onsdag, januar 09, 2019

#tresøstrepåtur

Hverdagen banker heftigt på, og de fine planer jeg lagde på et tidspunkt, holder ikke helt til hverdagens arbejdspres. Ikke desto mindre byder hver arbejdsdag på gode oplevelser, som sikrer mig arbejdsglæde.

Nok om det. I søndags kunne mine to jyske søstre og jeg langt om længe mødes til en vandretur. Tre søstre der på hver sin måde har det med at fylde hverdagen, så vi har svært ved at finde en dato, hvor vi kan vandre og snakke sammen.

Denne gang var det i Rebild, at vi havde sat hinanden stævne hos mellemste lillesøster. Vi var så heldige, at hendes mellemste barn lige var hjemme mellem Kenya og Toulouse (de er noget så berejste de unge mennesker) og spiste brunch sammen med os.

Maven var således fyldt op, da vi tog vandreskoene på og begav os ud på Rebildbakker ruten. Vi tog ikke hele ruten på 11 km, men fik da gået i 2 1/2 time. Min mellemste lillesøster er godt kendt i skoven, den ligger nærmest i deres baghave, og de både går, løber og cykler meget.

Lørdagens skønne solskin havde gemt sig, så vi oplevede bakkerne og skoven i det magiske tågede skær.


Rebild bakker og Rold skov har også i min barndom været udflugtssteder. Mine morforældre boede ikke langt derfra, så vi kørte tit søndagsture med kaffe/kagekurven og fandt et godt sted at holde pause.


Min søster lokkede os op ad trapperne op til Skovtårnet. Det besøgte jeg sidst, da jeg var FDFleder og havde 5-6 drenge på 10-11 år med mig. Dengang måtte jeg bide min højdeskræk i mig. I søndags kom jeg også op til platformen, men jeg var ikke vild med svingningerne i tårnet, som bliver meget mærkbar jo længere man kommer op. Min ældste lillesøster måtte opgive, hendes højdeskræk er værre end min.


Udsigten fejlede ikke noget og bagefter begav vi os hen til Troldeskoven med dens sjove mosbeklædte krogede træer.


Fordi vi snakkede, mistede jeg helt orienteringen, men de hvide pile viste vej, så min mellemste lillesøster på et tidspunkt spurgte, hvorfra jeg vidste, at vi skulle dreje. Hun kendte jo ruten og lagde ikke mærke til pilene, det gjorde jeg.


Hjemme igen fik vi lækker kage og god te, mens vi hyggede os med begge niecer og svoger. Min yngste niece rejser snart til Australien sammen med en veninde og skal opleve dette store land.

Jeg satser på, at mine søstre og jeg kan opleve en større vandretur på et tidspunkt, hvis vi da kan finde tid i kalenderen. Søndagens tur gjorde dog godt og jeg kørte hjem glad og veltilpas.

14 kommentarer:

 1. Det lyder hyggeligt med en søstertur. Dejlige billeder fra et område, jeg ikke kender.

  SvarSlet
  Svar
  1. Betty, vi hygger os og snakker så meget, at vi af og til glemmer at nyde naturen omkring os :-)

   Slet
 2. Rebild Bakker og Rold Skov er et fantastisk område. Vi boede i nærheden nogle år, mens jeg var barn, og vi brugte det meget. Og nu da mine forældre er rykket tilbage til egnen, så lokkede jeg min mor, søster og datter med en tur 2. juledag. Min mand og min bror løb, sikker på flere af de stier, I fulgte, mens vi tog en kort tur op og ned til Ravnkilde. Og min mor klarede den i fin stil og med vandrestave, selvom hun påstod, hun hverken kunne gå opad eller nedad, kun ligeud :)
  Det er ikke sidste gang, jeg tager en tur derud, når jeg er på besøg hos dem.
  Mette L

  SvarSlet
  Svar
  1. Mette, hvor er det godt at din mor tog fejl af egne evner :-) Min søster og svoger ville egentlig gerne flytte i mindre, men er kommet til den konklusion, at de bor så godt, at de vil have svært ved at finde tilsvarende omkring dem.

   Slet
 3. Flotte billeder. Det ser næsten ikke dansk ud. Det lyder så hyggeligt med søster-ture.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, Eva, det har virkelig sin egen stil :-) Måske derfor dansk-amerikaneren købte det.
   Vi hygger os, meget.

   Slet
 4. Rebild er et pragtfuldt område, tak for turen. Jeg kom der af og til som barn, men det er mange år siden nu, og dit indlæg sendte mig på erindringstur.

  SvarSlet
  Svar
  1. Eric selv tak, og som efterlønner må du da tage på en dagstur til Rebild bakker. Jeg er helt sikker på at de også kan levere god kaffe og kage :-)

   Slet
 5. Et dejligt sted at gå tur. Rebild Bakker er så helt anderledes end andre steder i Danmark. Sidst jeg var der, var i januar for et par år siden, og der var masser af sne, så det var nogle anderledes udsigter, vi fik.

  SvarSlet
  Svar
  1. Conny, jeg gad også godt gå der, når der er sne :-)

   Slet
 6. Sikken hyggelig søstertur I har været på :-) Og flotte tågebilleder, der emmer af trolde- og elver-magi.

  SvarSlet
  Svar
  1. Fruen i midten, vi hyggede os. Og hvor er det godt at du kan se det i billederne. Det var virkelig magisk.

   Slet
 7. Det lyder virkelig dejligt med søstertur. Det kunne være jeg skulle prøve at invitere mine tre. Men det ville helt sikkert blive meget vanskeligt at finde en dag hvor alle kan.
  Jeg har lige bladret langt, langt tilbage på din blog. Jeg huskede nemlig noget om en vandrerute ved Tranum, og den skal T og jeg gå, når vi om et par uger har fået tilrettelagt en fælles hverdagsfridag. Jeg fandt den, og håber bare på mindre regn når vi skal derud.

  SvarSlet
  Svar
  1. Laura, jeg håber I kan finde en dag, men vi har også problemer, fordi vi alle arbejder i weekender forskudt af hinanden.
   Må I få en dejlig vandretur og jeg håber på godt vejr til jer.

   Slet