søndag, januar 13, 2019

Det er jo en fridag

Det husker jeg mig på, når jeg begynder at undre mig højlydt over, hvorfor jeg ikke kan finde strikkegejsten eller læsegejsten frem. Eller når jeg synes, at jeg burde kigge på det der artikelskrivning. Hvis jeg tager de skønne anerkendende solbriller på, som klæder mig utroligt godt, hvis jeg selv skal sige det, så har jeg da nået meget:


 • Lavet lækkert søndagsmorgenad til min kære mand og mig selv. Som altid kunne han stå op til lune boller, ristet rugbrød, blødkogt æg, gode oste og hjortespegepølse samt nybrygget te og et glas juice. 
 • Fodret hundene i morges klokken syv. Da havde jeg sovet mindst otte time, hvis ikke ni, og jeg kunne ikke ignorere hundenes piben.

 • Hygget mig i sofaen under en lun dyne med bloglæsning og ikke mindst Google Maps. Ellens rejse i Sydamerika har fået mig til at få styr på de forskellige lande over there. Samtidig tog jeg lige et tjek på niecens forskellige udflugtssteder i New Zealand, mens hun er i praktik. En ren geografitime.
 • Lagt vasketøj sammen
 • Landmanden har været travlt optaget i dag med at flytte kartofler hjem fra kølehuset til ugens sortering. Det gav mig mulighed for at skrue op for musikken og bare danse løs, ikke bare en gang men flere gange, så det må vist være dagens motion.
 • Haft fornøjelsen af to hunde, som absolut ikke syntes, landmanden skulle arbejde uden dem. De måtte blive i bryggerset, hvilket passede dem dårligt. De måtte dog acceptere det og sikke en velkomst landmanden fik, hver gang han kom ind.
 • Smurt frokost til selvsamme landmand.
 • Bagt boller efter en ny opskrift
 • Bagt min sukkerbrødstærte med ribs, som er så nem og som smager så godt
 • Rost mig selv for at få brugt madvarer i fryser og køleskab. Gryderetten med det halve rødkål fra jul og oksekødet fra fryseren genopstod i tredje variant i dag. Først fik vi kartoffelmos dertil. Så lavede jeg fyldte tortillas med gryderetten i ovnen og salat dertil. I dag kom en dåse sorte bønner, ekstra chilisovs og soya i den sidste rest. Resterne af kartoffelmosen blev rørt op med noget mælk og blev brugt som låg.Jeg elsker at bruge resterne fra aftensmad til nye retter. Det er ret så selvmodsigende, for jeg gider nemlig ikke at lave den første ret, som danner basis for restemiddagene.
 • Tjekket sommerhuset sammen med landmanden.
 • Nu står der kontorarbejde på programmet, indtil jeg skal vejlede min kære datter i tilretning af forskudsopgørelse over telefon.

 • Og hele dagen har den engelske bagedyst fra 2016 været min slappe-af-serie.
Skøn søndag - håber du har haft en god søndag.


12 kommentarer:

 1. Jeg kan også snildt bruge det meste af en weekend på at se den engelske bagedyst ... jeg er ret vild med Paul Hollywood ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ellen, og jeg har set dem før, men det er dejligt afslappende. Poul Holywood vinder ved nærmere bekendtskab, jeg syntes han var en selvoptaget flødebolle i starten :-)

   Slet
 2. Åhh, hvor lyder din dag som en god fridag. Jeg har også brugt rester til aftensmaden. og set et afsnit af den engelske bagedyst (jeg er så håbløst gammeldags, at jeg helst kun ser det på tv, men jeg må vist til at ha' fundet det online), og sovet en times tid til middag, i omvendt rækkefølge ift. hvordan det blev nævnt :)
  Mette L

  SvarSlet
  Svar
  1. Mette, det har været en dejlig dag. Vi har den store Viasatpakke, det giver os mulighed for at se mange programmer 24 timers forskudt, det bruger jeg meget :-)

   Slet
 3. Det er da vist helt forståeligt, at du ikke fik strikket også. Det lyder som en søndag lige efter mit hoved (altså bortset fra, at jeg nok ville have puttet lidt strik ind i stedet for dansen....)

  SvarSlet
  Svar
  1. Eva, du havde helt sikkert fået strikket og hørt lydbøger :-)

   Slet
 4. Åh, billedet af den spejdende hund er slet ikke til at stå for :-) Dejlig søndag du/I har haft.

  SvarSlet
  Svar
  1. Fruen i midten, og storesøsteren plejer at hoppe op på bordet, det gjorde hun så ikke i går :-)

   Slet
 5. Hvor har du været flittig.
  Åh, de hunde - de tager lige fat om hjertet på mig :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Kisser, tak :-) Ja de kan sno deres landmand om fingeren :-)

   Slet
 6. En dejlig søndag, fridag. Den blev krydret med mange skønne ting, meget jeg kunne finde på at krydrer mine søndage med.

  SvarSlet
  Svar
  1. Karin, ja og nu tordner hverdagen af sted :-)

   Slet