedet), den skrabede vældigt irriteret i sandet, mens den brølede højt. Så stod vi lidt og ventede, til koen til højre gik lidt til siden, og så skyndte vi os bag hende og over broen.


Vi kunne hele tiden se lystbådehavnens mange master, og vi længtes efter at komme derhen, så vi kunne finde noget vand at køle os med.


Heldigvis stod der ved udgangen til lystbådehavnen en hane med rindende kold kildevand, som vi kølede os ned med.


Og så kunne to trætte søstre køre hver sin vej hjem, for det der med at finde en iskiosk og nyde en is sammen som belønning, havde vi slet ikke lyst til. Vi skulle bare hjem og i bad. Men den skønneste tur var det, også selv om den blev gået i 27 graders varme.


18 kommentarer:

 1. Det lyder som en rigtig fin tur, bare på den forkerte dag. Det må I prøve igen, når det er min. 15 grader køligere :)
  Mette L

  SvarSlet
  Svar
  1. Mette, turen var rigtig fin, også på en varm dag :-)

   Slet
 2. Sikke en spændende og smuk tur I var på. Og det er nogle dejlige billeder, du har taget. Jeg kan ikke stå for billedet af køerne.

  SvarSlet
  Svar
  1. Madame. tak. Hvis ikke det var så varmt og jeg var lidt stresset af tyren, så havde jeg taget mange flere, for de var smukke. især som de gik ude i vandet.

   Slet
 3. Undskyld, jeg er bare misundelig - I er da p.... seje. Jeg er da inspireret til, at Lasse og jeg må gå den tur en dag. Cafe K. er god. Jeg har godt nok kun været der en enkelt gang, men da var det også et fint firmaarrangement lige før jul, og inden en tur i teateret lige ved siden af. Mht turen ved fjorden, så er det eneste dyr, jeg er bange for (jeg lige kan risikere at møde) en tyr, så jeg må være sikker på, at jeg ikke render ind i ham. I dag skulle vi endelig få regn i Himmerland, indtil videre har det kun været i småtingsafdelingen, og det er bare blevet mere og mere lummert.
  God tirsdag :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Helle, du skal ikke undskylde, for jeg tænkte det samme undervejs :-) Det er en rigtig smuk tur, men man får pulsen godt op, fordi det er op og ned konstant :-)
   Vi snakkede igen om i dag, at maden var velsmagende og smukt arrangeret.
   Den tyr var jeg glad for at jeg først så, da vi var på den anden side af hegnet.
   Og tak i lige måde :-)

   Slet
  2. Det der med pulsen skal jeg lige overveje, om jeg orker - det lyder hårdt, og min gigt/fibromyalgi eller hvad det nu skal kaldes, går let amok - jeg er knap nok kommet over weekenden.

   Slet
  3. Helle, jeg tænkte faktisk på om den var for hård ved dig.

   Slet
 4. Man bestemmer jo ikke vejret på sine fridage, og det var virkelig sejt, at I trodsede heden, der nok kunne tage pippet fra de fleste - pyha! Billederne viser glimrende, hvor smuk turen er. Oplevelsen med tyren havde jeg gerne været foruden, hvis jeg havde været med.

  SvarSlet
  Svar
  1. Eric, tak, vi lå så brak begge to resten af dagen :-)
   Jeg har det fint med får, knap så fint med køer og heste pga størrelsen, men havde jeg set tyren, før jeg var væk fra ham, så ville jeg have fået åndenød. Der var bare ikke andre veje end forbi ham :-)

   Slet
 5. Jeg har gået turen i foråret, da træerne ikke var sprunget helt ud, det var virkelig flot.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ulla, det kunne jeg forestille mig, så er der rigtig udsyn fra bakkerne

   Slet
 6. Hold op, hvor er I seje at gå sådan en tur i den hede. Dejlige billeder, du har taget, der viser den flotte natur. Det er da lidt farligt at komme i nærheden af en tyr, men godt I slap forbi.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, Betty. Det var først bagefter, da min mand bekræftede at dens adfærd er et advarselstegn, at jeg blev rigtig glad for at vi var kommet forbi :-)

   Slet
 7. Pyha, jeg blev træt og svedig bare af at læse om det :-)
  Men seje er I helt sikkert, og det har været en dejlig tur.
  Tyre har vi vist alle respekt for, men hvis der kun er én vej at gå, er der ikke andet at gøre end at tage den ved hornene, tøhø :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ellen, tak og jeg render rundt med en dårlig tå, fordi kombinationen af varme og hævede fødder tilsyneladende har givet tryk på en tå.
   Ha, jeg kan lige se det for mig .-)

   Slet
 8. Sikken tur. Ruten er skrevet bag øret.

  SvarSlet
 9. Har forsømt blogland en periode. Nu har jeg læst 8 indlæg fra din hånd, så dejlige forskellige, både fra turen til Belgien, familiebesøg i sommerhuset, og hjemme på gården, planlægning, betragtinger fra hverdagen, cykeltur, arbejde, hverdagen og ferielivet. Alle fyldt med så megen glæde og begejstring.
  Jeg kan godt forstå i valgte at tage hjem i bad, fremfor at finde et sted og nyde en is. Og forstår også godt, denne tur ikke skulle aflyses. Så smuk trods varmen.

  SvarSlet