fredag, august 31, 2018

Hverdagens små oaser

Der er ting der fylder, både arbejdsmæssigt og privat, så der er en forklaring på, at jeg lige for tiden vælger oasens hygge i stedet for at komme ud og opleve naturen og livet udenfor gården og arbejdspladsen.

Jeg strikker Vesterhavsjalet designet af Liselotte og en gave fra Liselotte og Ella. Jeg forsøger mig også med at genopfriske biokemi. Det er 41 år siden, at jeg startede på sygeplejerskeuddannelsen i Viborg, og der er sket meget siden da. Min søn havde en kort flirt med sygeplejerskestudiet, inden han valgte anderledes, og jeg overtog hans lærebøger fra dengang. Nu forsøger jeg. I hverdagens hektiske arbejdsliv har jeg ikke energi, men på denne fridag vil jeg sætte mig en time og læse videre.


 Morgenen starter altid med et glas vand eller to og tre tabletter: kalk, magnesium og D-vitamin. Det sidste er lægeordineret og jeg har fortsat siden. Magnesium startede jeg med for at se, om det kunne hjælpe mod søvnløsheden og lægsmerter. Selv om jeg stadig har nætter med søvnløshed, så er det blevet bedre, om det skyldes tabletten eller at jeg har meget fokus på regelmæssighed og at gå i seng i ordentlig tid vides ikke. Kalktabletten startede jeg med, fordi det er kendt, at kvinder nemt får for lidt kalk efter overgangsalderen. Min mor havde tendens til knogleskørhed, men det var vist mere en bivirkning af kræft og kræftbehandling. Men jeg tager den for en sikkerheds skyld.


Gyngestolen rykker af og til ind i køkkenet, for her er der mere lys. Så indretter jeg med bakke på klaverstolen og en stol til computeren, så jeg kan se en ny serie, jeg har opdaget (White Collar), mens jeg strikker.


Fra denne oase har jeg udsyn til fuglebadet og fugletræet med de lækre mejseboller, som alle fugle er vilde med. De spiser en spand om ugen! Flagspætterne gør et godt indhug i dem, men nu hvor der er gråspurveunger, så er det et sandt tilløbsstykke med kø til de to ophæng med foder. Min morgenmad spises også her (i mørke). Jeg har været nødt til at skære ned på mit teforbrug! Kloge hoveder ville nok også sige, at det er alt for meget, jeg drikker mellem 2-3 liter om dagen. Men nu får jeg halsbrand af det, selv nu hvor jeg har nydt en enkelt kop efter morgenmaden. Det havde jeg ikke troet, men jeg fandt en anden lidelsesfælle, da jeg googlede det, så nu forsøger jeg at skære ned. Det er svært, jeg er vant til konstant at have en kop ved min side, når jeg har fri. Og arbejder jeg ved computer på sygehuset, ja så drikker jeg også nemt en liter te i løbet af dagen.


Aftenen i går sluttede af inde i stuen. Gyngestolen og hele mit lille arrangement måtte flyttes på plads, da vi havde rengøring i går. Der er nu også noget hyggeligt over denne tid med mørke og levende lys.


Fridagen skal bruges på lidt af hvert, lige nu er det kontorarbejde og senere får biokemi, strikketøj og et glas vand (hvor kedeligt, suk) lov til at være min oase. Der er også telefonopringninger, der skal foretages. Der er et hængeparti fra gårsdagens arbejde, som jeg vil kigge på. Og så er der det evindelige spørgsmål: hvad skal vi have til aftensmad (hvor kedeligt, suk!)? Hvad skal du have til aftensmad i dag?

Men et er sikkert, jeg vil nyde min fridag, som er startet godt med solskin udenfor. Rigtig god fredag til dig.

20 kommentarer:

 1. Håber, at du får styr på det hele - både arbejdsmæssigt og privat :)
  Det var lige før, jeg måtte gå ud at tisse, da jeg læste, hvor meget te du drikkker ;) jeg drikker mest vand - og en kop kaffe om morgenen (klokken 10) og igen om aftenen. Det er ikke fordi, jeg ikke må/vil, men jeg har ikke lyst til kaffe i løbet af dagen. Jeg har også lige hørt en professor sige, at kaffe er sundt - han nævnte nogle helt, vilde procenter, så måske skuffe jeg øge forbruget.

  God weekend. Vi satser på, at få loftet malet, og hullerne i væggen lappet, så væggene kan blive malet næste weekend. Lasse arbejder ude i denne tid, så han er kun hjemme i weekenden, og på søndag skal vi i Den Gamle By sammen med Lasses søster, det er vi flere gange om året - og denne gang skal vi nå at se dronningens kjoler, den udstilling stopper den. 9. sept.
  I sidste weekend var vi til føds. og næste weekender er der også fødselsdage - sådan går det meste af efteråret hos os, inden det pludselig er jul.

