mandag, august 13, 2018

Salsa, sang og søndagsglæde

Ingen billeder fik jeg taget, end ikke det obligatoriske familiebillede. For 27 år siden startede vi en familietradition og den er vokset sig stor. Dengang var min datter fem år og min søn fire år, og for dem begge gælder det, at denne tradition prioriteres som noget, man deltager i, hvis man kan.

I 27 år har vi afholdt familieweekend med mine fætre og kusiner på min mors side. Det var året efter vores mormor/farmor døde, og min søster og jeg, som er de ældste, foreslog de andre, at vi skulle starte denne tradition. Vi var bange for, at vi ville miste kontakten med vores fætre og kusiner, fordi det typisk var hjemme hos mormor, at vi mødtes. Min søster foreslog at vi kun skulle afholde det hver andet år, for så ville folk prioritere det, og det holdt stik.

I weekenden var vi 13 ud af de 16 fætre/kusiner, der var mine to mostre med mænd og min tante. Der var 11 ægtefæller til os og der var 17 af vores børn/svigerbørn. Den yngste af dem var 2,5 år, de ældste var min søn og svigerdatter på 31 år. Vi kunne have været flere, men livet har det med at insistere, at nogen ting sker på samme tid. Og for vores datter og svigersøns vedkommende, ja så var generne efter en kirurgisk fjernelse af en visdomstand og en fuldt booket arbejdskalender årsagen til, at de ikke deltog.

Lørdag bestod af aktiviteter i form af et "løb", vi trampede rundt på en forhindringsbane i store vandpytter med bind for øjnene og en ske med et æg i munden. Vi dystede mod hinanden med at skulle lære salsa og koreografere en dans, som vi opførte om aftenen. Vi lærte alle en gospelsang med tre stemmer og sang den sammen om aftenen. Vi dystede i musikquiz. Vi snakkede og snakkede. Og da de yngste og de ældste var gået i seng, fandt vi sangblade frem, min yngste kusines mand spillede guitar, og så sang vi så smukt og med sådan en styrke, at jeg sad der og var så taknemlig. Taknemlig over at være en del af den familie, hvor alle, selv landmanden og min 73 år gamle onkel, kastede sig ud i salsarytmer, bare fordi en familie holder sammen.

Og holde sammen gør vi, vi ses ikke så tit, nogle ser jeg faktisk kun til denne weekend, men vi ved, at vi er hinandens familie, og det gør mig glad.

Et billede har jeg dog. Et billede af en træsko og en hundehale.



Historien bag denne er følgende:

Søn og svigerdatter kom fredag, hvor vi var i sommerhuset. Sammen med landmanden hyggede vi os med sen morgenmad lørdag. Landmanden havde ledt efter sine fritidssko hjemme og spurgte, om de mon stadig var i sommerhuset. Det var de ikke, svarede jeg, jeg mente bestemt, at dem havde jeg taget med hjem. Vi har jo nærmest levet sommeren i sandaler. Og landmandens foretrukne fodtøj derudover er træsko.

Landmanden tog hjem med hundene, de skulle være på gården. Han skulle kun deltage lørdag, da han havde en prøve sammen med Ayla søndag. Vi andre drog af sted, over halvvejs til spejderlejren ved Nibe ringede landmanden, at han kunne ikke finde de sko. Pludselig slog det mig, de var blevet lagt i en kasse under sengen i sommerhuset, da vi fik besøg af de tre unge mennesker i sommerferien, for vi brugte jo ikke sko. Jeg var mildt sagt ikke populær. Landmanden valgte så at komme i træsko, og det gik jo fint endda. Men da familiebilledet skulle tages, holdt han sjov med, at han ikke ville sidde, så træskoene kunne ses, og så brugte han min brors ene hunds hale som sløringsmateriale.

PS Ayla og landmand bestod den udvidede apporteringsprøve søndag, så alt sluttede godt efter en skøn weekend.


