lørdag, januar 26, 2019

Morgenstart lige som jeg ønskede det.


 • Jeg vågnede af mig selv, femten minutter før mobilen var sat til at ringe
 • Landmandens mobil var slået fra, så han sov sødeligt
 • Hundene var ikke vågnet før mig, eller de havde i hvert fald ikke flænset den ene hundepude som i går (den reparerede jeg i går aftes)

 • Der var sne udenfor, masser af sne
 • Dexter stoppede lige op, da jeg åbnede døren, for hvad var nu det for noget? Ayla hjalp ham dog hurtigt til at acceptere det hvide lag på jorden, og de sloges godmodigt på græsplænen, mens jeg kom ud og nød den friske luft.

 • Da de havde fået tørret poter og var blevet lukket ind i bryggerset igen, gik jeg mig en tur på 3 kilometer. Jeg kunne godt have gået længere, men kunne mærke, at jeg manglede min morgenmad.
 • Hjemme igen var landmanden lige stået op, og han var med på søndagsmorgenmad på en lørdag (håndboldherrerne kom i finalen, det har sneet, jeg har fri, vi kunne sove længe, der er nok at fejre)

 • Mens fuglebrædt og stativerne til mejsekugler blev fyldt op, og hundene endnu en gang fik lov til at slå sig løs på græsplænen, kogte jeg æg og lunede boller.

 • Min bagelyst er vendt tilbage, og i dag har jeg udfordret mig selv på boller. Brusebadsboller eller koldthævede boller, som de vel hedder, lykkes næsten altid, mens andre boller bliver tunge, klæge eller tørre. Sådan var det ikke før i tiden, men nu prøver jeg igen. Bollerne med rug - og hvedekerner er i ovnen, jeg venter spændt på min egen bedømmelse.
 • I går forsøgte jeg mig med en kage med smør, mel, sukker og æg, det man vist kalder en sukkerbrødskage. I den skulle der æbler og marcipan, resultatet blev en tung og klæg kage. Måske var mine æg for kolde, måske rørte jeg for meget, hvem ved? Jeg har lyst til at udfordre mig selv til at bage den igen, det bliver så næste weekend, for denne kage kan sagtens spises her i dette hus. I går blev den serveret med is til. Har du gode erfaringer, du vil dele ud af, når smør og sukker røres sammen først, før æg kommes i?

 • Og så er Alene i Vildmarken startet, jeg glæder mig til at se, hvordan de klarer udfordringen. Det lyder til, at rekorden fra første år slås, så jeg er med på sidelinjen og drømmer lidt om, at jeg var sådan en, der lige meldte mig til den udfordring.
 • Håber din morgen startede godt. God lørdag til dig.

12 kommentarer:

 1. Pisk æg og sukker meget luftigt, tilsæt mel (gerne gennem en sigte) rør det forsigtigt sammen og derefter svalt smeltet smør. Vend frugtstykkerne i en anelse kartoffelmel (så suger kartoffelmelet evt. fugt/saft fra frugten).
  Voila et bon appetit fra Kristine

  SvarSlet
  Svar
  1. Merci, Kristine :-) Det skal jeg prøve.

   Slet
 2. Det var godt, din landmand huskede at slå vækkefunktionen fra ;-)
  Jeg elsker kager, men jeg bryder mig ikke om at bage ... det gør så heller ikke noget, for der skal IKKE noget sødt i min mund, før der er faldet adskillige kilo af min krop :-)
  Kunne man bare være to i den vildmark, men helt alene? Det ville jeg aldrig turde gøre - heller ikke, hvis jeg igen var 35 år.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ellen, han fik hjælp til at huske det :-)
   Jeg har længe ikke haft lyst til at bage, nu har jeg lyst til at udfordre mig selv.
   Og jeg ved heller ikke om jeg kunne. Jeg bilder mig ind at ensomheden er håndterbar, det er mere det med at få mad nok, der ville blive et problem :-)

   Slet
 3. Så dejlige snebilleder, du viser. Jeg fik slet ikke fotograferet sneen i morges, selv om jeg gik før andre havde sat fodspor. Det lyder som en hyggelig morgen, og det har I også fortjent :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, Betty. Vi nød en langsom dag med tid til at slappe af.

   Slet
 4. Det er sørme heldigt at der altid er noget at fejre... og at I kan blive enige om at gøre det.
  Vi har fejret husets nybagte fireåring. Han er så ovenud begejstret for at være midtpunkt at man kun kan glædes med ham.

  SvarSlet
  Svar
  1. Laura, tillykke med Hs fødselsdag, det er stort at bliver fire, så er man i hvert fald ikke lille eller baby mere :-)

   Slet
 5. Fsva. boller er denne god og lykkes altid: https://stegemueller.dk/10-12-morgenboller/

  God søndag

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Hanne, det må jeg kigge på :-)

   Slet
 6. Jeg har som du dårlige erfaringer med at bage brød/boller. Jeg har før i tiden bagt tusindvis af boller og med god succes, hvis jeg selv skal sige det, - så jeg må kaldes meget erfaren. Men det lykkes ikke så godt mere, trods jeg gør, som jeg plejer. Er melet blevet dårligere? Det er min teori, og jeg er begyndt kun at bage med Manitobamel, som har et højere proteinindhold. Dét virker.

  SvarSlet
  Svar
  1. Eva, det var interessant. Måske jeg skulle prøve det?

   Slet