fredag, januar 18, 2019

Congratulations

Vi er i den alder, hvor vi hellere vil have den vante morgenrutine end at skulle stå tidligere op for at nå et større morgenbord. Så landmanden blev ikke vækket før tid, men fik lov til at sove. Morgenmaden havde jeg dog stillet frem sammen med flag og gave. "vi var da blevet enige om..." Ja det var vi, men når jeg for en gangs skyld falder over noget, som jeg tænkte, landmanden kunne bruge, så havde jeg nok uanset hvad købt det. Nu blev det så til en gave.


Der skal sorteres hele dagen, for de har travlt. Hver eneste dag sidder de ved kartofelsorteren og mange aftener flytter landmanden kasser fra kølehus til kartoffelhus. Jeg har inviteret dem på boller og kage til formiddagsteen, bollerne er bagt, nu skal jeg for første gang prøve mig med kanelsnurrer. Det har jeg aldrig prøvet før, så det kan jeg helt sikkert godt.

Landmanden kaldte på mig i går aftes, da han var ude for at lufte hundene. Månen så ud til at være så tæt på os. Et flys blinkende lys så ud til at passere månen tæt på, og selv om vi vidste det var synsbedrag, var det da sjovt at tænke på den oplevelse det måtte have været, hvis det var virkelighed. I nat var månen til gengæld fuld og lyste vældig op.

Du gamle måne

Gårsdagens fridag indeholdt også arbejdsrelateret aktivitet. En gang om året afholdes afdelingens dag. Her bliver der på 2½ time holdt oplæg om, hvad der er sket og skal ske i de forskellige afsnit. Og bagefter slutter man af i aulaen med lidt lækkert at spise og en masse snak. Vi fortalte om resultaterne fra vores undersøgelse, andre fortalte om hvordan man havde arbejdet med forbedringer på det ene og det andet område. Vores klinikchef fortalte også om det nye supersygehus. For at være sikker på at alt fungerer inklusiv ventilation og robotter, er flytningen udskudt til 2022. Så er jeg 65 år, et år ældre end landmanden bliver i dag. Inde i mit hoved har jeg haft 65 år som et skæringspunkt. Inde i min leders hoved har hun et andet skæringspunkt for min pensionering. Vi får se, om jeg flytter med. Meget kan ske på 3 år.


På mit afsnit har vi faktisk en del patienter, der er yngre end mig, det sætter tanker i gang. Blandt andet har vi haft en helt unge, som har fået det, man kalder en dissektion og derefter en blodprop i hjernen. Dissektion er en opsplitning af lagene i blodkarrets væg med indtrængen af blod, som så medfører dannelse af blodpropper, der kan rive sig løs og sendes op til hjernen. Fra interview med Sanne Salomonsen ved jeg, at det var det hun fik sin blodprop af. det kan komme af et slag på halsen, men også uheldige vrid. Vi har haft mennesker, der har fået det efter sport, fald, træhugning, behandling/massage af nakke, men også folk, der ikke kan finde en årsag til det. Det er lige som at brække et ben, det er heller ikke altid oplagt, hvorfor det netop skete. Det er en sjælden foreteelse, men det har været den hyppigste årsag hos mennesker under 50. Om det stadig er det kan jeg godt fundere over. Måske er vores livsstil ved at udkonkurrere den.Vi har flere under 50, hvor det er et ubehandlet forhøjet blodtryk, måske kombineret med andre risikofaktorer, som udløser en blodprop eller blødning i hjernen.

Hov, det var ikke meningen, at der skulle komme noget fagrelateret i det her indlæg. Tilbage til landmandens fødselsdag, som skal være stille og rolig efter hans eget ønske. Nu vil jeg dykke ned i fryseren og finde en god bøf eller andet lækkert, som passer godt til resterne af de ovnbagte flødekartofler og coleslawsalaten fra i går. Tillykke til en mand, som stadig efter de mange år kan få mig til at flyve op i det røde felt, men samtidig kan overraske mig og få mig til at grine.

Må du få en god fredag som indledning til din weekend.










8 kommentarer:

  1. Stort til lykke til din landmand :-)

    SvarSlet
  2. Hjertelig tillykke til manden din. Ønsker jer en rigtig dejlig dag, helt som I gerne vil have den.

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak, Marianne. Han arbejder og jeg bager og slapper af inden weekendens vagter :-)

      Slet
  3. Tillykke til landmanden og til jer to, som så fint holder jeres ægteskab i live.
    Jeg er spændt på, hvornår du ender med at gå på pension. For mig er det jo også aktuelle overvejelser, - selvom jeg af økonomiske årsager skal holde til 67 (mindst), og jeg synes det er spændende, hvordan arbejdsmarkedet råber på senere pensionering og samtidig ignorerer arbejdspres og manglende seniorordninger.

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak, Eva.
      Det hænger ikke helt sammen med sen pensionering og manglende seniorordning. Hos os kan jeg få to fridage om året, men da jeg i forvejen inddrager fridage, så har jeg valgt at få dem udbetalt. Min leder er klar til at se på andre muligheder i jobfunktionen for at holde mig længst muligt, vi får se.

      Slet
  4. Et meget forsinket tillykke til og med din landmand :-)
    Skal det ikke helst være sådan i et ægteskab? Altså det med, at der findes begge yderligheder? Ellers blev det da alt for kedeligt :-)

    SvarSlet
    Svar
    1. Ellen, tak :-) Og jo det skal det nok, indimellem er jeg dog lidt for meget i det røde flet. Om det så siger noget om min kære gemal eller mig, det får stå hen i det uvisse :-)

      Slet