onsdag, august 08, 2018

Grønt er godt for øjnene

Jeg er ikke klar til det, endnu, men det er den samme historie hvert år. Arbejdsopstart gik helt fin, det har jeg som regel ingen problemer med. Der har været forbavsende roligt, så roligt at jeg har fået tid til at dykke ned i noget af det, der hele tiden blev udsat før ferien. 

Til gengæld har jeg svært ved at tage hjem til gården efter uger i sommerhuset. Vi burde være flyttet op til sommerhuset i juni, de sidste uger inden ferien var jeg så træt af fluer, insekter og varmt hus, at jeg vist var mere end småvrissen. Det hjalp ferien heldigvis på. Ferien lå senere end vanligt, faktisk hele to uger senere, så jeg har forsøgt at holde fast i, at vi skulle være i sommerhuset det længere bagefter. Det harmonerer bare ikke med, at travlheden lige så stille trappes op hjemme på gården, så vi er flyttet hjem igen. 


Til gengæld får jeg nu noget grønt at se på. Kombinationen af meget våde jorde i foråret og mosens evne til at holde på vand gør, at jeg har en grøn græsplæne at se på. Vel er der gule pletter rundt omkring, men det er intet mod den totalt visne plæne, der er i sommerhuset.

 
Efeuplanterne har bemægtiget sig terrassens læhegn, det ser helt dekorativt ud. Men jeg skal vist ud og stoppe deres  bemægtigelse af muren.


Flere af vores træer og buske på plænen er gået ud pga. en nærmest svuppende græsplæne i foråret, herunder min elskede troldhassel, som min far plantede. Gad vide om den vil kunne overleve, hvis jeg skar den ned og plantede den et andet sted?


 Noget af det ferien har gjort klar for mig er, at jeg for første gang ikke så frem til at komme tilbage til arbejde, ikke at jeg ikke gerne ville på arbejde, men mere at jeg ikke glædede mig, som jeg plejer at gøre. Glæden kom dog, da jeg mødte mine kolleger igen. Og jeg måtte også i ferien erkende, at jeg var slidt ned, inden jeg gik fra. Det må jeg så sørge for ikke sker, blandt andet ved at få afholdt det ferie, som jeg egentlig har krav på, blandt andet 6. ferieuge.

Om knap 14 dage har jeg en uges ferie igen, jeg overvejer at flytte op i sommerhuset om dagen. Det der med at male vinduer og gøre hovedrent satte varmen en effektiv stopper for, det kunne være et projekt for mig at slappe af med. Jeg må øve mig i at finde andet end sygeplejerelateret ting at gå op i. Det går ikke for godt, enten er jeg i fuld sving med landmandskoneting/sygeplejersketing eller også falder jeg i en sofa med bøger og serier. Der må da være noget, som jeg kan synes, er spændende, og som også indebærer en grad af aktivitet.

Pyt, lige nu nyder jeg hverdagsfridagene efter en weekendvagt, hvor der var stille, men hvor jeg fik travlt som trombolysesygeplejerske. Jeg nåede endda også at følge en patient til Aarhus (til behandling) i en ambulance med fuld udrykning. God onsdag til dig, nu råber mine bærbuske på mig og min bil istemmer koret: kom nu Lene, at plukke bær og støvsuge bil er hyggeligt. Måske skulle jeg finde den abonnementskode med gratis adgang til Mofibo? Det siges, at det gør arbejdet lettere med en god lydbog.

Fra en af de få gåture, jeg fik gået i år.
16 kommentarer:

 1. Åh, jeg elsker bare høstanemoner :-)
  Jeg håber for dig, at du kan finde noget at gå op i, for som du selv har erkendt, så varer arbejdslivet ikke ved. Så er der da noget rivende galt ...
  Men jeg hverken tror eller håber, at det at male vinduer og gøre hovedrent vil være det, der kommer til at fylde dit pensionistliv!
  Jeg er spændt på at høre, om du kan høre lydbøger, mens du gør rent eller plukker bær. Jeg kan ikke - jeg kan kun strikke imens, men det gør ikke noget, for jeg strikker som bekendt en hel del :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ellen, de er også smukke.
   Lydbøgerne fik jeg aldrig gang i, for jeg har det som dig, jeg har svært ved at koncentrere mig om dem.
   Heldigvis er der jo lidt tid endnu før jeg bliver pensionist, men jeg skal have fundet noget andet end hovedrent og malearbejde :-)

   Slet
 2. Interessante tanker om arbejdslivet, Lene. Især fordi du altid har været SÅ entusiastisk med dit arbejde. Ikke at du ikke er det længere, men der er alligevel kommet en grænse for entusiasmen. Gad vide, om det er livets gang, at vi trods alle tanker om det modsatte, alligevel indirekte går og vænner os til, at arbejdslivet slutter på et tidspunkt.
  Og så er jeg misundelig på din grønne plæne. Jeg så lige en video med Frida og familie på vores plæne - det var som at se på en ørken.

