torsdag, august 02, 2018

Hvad har te med Tyskland og Ungarn at gøre?

"Du skal gå ind i en tebutik, når du skal til Tyskland" var ferierådet fra min teforhandler. Jeg vidste ikke, at Tyskland er en af de store leverandører til resten af Europa med alle mulige forskellige teblandinger.

Indehaveren af den lille tebutik i Wernigerode bekræftede dette. Selv turister fra Kina kom ind og købte te. Tyskland importerer te fra Kina og blander det så til alle mulige varianter og eksporterer  tilbage til Kina og alle os andre. Jeg er ikke til de røde frugtteblandinger, så dem gik vi langt uden om. Vi duftede os til en grøn og en sort te, som vi købte 50 gram af (vi var jo på motorcykel).


Hjemme fik vi mere te, sønnen og svigerdatteren har i denne sommer været både i Barcelona, Polen og Ungarn. Så vi blev begavet med spansk chokolade og ungarsk te. Vi måtte stole på butiksejerens udsagn, at det var grøn te, for skriften kunne vi ikke læse. Det så nu også ud  og smagte som grøn te. Men hvad teen var blandet med, kunne vi ikke helt dechifrere, men godt smagte den.Nu er feriebeholdningen sluppet op, min egen beholdning forsvinder også stille og roligt. Min teforhandler holder ferielukket i denne uge (det var mit ferieråd til hende, hendes medarbejder havde pludselig sagt op lige før ferieperioden), så jeg satser på, at jeg kan klare mig til på mandag. Jeg orker ikke supermarkedernes tesorter, og en tur til Aalborg står ikke på min ønskeseddel i disse fridage. Weekenden står i arbejdets tegn, så der kan jeg heller ikke få købt te. Vi klarer os nok, ellers må jeg købe en lille bitte smule af den løse te i supermarkedet.


14 kommentarer:

 1. Perchs har en webbutik og de har rigtig god te - og så slipper man for køen i den fysiske butik, når man er i København ;-)

  Håber min kommentar kommer frem nu. Jeg har store problemer med at kommentere på din blog :-(

  SvarSlet
  Svar
  1. Pollyanna, jeg har endnu til gode at besøge Perchs butik, jeg skal dufte for at finde ud af om det er min kop te :-)
   Øv hvor træls, jeg ved ikke hvad det er, jeg har ingenting i spam.

   Slet
 2. Med så mange sorter og blandinger må det være noget af en rejse at finde sin favorit. Jeg kan godt lide te, men foretrækker espresso - smag og behag.

  SvarSlet
  Svar
  1. Eric, ja der er utallige muligheder. Kaffe har jeg aldrig lært at drikke, har dog prøvet, men nej tak, så smag og behag :-)

   Slet
 3. Det var interessant, at Tyskland er så involveret i te :-) Jeg har ikke en favorit-te, men foretrækker te i løs vægt. Jeg drikker kun lidt kaffe. Fx til rundstykker og kage. Og de to ting hører til festlige lejligheder, så det er ikke så tit. :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Betty, jeg er helt klart også til te i løs vægt.

   Slet
 4. Jeg var ikke klar over Tyskland var så meget involveret i te. Det er altid dejlig med ny viden.
  Pyha, krydser fingre for du slipper for supermarked løs te, ved hvordan det er når jeg er på besøg i hjem der kun har kaffe på kanden, og de finder et eller andet frem fra gemmerne. ;-)
  God arbejdslyst her i denne weekend.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, Karin, jeg satser på det, ellers er den løse te i supermarkedet trods alt bedre end posete :-)

   Slet
 5. Hvor er det sjovt at Tyskland er et Te-land.
  Jeg arbejder stadig på at blive te-drikker. Drikker lidt hver dag, elsker det, - og er alligevel mere til kaffe.

  SvarSlet
  Svar
  1. Eva, sådan er det, vi er forskellige og jeg bliver aldrig kaffedrikker, sådan er det bare :-)

   Slet
 6. Ja Tyskland er et kæmpe te land. Kommer i på Husum kanterne engang er der også gode te forretninger. Næste gang i skal sydpå sving forbi Carstensens te handel i Aabenraa de har også en net handel hvor jeg køber te. For når man altid har drukket Carstensens te skal jeg heller ikke ud i supermarkedernes parfumerede udvalg ;)
  Nyd rest ferien. Kh S.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, S, jeg har også hørt om Carstensens tehandel, men jeg skal helst dufte til teen før jeg køber den. Det er lidt svært i nethandel, men måske kommer jeg pludselig forbi den en dag :-)

   Slet
 7. Uha, jeg kan godt se, at jeg nok bliver hånet nu af både kommentatorer og dig selv for at indrømme, at i de supermarkeder, der har Fredsteds te, kan jeg godt lide at blande min egen blanding. Det er også herfra, Charlotte tager sin efterhånden nærmest berømte danske te med til England :-)
  I øvrigt kan jeg godt lide ublandet kvædete fra supermarkederne, så den er helt gal med mig ;-)
  Men jo: løs te er vigtigt. ALDRIG pose-savsmuldste!

  SvarSlet
  Svar
  1. Ellen, du bliver overhovedet ikke hånet, for enhver har sin smag. I blogverdenen er Pukka-te det store hit, jeg bryder mig meget lidt om det. Og du blander den jo også til en ganske speciel blanding. Jeg synes blot tit de tesorter, jeg har prøvet i supermarkedet, er lidt for parfumeret. Kvædete drak jeg for meget af som ung, det er for parfumeret for mig i dag.
   Og det er det, jeg ikke kan forstå med engelsk te, det er altid i poser. Ikke så sært de drikker det med mælk :-)

   Slet