lørdag, januar 05, 2019

Nu eller Aldrig

Filmen i overskriften blev ikke set i går aftes, faktisk havde jeg slet ikke lagt mærke til den. I morges kunne jeg ikke sove længere efter otte timers søvn. Klokken var syv, jeg var stadig træt og uoplagt, så efter hundene var luftet og fodret af, lagde jeg mig i sofaen, nød juletræets lys og søgte på film jeg gad se. Og der dukkede den op, Nu eller Aldrig med Jack Nicholsen og Morgan Freeman fra 2007. Hold nu op hvor den var god. Jeg tudede lidt, jeg grinte meget og jeg nød hvert et minut.Mens jeg så film, lysnede det udenfor, men jeg så ingenting, før filmen var færdig. Hvilken himmel mit blik mødte, jeg måtte fluks ud, for jeg vidste, at pludselig ville det magiske øjeblik være over over. Det var nu eller aldrig.Jeg nyder mit julepyntede hus og overvejer om det er nu eller ... Aldrig er nok lidt drastisk, jeg tror jeg når at blive træt af pynten, men måske kunne jeg lade det blive til næste hverdagsfridag og så nyde det hele weekenden. Jeg overvejer lige lidt, kan godt mærke, at det frister mig. Måske kan jeg bare fjerne lidt ad gangen de næste dage og så fjerne det smukke juletræ onsdag. Måske.

Nu eller aldrig passer ikke på min amaryllis. Jeg købte den midt i december i en blomsterbutik, havde set på prisskiltet, at den kostede 59 kroner, tænkte ikke over, at den var noget større end dem, jeg vanligvis køber i supermarkedet. Den kostede så 159 kroner, og i dette nu valgte jeg ikke at fortryde, men blot betale. Det er jeg glad for, for først belønnede den mig med to høje stængler med hver sine perfekte fire blomster til jul. Nu er en lavere stængel i gang med at fornøje mig og en fjerde stængel skyder op, så jeg er spændt på om den også vil glæde mig med blomster.


Nu er det vist tid til at brygge en kop te, det er heldigvis ikke nu eller aldrig. God lørdag til dig.20 kommentarer:

 1. Det er en fantastisk himmel, du fik foreviget! Og en fantastisk film også, med de to gamle knarke! ❤️

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, Maude, den tog helt vejret fra mig. Og filmen var lige hvad jeg trængte til på en lidt trist lørdag morgen :-)

   Slet
 2. Nu bliver jeg rigtig meget nysgerrig. Hvor hentede du filmen Nu eller Aldrig?
  Jeg mangler nemlig at se de sidste 30 minutter for jeg faldt i søvn.
  Jeg ser en del programmer fra DR via deres programoversigt, men det er jo ikke alt der streames.
  Måske du vil røbe for mig, hvad den ender med? De dør vel begge to???? efter at have haft en skøn tid sammen...

  SvarSlet
  Svar
  1. Kisser, vi har Viaplay med en funtion, hvor vi kan se det meste forskud i ca 24 timer.
   De oplever en masse sammen og på et tidspunkt får Jack bestilt en skøn kvinde til at friste Morgan, hvorefter det går op for Morgan, at han vil hjem til sin kone. Han når hjem og er sammen med hele sin familie, men får herefter tilbagefald og dør. Jack indser at han skal opsøge sin datter og finder ud af at han er morfar. Filmen slutter med at hans assistent går op på toppen af Himalaya og sætter Jacks aske i en dåse ind i et lille stenhus ved siden af en anden dåse (formentlig med Morgans aske) og så ser man ud over den smukkeste blå himmel med skyer og bjerge.

   Slet
 3. Det var en fantastisk solopgang i morges. Vi nød den på vejen mod IKEA i Aalborg
  Jeg nyder også at mine fredsliljer kommer med blomster igen. De har set så kedelige ud, men nu sker der noget!
  Film ser jeg sjældent. Senest var en tur i bio med Gitte til Darkest Hour. Den var god.

  SvarSlet
  Svar
  1. Anne, det må have været en smuk tur.

   Slet
 4. Man skal huske at nyde, mens tid er, - både solopgange, julepynt og alt andet. Sikke en flot solopgang, du har fotograferet. Min telefon er så dårlig til at få de rigtige farver frem. Det er lidt ærgerligt. Men man kan jo selvfølgelig også bare nyde gennem øjnene.

  SvarSlet
  Svar
  1. Eva , vi skal nemlig huske at nyde. Og tak, min nye mobil tager bedre billeder end den gamle

   Slet
 5. Så smuk en himmel, og en dejlig morgenstund.
  Ønsker dig en dejlig Helligtrekonger.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, Karin og i lige måde

   Slet
 6. Jeg så ikke filmen forleden, men jeg har set den tidligere - og den er sjov, rørende og med en god fortælling - husk, at det er nu <3

  SvarSlet
 7. Det er en virkelig dejlig film - med en vigtig pointe :-) Sikke en smuk himmel - godt, at du nåede ud at nyde den.

  SvarSlet
  Svar
  1. Randi, og jo mere jeg tænker over filmen, så er det jo ikke bare at skulle opleve en masse ting, men at kunne se det skønne i sin hverdag og være der for sine nære uden at miste sig selv.

   Slet
 8. wow nogle smukke billeder! kan også godt lide filmen - min mellemste piges favorit, så har set den mange gange

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Kim, den film kan også godt tåle at blive set flere gange :-)

   Slet
 9. Det er nogle fantastiske himmelbilleder, du har taget. Så flotte.
  Jeg så filmen i biografen for nogle år siden og tænkte, at jeg ikke ville se den igen. Men så fik jeg alligevel begyndt og kunne ikke gå fra den før, den var færdig. Skønne skuespillere og en tankevækkende og sjov handling.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Betty, hinlen gjorde sig jo til, jeg skulle bare knipse :-)
   Filmen går lige i hjertet, men det er netop også fordi de to skuespillere gør det godt.

   Slet
 10. Jeg har ikke set filmen, men hvis det handler om ikke at udsætte hvad man kan NU, så er jeg enig. Man ved ikke hvor længe man har sig ... eller hinanden ... så nyd det nu.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ellen, og mit svar til Randi udvider måske netop det du skriver. At det ikke bare handler om ikke at udsætte, men også om at se det skønne i det nære.

   Slet