  God weekend :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, Helle, og i lige måde. God arbejdslyst til jer, det lyder hyggeligt med Den Gamle By. Jeres weekender er da godt fyldt ud, sådan må det jo være, når Lasse ikke er hjemme til hverdag :-)

   Slet
 2. Hvor ser hyggehjørnet skønt ud!
  Jeg har også spist magnesium ved sengetid de sidste mange år - tænk sig, at det var alt der skulle til, for at stoppe lægkramperne, jeg har haft siden 13-14 års alderen :D Det er smart, må man sige.

  - A

  SvarSlet
  Svar
  1. A, jeg nyder også hjørnet :-) Hvor er det godt at høre, at du er sluppet af med lægkramperne.

   Slet
 3. Hvis det kan inspirere dig ... så er aftens menu hos os ... kogte babygulerødder og meget fine ærter, kogte kartofler, stegt medister samt nogle skiver rugbrød.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tine, det lyder lækkert :-) tak

   Slet
 4. Det er godt at have oaser, og man skal værne om dem og sig selv. Skavanker af den ene eller anden art får de fleste af os med årene, og desto vigtigere er oasen. Det må være slemt at skære ned på teforbruget, når du er vant til at drikke så meget.

  SvarSlet
  Svar
  1. Eric, oaser er vigtigt at værne om. Og det går fint med teforbruget lige nu, det er vist meget godt at jeg blev stoppet lidt :-)

   Slet
 5. Hygge på højt plan - en vigtig faktor i livet.
  Mon ikke du har fundet på noget til menuen i aften?'
  Min menu består af veganerburger, revne gulerødder og friske figner.
  Og desserten er to stykker chokolade - dybfrosne, og kort efter de er tager ud af fryseren - det er en himmerigsmundfuld (choko 70% rørt sammen med lidt smeltet smør, masser af hasselnødder og pyntet med frysetørrede hindbær).
  De helt tilsat 2 glas kold hot chai te :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. S.... stavekontrol: dertil 2 glas kold....

   Slet
  2. Kisser, veganerburger lyder godt og desserten endnu bedre :-)

   Slet
 6. Holddaop med te du kan drikke. Jeg kan slet ikke forestille mig at drikke så meget af nogen slags væske :-)
  Jeg holdt meget af biokemi, selvom jeg også syntes det var svært - især husker jeg Krebs' cyklus som noget nær et mareridt, og den skulle vi kunne nærmest udenad!

  SvarSlet
  Svar
  1. Ellen, det er vist en vanesag. Biokemien trænger vældigt til en genopfriskning, ulempen er at det føles genkendeligt når jeg læser, og så glemmer jeg det det hurtigt igen .

   Slet
 7. Hvor ser det bare hyggeligt ud. Mon jeg skulle overveje de der magnesium og kalk...lige pt tar´ jeg Glucosamin imod min revnede minisk….og sørme så, sammen med øvelser med elastik har det hjulpet. Jeg har ikke længere problemer med at komme op på første salen...

  Hvis du ikke kender Bic Mac Roulade, så vil jeg godt lige slå et slag for den. Det er nemt at lave og smager godt....jeg bruger opskriften fra Sence (google) Manden min siger go for den....det siger det hele. Go´ weekend herfra Østjylland.

  SvarSlet
  Svar
  1. Joan, dejligt at glucosamin virker hos dig. Hos os gav det løs mave og to gasfabrikker, så vi ikke kunne holde ud at være sammen med os selv :-)
   Den big mac roulade har jeg aldrig hørt om, men nu har jeg og skal da prøve den, tak :-)

   Slet
 8. Gælder det mon alle slags te, - eller kunne nye typer/smage bruges?
  I aften skal jeg have frikadeller og kartofler i ovn, for jeg skal passe børnebørn. Og hvem kan ikke lide det....
  Jeg håber, der kommer styr på det, der fylder både arbejdsmæssigt og på den private front.

  SvarSlet
  Svar
  1. Eva, jeg skifter meget, har altid 3-4 grøn/hvid te til mig selv og 2 slags sort te til min mand. Men det har allerede hjulpet, så jeg tror det er mængden.
   Vi fik også frikadeller, dog uden mælk, æg og mel, og med grønkålssalat og kartofler med peberfrugtpesto til.
   Tak, Eva

   Slet
 9. Dejlig hyggekrog med fantastisk udsigt.
  Det med “spandevis” te kender jeg alt for godt. Jeg har også måttet ændre en del. Efter aftensmaden forsøger jeg at undgå sort te. En sikker vinder er Juicy Karma. Men som du nævner er grøn/hvid te også fantastisk, der har jeg også et par stykker at vælge mellem. Har samtidig et par chai blandinger, ikke færdigblandinger, da de generelt er alt for søde efter min smag.
  Jeg er blevet ordineret kalk, og følges derfor tæt.
  Dejlig fridag

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, Karin, du har da også et ordentligt udvalg af tesorter :-)

   Slet
 10. Du er lige så god til at hygge, som til at drikke te! Skyller du ikke indholdet af pillerne ud igen?
  Vi er holdt op med at fodre fuglene... til vores store ærgrelse kom der en rotte og deltog! Så nu er der kun fuglebadene tilbage.
  Det er rigtig træls, for vi har/havde så meget fornøjelse af at betragte livet på forderpladsen.

  SvarSlet