  SvarSlet
  Svar
  1. Conny, min entusiasme er der nok stadig, men jeg skal have fundet noget andet at fordybe mig i, for det tærer at lade sin passion for arbejdet fylde alt. Det er blevet tydeligt for mig, for jeg er ikke så glad som jeg gerne vil være og mere træt end jeg har lyst til at være. Jeg er jo lidt misundelig på gemalen, som har jagt, vildtpleje, hundetræning og hønsehold at fylde sin fritid med :-)

   Slet
 3. Der er jo ikke noget i vejen med gode bøger og flotte traveture, men hvis de ikke 'fylder' nok, skal der selvfølgelig helst være noget andet, du kan bruge dit krudt på. Jeg håber, at jeg stadig er tilpas mobil til at kunne rejse, når jeg en gang skal pensioneres. Så vil jeg rejse, så meget jeg har råd. Og bruge en pæn bid af resten af tiden på at læse om nye rejsemål :-)
  Flot grøn plæne du har. Min er brun, undtagen på en lille plet som vandsprederen i staudebedet har ramt de få gange, den har kørt.

  SvarSlet
  Svar
  1. Fruen i midten, bøger og traveture håber jeg altid vil blive en fast del af mit liv. Det med at rejse bliver svært, så længe gemalen ikke tænker på at pensionere sig som landmand. Faktisk tror jeg efterhånden at han aldrig stopper :-)

   Slet
 4. Prøv med eReolen, det er gratis.

  SvarSlet
  Svar
  1. Anonym, den har jeg prøvet før, men havde problemer med den på mobilen. Måske skal den genprøves :-)

   Slet
 5. Grønt er godt for mange ting; jeg er ret vild med farven af flere årsager, hehe! �� Hvad skal du ha' for den uges ferie du har til gode? Jeg trænger allerede igen!

  SvarSlet
  Svar
  1. Maude, hvad vil du give ;-)

   Slet
 6. Det må starte med at sætte alle pligter uden for døren, give dem høreværn og mundkurv på og så spørge:
  "Hvis jeg nu havde al den tid, jeg kunne ønske, hvad ville jeg så gerne lave/gøre, som jeg ikke laver/gør i dag?"

  SvarSlet
  Svar
  1. Eric, godt spørgsmål, svaret er lige nu at det aner jeg ikke :-)

   Slet
 7. Det er blandt også dét ferier kan, - få os til at se på vores hverdag. Og helt ærligt, dit arbejdsliv er for opslidende. Hvis du er i tvivl, så læs din egen blog. Men hvor er det godt, at du alligevel er så glad for kolleger og arbejdsfunktioner. Du er garanteret også god til det.
  Jeg anbefaler på det varmeste lydbøger til alle gøremål. Enten i hovedtelefoner eller på en lille trådlæs højtaler.
  Sikke da en grøn plæne. Min er ørkenfarvet.

  SvarSlet
  Svar
  1. Eva, ja ferie giver tid til at tænke over tingene, så nu forsøger jeg at ændre på lidt her og der og så får jeg at se.
   Jeg ved jo du er inkarneret lydbogslytter. jeg har endnu til gode at blive helt overbevist :-)

   Slet
 8. Det er godt du er bevidst om at lytte til de signaler din krop sender dig.
  Det er desværre sjældent sidste års regn og ja de første 4 mdr. af 2018 med nedbør, bliver omtalt pt. Det er ikke kun tørke og varme perioden der skal have skylden for de udfordringer der er i naturen, hos landmændene, i haverne, desværre glemmer vi ofte det der gik forud for det der giver udfordringerne.
  God fornøjelse med Mofibo.

  SvarSlet
  Svar
  1. Karin, årene lærer os at lytte til vores kroppe. Det har været to ekstreme år for landmænd, håber ikke det fortsætter sådan.
   Og tak, har endnu ikke fået mig tilmeldt :-)

   Slet