lørdag, august 25, 2018

PYT

Ikke alt kan fejes væk med ordet Pyt, men nogle gange er det godt med et større perspektiv på det, der fylder. Og forleden dag faldt jeg tilfældigt over en artikel på DR.dk om Mads og Monopolet på Smukfestivalen. Her havde man interviewet nogle af festivaldeltagerne, og så dukkede en god bekendt op både i ord og billede. Han sad sammen med sine voksne døtre og smilede glad til fotografen, alle tre havde smil på læben. et dejligt billede, men hvad man ikke kan se er, at alle havde en dyb sorg i hjertet. De mistede nemlig deres mor/hustru i foråret. Jeg blev så rørt af at se det billede og for mig satte det livets små og store problemer i perspektiv.

I går havde jeg ingen problemer med at sige PYT, jeg var nemlig i god tid med forberedelserne til dagens gæstebud. Landmandens fætre og kusiner på hans fars side besluttede for seks år siden at afholde fætter-kusinekomsammen hvert andet år. Vi sad i festudvalget og havde derfor budt de andre tre par til eftermiddagskaffe og aftensmad, så vi kunne planlægge detaljerne.



Vildtpie og ovnbagte kartofler/tomater var færdig, det sidste, der manglede, var en squashkage med frosting. Kagen blev bagt og sat til afkøling, den teede sig anderledes end tidligere, men virkede bagt. Frosting blev rørt og nu skulle kagen over på et fad. Den var meget klæg og ikke helt gennembagt. Landmanden blev kaldt ind for at smage, og vi blev hurtigt enige om, at med en time til gæsterne kom, var der tid til en anden plan. Jeg er glad for, at vi har en god bager, for faktisk troede gæsterne, at de lækre chokolademuffins var hjemmebagte. Og pæretærten, som blev lunet kort i ovnen og serveret med flødeskum, blev også nydt med behag.
Vores roser har det ikke for godt, men de her fandt plads sammen med de købte blomster
Det blev en rigtig hyggelig dag, de nåede også at få en rundvisning på gården, mens jeg dækkede aftenbordet. Klokken var sen, inden de tog hjem, og jeg har sovet til klokken 8 i dag. Nu er vinglas og alt det andet, der ikke kan komme i opvaskemaskinen, vasket af. Jeg har opdateret mailadresse og sendt første mail af sted til alle, så de kan sætte kryds ved datoen.

Og squashkagen? Ja jeg vendte kagen om og gav den 15 minutter mere i ovnen i går aftes, efter gæsterne var kørt. Så vil vi prøvesmage den i dag, om den er til høns eller mennesker. Frosting har jeg googlet  mig frem til, at det kan fryses, det skal i hvert fald prøves.

Værtinden blev begavet med to smukke buketter
God lørdag til dig.


12 kommentarer:

  1. Lyder hyggeligt med end u en fætter/kusine komsammen, selv om det med jeres store familier kræver noget planlægning :-)
    Og så grinede jeg rigtig meget af spørgsmålet om kagen er “til høns eller mennesker”. Hønsene bliver sikkert glade, hvis de vinder kagen, og så er det lidt nemmere for dig at sige pyt, end hvis den bare var til skraldespanden. :-)

    SvarSlet
    Svar
    1. Fruen i midten, jeg tror de alle nyder at lære hinanden at kende på ny. Der var i mange år ikke særlig megen kontakt mellem deres forældre, men de har jo fælles historie.
      Du har helt ret, det at jeg kan give al madaffald til hønsene gør det nemmere at sige pyt, også da jeg i forgårs købte skyllet grønkål, som så var helt klasket sammen i posen. Pyt det er godt til hønsene og jeg købte en ny pakke :-)

      Slet
  2. Pyt er et dejligt ord :-)

    SvarSlet
    Svar
    1. Eric, kort, godt og beskrivende :-)

      Slet
  3. Pyt er et af det vigtigste ord, vi har! Sikke en dejlig dag, Lene! ❤️

    SvarSlet
    Svar
    1. Maude, det kan lette meget at bruge det ord. Og dejlige dage skal vi samle på til pyt-dagene :-)

      Slet
  4. Pyt....jeg skal blive bedre til at trykke på pyt-knappen. Lyder hyggeligt med planlægning..også det burde jeg tage fat i, så vi kunne lave fætter-kusine-fest i vores familie :-)

    SvarSlet
    Svar
    1. Moster Tulle, det er ikke altid så nemt, som det kan lyde på papiret, heller ikke for mig.
      Det er godt at være flere om det. Om to år skal jeg arrangere sammen med mine søskende for vores fætter-kusineflok :-) Det er så en hel weekend med generationer over os og næste generation efter os.

      Slet
  5. Pyt er en god ting at kunne sige. Og måske især mene ... jeg er ikke helt god til det, men jeg øver mig!
    God fest, når I når så langt.

    SvarSlet
    Svar
    1. Ellen, nogle gange må jeg sige det til mig selv, flere gange, til jeg også mener det :-) Og tak.

      Slet
  6. Og så kan du notere til en anden gang, at du kan starte med bageren, når du skal have gæster, så forberedelserne ikke tynger.
    Det lyder så dejligt med familietræf.

    SvarSlet
    Svar
    1. Eva, denne gang glædede jeg mig faktisk til at skulle bage, fordi det er så sjældent at det sker, måske derfor kagen slog fejl :-)

      Slet