torsdag, august 09, 2018

GÅ VÆK MED DIG!!! Stakkels landmand

Det er ikke meget søvn, vi har fået i nat, vi føler os i hvert fald begge  matte i koderne. Normalt kan jeg ikke huske hvad jeg drømmer, hvis jeg da drømmer. I nat drømte jeg, at jeg kunne se en mand gå rundt ude på vores terrasse, og hvordan jeg skulle kunne se det fra soveværelset, melder historien intet om. I hvert fald blev landmanden vækket af en meget højtråbende landmandskone, som var fast besluttet på at få ham den truende mand væk. Landmanden fik mig vækket og så var det slut for hans vedkommende med at sove resten af natten.

Jeg faldt i søvn, eller rettere sagt jeg følte, jeg var vågen, for nu så jeg manden kigge ind gennem vinduet. Vinduet stod åben ind til soveværelset. Jeg følte, at min stemme ikke kunne få styrke og jeg havde svært ved at formulere mig. Men råbt fik jeg alligevel, gå væk med dig, og så satte jeg mig op og smækkede vinduet i. Landmanden reagerede igen ved at spørge, hvad jeg dog foretog mig, ja jeg sørgede da for, at ham manden ikke kunne komme ind. Bagefter var jeg vågen og undrede mig over, at jeg ikke i drømmen kunne tænke mig til, at Ayla ikke havde gøet, og at der derfor ikke var grund til bekymring. Ayla er så vagtsom, så hun har faktisk forhindret indbrud på gården i foråret. Men sådan fungerer drømme jo ikke.

Det er nok en dum ide at se CSI før sengetid.24 kommentarer:

 1. Jeg kender godt sådan nogen virkelighedstro drømme, men det lyder voldsomt, og især at du fortsætter drømmen, selvom du har været vågen. Det ka' da godt være, CSI er for hård kost lige før sengetid.
  Mette L

  SvarSlet
  Svar
  1. Mette, jeg kan ikke huske hvornår jeg sidst har haft mareridt. Så om CSI skal have skylden for det, ved jeg ikke ;-)

   Slet
 2. Det er mystisk med drømme. Godt det var en drøm. Men alligevel en uhyggelig én. Jeg havde selv sådan en virkelighedstro drøm for ikke længe siden. En mus eller rotte landede på min dyne. Jeg kunne virkelig mærke tyngden, og at den gik over dynen til kanten af sengen for så at falde ned på gulvet.
  Da jeg vågnede behøvede jeg ikke at lede efter den, for der lå en opslået avis på gulvet (fordi jeg havde læst en artikel, inden jeg sov) og den lyd, når noget falder på en avis, den havde ikke været der. Altså var det bare en drøm. :-)
  Men synd for landmanden, at han blev forstyrret.

  SvarSlet
  Svar
  1. Betty, uha, det var da også en livagtig drøm, du havde :-)
   Han har haft nogle endnu mere uhyggelig drømme for år tilbage, hvor det endte med at jeg fik en knytnæve i ansigtet. Han troede han sloges med en ræv :-)

   Slet
  2. Wow. Det var uhyggeligt!

   Slet
  3. Betty, meget, han vågnede ved mit skrig og var jo helt ude af den.

   Slet
 3. Haha, ja ikke mere CSI til den unge dame!! (Var det i øvrigt Miami-versionen, eller?...)

  SvarSlet
  Svar
  1. Maude, i hvert fald ikke lige op til sovetid. Ingen Miamiversion, bare CSI :-)

   Slet
 4. Det er så underligt med drømme. Efter det du beskriver, er det ikke muligt at stå på terrassen og samtidig kigge ind til jer i soveværelset, det er jo lidt som de situationer hvor jeg gerne skal flytte mig fra A - B i drømmen, og jeg kommer ingen vegne.
  Mon det nu var CSI der er synderen?

  SvarSlet
  Svar
  1. Karin, nej drømme er ikke altid logiske, og jeg tror ikke det var CSI, der var synderen :-)

   Slet
 5. Hvor er jeg glad for, at jeg sjældent husker mine drømme, for jeg er i gang med en virkeligt uhyggelig krimi.

