mandag, august 20, 2018

Silende søndag

Humøret påvirkes af vejret, det ved vi jo godt. Og regnvejrets magi er ovre heroppe i Nordjylland, vi får rigeligt af den, så i går trak det grå vejr mig ned. Regnen silede ned konstant hele dagen.

Jeg trængte til frisk luft, så til sidst fik vi fundet gammelt regntøj i gemmerne og drog ud på gåtur med vores hunde. Vi gik ikke så langt som planlagt, for billigt regntøj har det med at danne lige så megen kondens= væde på indersiden, som regnen gør på ydersiden, så vi vendte om til sidst. Men det gjorde godt at trække vejret frit. resten af dagen tilbragte jeg med terrassedøren lidt på klem, gyngestolen lige ved siden af og så genlæste jeg bøger, som psykisk aer min kind, putter tæppet omkring mig og får mig til at føle mig tryg i verdenen.

Jeg har ferie nu og er ved at gøre mig mentalt klar til at blive en god version af Anne Ragdes familie på Neshov, som bare smøger ærmerne op og så gør rent og maler, så alt fremstår som en ny begyndelse. Om lidt smutter jeg i sommerhuset, får købt maling til vinduerne og så starter jeg. Målet er, at de er malet og sommerhuset er gjort rent i alle kroge inklusive vask af vinduer indvendigt, når jeg rammer torsdag aften. Jeg sover ikke deroppe, for gården skal passes og hunde skal trænes, så hvis jeg vil se min mand bare en lille smule i min ferie, så er det herhjemme på gården.

Inden vil jeg dog sætte mig i min lille krog, spise en ostemad, drikke en kop te og nyde, at jeg har ferie. Rigtig god mandag til dig.


Kvinde fra 1957, regnjakke fra 1985, regnbukser fra 1994, kasket fra 2010 (gave fra blodbank), gummistøvler fra 2012. Men hundene er nye :-) Kun 1½ år og 4 måneder.




16 kommentarer:

  1. Ja, I har nok fået mere regn, end vi fik her; mine to vandreture i weekenden så ikke en dråbe regn, men nok mørke, tunge skyer.
    Måske det ikke ville være nogen luksus for jer at købe nyt regntøj?

    SvarSlet
    Svar
    1. Conny, det vil absolut ikke være luksus at købe nyt :-) Jeg fornemmer også at regnen koncentrerede sig om et område af Jylland.

      Slet
  2. Her gik søndagen også med regn, hele 19 mm iflg. den regnmåler jeg endelig har fået anskaffet mig.
    Jeg gav mig selv et meget dyrt sæt regntøj med alle de "dyre" muligheder, som der gøres reklame for, god åndbarhed, hm. det gælder bare ikke for mig uanset kvalitet/pris. Jeg kan ikke ånde i noget der er syntetisk. Derfor vælger jeg nu efter om hvilket vandtryk det kan holde ude, så må jeg have skiftetøj med til sveden. ;-)

    SvarSlet
    Svar
    1. Karin, det er faktisk også det, jeg har hørt, at selv med det dyre tøj har nogle svært ved at ånde i det, og jeg tror, jeg er en af dem :-)

      Slet
  3. Ostemad og te.... I min optik bliver det ikke meget bedre end det! ❤️ Og selvom regnvejret gør noget ved humøret, så kan jeg ikke sige mig fri for at være en regnvejrs-kinda-girl. Jeg ELSKER simpelthen at være indenfor, når det rusker lidt udenfor. Rigtig god ferie till dig!

    SvarSlet
    Svar
    1. Maude, jeg elsker ostemadder og te :-) Jeg elsker også regnvejrsdage, så har jeg en undskyldning for at bure mig inde med en bog, Men 35 år som landmandskone har åbenbart sat sit præg, så jeg fryder mig over at mejetærskeren er i gang derude i dag og håber inderligt vejrprognoserne tager fejl for de næste par dage

      Slet
  4. Dejligt billede af dig og hundene og din tekst får mig til at trække på smilebåndet :-) Du ser godt ud, men det ville ikke være af storhed, hvis du ville anskaffe dig nyt regntøj. :-) (det ville ikke være af storhed, hvis ... (et af min mors udtryk))
    God ferie og god fornøjelse med dine projekter.

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak Betty, det ville ikke være af storhed med nyt regntøj :-) (herligt udtryk)

      Slet
  5. Ja, vi fik rigelig regn, skal jeg love for! Vi er så heldige at have en overdækket terrasse, så vi fik frisk luft uden at blive våde. Motion gav det dog ikke.

    SvarSlet
    Svar
    1. Eric, dejligt med en overdækket terrasse, jeg forsøgte mig under den store parasol, men det var alligevel lidt for koldt, så jeg gik ind igen :-)

      Slet
  6. Og vi fik ikke en dråbe, men kunne tage kaffen og kagen med på eftermiddagstur - OG indtage det udenfor i solskin :-)
    Vi har ikke fået nok endnu - det blev til 3,5 mm i nat, så vi er oppe på 47 mm i alt, og vi kan sagtens bruge mere!
    Du ønskes både god ferie og god arbejdslyst :-)

    SvarSlet
    Svar
    1. Ellen, jeg tænkte nok at I ikke fik noget, hvilket var ok, datteren var til bryllup i Vordingborg og det var udendørs vielse og i telt bagefter :-)
      Tak, livet spændte lige ben for mig, så jeg er ikke kommet i gang, men nu høster de, og det er skønt.

      Slet
  7. Det lyder som en herlig plan. Jeg kan godt lide den slags aktive ferier. Og du får vist solen med dig i dag. God arbejdslyst.

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak Eva, og planer har det med at ændre sig. I går mistede jeg lysten, og i dag har det heldigvis artet sig sådan at der nu skal høstes, og så er jeg jo nødt til at være herhjemme :-)

      Slet
  8. Jeg var også ude på pladdervåde hundelufter-ture i søndags. Det gider jeg ikke ret mange gange i træk. Men nu er det dejligt vejr, og måske godt nok til, at I kan høste - eller i morgen måske?

    SvarSlet
    Svar
    1. Fruen i midten, vi høster, kornet var klart her ved 15 tiden, så nu håber jeg at regnbygerne kunne finde vej uden om os og jer :-)

      Slet