18 kommentarer:

  1. Det er bare så hyggeligt og godt med familietræf, også i træsko. Vi fik startet med fætter/kusine fest på min mors side for fire år siden. Vi blev trætte af at mødes til begravelse og på det tidspunkt var der kun min mor, der levede af den generation. Det er nemlig følelsen af, at man hører til og holder sammen, selv om vi ikke ses så tit, der gør godt.

    SvarSlet
    Svar
    1. Marianne, hvor er det godt, at I startede den tradition. På min fars side ses vi også kun til begravelse.

      Slet
  2. Det må altså være lidt fantastisk med så stor en familie :-) Som alle 'kan' med hinanden vel at mærke. Jeg har syv fætre og kusiner i alt. Én er jeg meget tæt med, to holder jeg også meget af, én ser vi ikke så tit, og tre kan jeg ikke fordrage. Så deeet ...

    SvarSlet
    Svar
    1. Fruen i midten, det er skønt og på min fars side er vi vist 25 fætre/kusiner. Der føler jeg også et sammenhold, når vi mødes til begravelser af vores forældre, selv om jeg helt sikker kunne finde meget at være uenige med nogen af dem om :-)

      Slet
  3. Det er den slags weekend, man glæder sig til, allerede fra når man tager afsked fra den, der lige har været. Det lyder smadderhyggeligt - og din søde mand går jo i folk med træsko på, så det passede da helt fint :-)

    SvarSlet
    Svar
    1. Ellen, ha, ja når han vil være sød, kan han godt. Han var nu ikke særlig sød at høre på, da han fandt ud af at skoene ikke var derhjemme ;-)

      Slet
  4. Det lyder som en dejlig weekend - min afdøde farbror var den som sikrede dette i min familie - men det er løbet ud og vi ses næsten kun ved begravelser. Det du beskriver er jo forpligtende fællesskab af fineste slags og meget værdifuld nu om stunder - fortsat god dag KH Anette

    SvarSlet
    Svar
    1. Anette, tak og vi har fordelt det mellem de fire fætter/kusinegrene af familien, så vores forældre har aldrig haft noget med det at gøre.

      Slet
  5. Det var en god tradition, I stiftede. Når det samlende midtpunkt forsvinder, mister man nemt kontakten - det ved jeg fra min egen familie. Jeg har ikke så få fætre og kusiner, men det er mange år siden, jeg har set dem. Bortset fra en, som jeg ser måske fire gange om året i anden sammenhæng. Hold fast i det!

    SvarSlet
    Svar
    1. Eric, du kan tro vi holder fast :-)

      Slet
  6. Så hyggeligt med sådan en familietradition. Jeg skal til fætter/kusinefest næste weekend. Vi har ikke flere af 'de gamle' :-) Vi er selv de gamle :-)
    Det er godt, du forklarer billedet. Jeg kunne ikke se, hvad det var. Tænkte, om en havde smidt parykken - haha

    SvarSlet
    Svar
    1. Betty, sådan går det. Jeg er også en af de gamle, dog er mine mostre ældre end mig. Ha, ja der skal vist en forklaring til for at man kan se motivet :-)

      Slet
  7. Det er skønt med sådan en familietradition, - men som du skriver, er det noget man skal ville og lægge nogle kræfter i. Det kommer ikke af sig selv.
    Sød historie med landmandens sko.

    SvarSlet
    Svar
    1. Eva, man skal ville det, og den vilje er vokset gennem årene og det er skønt at mærke.

      Slet
  8. Det lyder så hyggeligt med sådan et familietræf.
    Jeg skal afsted for første gang sidste lørdag i september. Det er mine fætre og kusiner med ægtefælle, samt de af min fars søskende og ægtefælle der lever endnu. Der var samling i april 2016 første gang, jeg var forhindret, desværre. Derfor glæder jeg mig ekstra meget i år.

    SvarSlet
    Svar
    1. Karin, hvor er det godt at du kan komme af sted nu, god fornøjelse

      Slet
  9. Det må have været en skøn dag. Dejligt med sådan en familietradition, der kan holde sammen på tropperne, også selvom det er hvert andet år - sammenholdsfølelsen er der.

    SvarSlet
    Svar
    1. Conny, vi føler os også meget taknemlige for at traditionen blev det, den er blevet.

      Slet