tirsdag, august 07, 2018

Regnvejrstur

Vi burde måske have valgt at vente til klokken 15, for yr.no havde sagt regn fra 11 - 14, men det var i så små mængder, så betød det noget?

Tjah, landmanden hjemme i mosen syntes, det kun havde været meget lidt regn, men når man går ude i den, kan man faktisk godt blive ret våd.I går havde mine to jyske søstre og jeg sat hinanden stævne til morgenbord i vores sommerhus. Vi fik som sædvanligt snakket vældigt og ved halv tolv tiden tog vi vores travetøj på og kørte til Tranum skovlegeplads. Her går starten på en ny vandrerute Tranum -Fosdal ruten, som ovenikøbet har fået prædikatet "premiumrute" ved Deutches Wanderinstitut. Mine to kolleger i projektgruppen havde prøvet den af og lovpriste den højt, så nu skulle vi prøve den.
Selv i regnvejr var den smuk. Det var vældigt kuperet og varierende terræn, så selv om det kun var 11 km, så tog det os over tre timer at gå den. Vi tog os dog også tid til at nyde på trods af regnvejret.
Det er lang tid siden jeg har gået i Fosdalen, og der var kommet mange træstier, så rødderne og skovbunden blev beskyttet. Der er en ganske særlig stemning nede i slugten, omgivet af høje træer, rindende vand og i går også fra oven.

Turen på kanten af Lien, den store indlandsskrænt, gav i første omgang ikke udsigt til havet, som jeg mente var ude i den tågede horisont. Heldigvis klarede det op, så vi fik set havet.


Undervejs havde jeg et uheld, på vej ned af en sti, som var god mudret, faldt jeg to gange og det mærker jeg i dag. Højre hånd er øm, så jeg øver mig i at bruge venstre til tunge løft. Heldigvis skal jeg til fysioterapeut i dag, så hun må lige kigge på den. Den er ikke hævet, så mon ikke det bare ømhed efter slaget. Mit tøj så forfærdeligt ud, jeg var totalt mudret til. Og da jeg tog mit tøj af hjemme, skreg mine to søstre af grin, for mine trusser havde en farve, der ledte tankerne hen på en helt anden katastrofe.


Jeg skal helt sikkert gå den tur igen, måske endda alene, for i stilhed og tørvejr giver ruten rig mulighed for at meditere midt i skovens helende rum.

14 kommentarer:

 1. Åh, det lyder næsten himmelsk med regnvejr! ❤️

  SvarSlet
  Svar
  1. Maude, vi klagede heller ikke, selv om vi gerne ville have gået i tørvejr :-)

   Slet
 2. Mudder - hvad er mudder? Vi har jo næsten glemt den slags fænomener i det her knastørre vejr. Jeg har altid tænkt træstierne som en komfort-ting til de gående og slet ikke som beskyttelse af rødder og lign. Tak for at gøre mig lidt klogere :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Fruen i midten, jeg har et billede af mine bukser og min jakke med masser af mudder, så kunne jeg selvfølgelig have sat ind som bevisførelse :-)
   det var min lærer-søster, som er gift med en biolog, som gjorde mig så klog, så vi er to, der blev klogere :-)

   Slet
 3. Det lyder som den skønneste dag I har haft sammen (på trods af uheld og styrt...) og godt der ikke skete mere! Fossdalen er på min bucket-list. Jeg har hørt så meget godt om den og stedet, og dine billeder bidrager kun til ude-længsel.

  Kh. S.

  SvarSlet
  Svar
  1. S, det var en dejlig dag og en skøn tradition, vi har startet. Du må herop :-)

   Slet
 4. Det lyder som en tur efter mit hoved (dog minus regn og styrt). Bakker og dale og vide udsigter, what's not to like ;)
  (og så et par søstre ovenikøbet)

  SvarSlet
  Svar
  1. Conny, styrtet overlevede jeg og vi blev hurtigt tørre igen :-) En virkelig smuk tur, som jeg kan anbefale.

   Slet
 5. Det er mange år siden, jeg var i Fosdalen, men jeg husker den som et meget smukt sted, hvor man nærmest var omklamret af skov og skrænter. God bedring med knubsene, resten klares vel med vand og sæbe.

  SvarSlet
  Svar
  1. Eric, jeg har også tidligere været i Fosdalen, her blev den kombineret med bakket terræn i skov og udsyn på skrænten :-) Og tak, jeg slap med ømhed i en dags tid.

   Slet
 6. Åhhhh, regn! Det skulle komme hos os i overmorgen, og jeg håber IKKE, de ændrer det denne gang, som de har gjort så mange gange før.
  Jeg ofrede gerne et par trusser bare for at få lidt regn.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ellen, jeg håber I og vi får regn, vi har fået lidt her til morgen.

   Slet
 7. En vidunderlig travetur, og det så blev i regnvejr gjorde måske ikke så meget, det er jo ikke så ofte vi har mærket til det, her denne sommer 2018.
  Farverne får tankerne henledt til efterår, allerede her primo august.
  Det at du falder henleder tankerne til mig. Jeg har altid haft "slappe" ankler, er overfladen ikke plan, er det sikkert at jeg falder og vrider ankler, hvis ikke jeg har mine gode vandrestøvler på, det er ikke nok med vandresko, de støtter ikke nok.

  SvarSlet
  Svar
  1. Karin, vi havde ikke vandrestøvler på, kun ganske almindelige bløde gåsko, og de var altså glatte i mudderet.

   Slet