  SvarSlet
  Svar
  1. Eva, ja jeg har ikke læst krimier i flere år, de gik ind under huden, som de serier ikke gør.

   Slet
 6. Jamen dog Lene, stakkels landmand - du må ty til kærlighedsserier inden sengetid :)
  Jeg kan se, læse og høre hvad som helst inden sengetid, det betyder ingenting, men varmen fik gang i mine drømme - dog bliver jeg liggende i sengen og ingen råberi fra min side.
  Da vi var unge, snakkede håndværkeren i søvne, det var irriterende.

  SvarSlet
  Svar
  1. Helle, læs mit svar til Betty, tror du ikke det var revanche :-)

   Slet
 7. PS: Når jeg drømmer, så foregår drømmene altid, i det hus vi boede i før ... vi har jo boet flere steder, men lige netop det hus fylder åbenbart i min bevidsthed.

  SvarSlet
  Svar
  1. Helle, det er virkelig forunderligt hvad der kommer med i drømmene.

   Slet
 8. Drømme er tit helt uden logik. Det er jo derfor, der kan ske de mærkeligste ting :-) Jeg blev iøvrigt skilt i nat. Dog ikke fra Gemalen. Hvis det er CSI, der skubber rundt med din underbevidsthed, må du hellere vælge noget mindre voldsomt at kigge på før sengetid.
  Dejligt, at Ayla er en god vagthund, som kan skræmme ubudne gæster langt væk.

  SvarSlet
  Svar
  1. Fruen i midten, godt du blev skilt fra den anden :-) Ayla er virkelig meget vagtsom, mere end Istvan. Så det er en tryghed.

   Slet
 9. Sådan nogle drømme har John også, og han hverken læser krimier eller ser CSI ;-)
  Men han råber temmelig højt: NEJ, NEJ, GÅ VÆÆÆK - NEJ, NEJ, HJÆÆÆÆLP MIG DOG. HJÆÆÆLLLP.
  Jeg plejer at hjælpe ved at vække ham. Det er altid den samme drøm, han drømmer ca. en gang om måneden, og den er tilsyneladende ikke rar.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ellen, åh stakkels John, jeg synes at drømmen sad i mig resten af dagen.

   Slet
 10. Jeg drømmer ofte og ganske livligt, nogle gange kan drømmene være ret skræmmende. Jeg vælger dog ikke at lade mig skræmme og har engang talt med en psykolog om drømme og det var ret givende. En drøm som din ville jeg opfatte positivt - du erkender, at der er fare på færde, at nogen eller noget vil tiltvinge sig adgang til dine enemærker og du beslutter dig for at sige fra og gør det, selv om det er svært. Godt nok lidt surt for landmanden ��
  Når man drømmer om huse symboliserer huset ofte ens personlighed eller den man er. Her er det vigtigt at notere sig om man befinder sig i kælderen eller øverste etage, om der er forandringer i huset siden, man var der sidst ( i drømme, altså). Jeg har et fiktivt hus, jeg ofte vender tilbage til i drømme og jeg får altid interessante beskeder fra min underbevidsthed, også selv om drømmen var uhyggelig.

  SvarSlet
  Svar
  1. Henriette, tak for din vinkel på drømmen, den kan jeg godt lide :-)

   Slet
 11. Hej Lene
  Vil blot sige tak for en dejlig blog, som jeg holder meget af at følge. Jeg elsker at læse om din hverdag, dit arbejde, og dine tanker om livet i det hele taget....Håber lysten til at blogge varer ved.
  Venligst en 47 årig kvinde, med mand,børn og arbejde, som holder af hverdagen med alt det der følger med ( og jo, weekenderne er heller ikke så tosset)😊

  SvarSlet
  Svar
  1. Unknown, tusind tak for din kommentar, den gjorde mig glad på en lidt træt mandag morgen :-)

   Slet