fredag, januar 11, 2019

Hverdag i januar


 • Vores projektdag i går gik i vasken. Sygdom blandt personalet (influenza og forkølelse har slået til endnu en gang ) og mange patienter med blodprop eller blødning i hjernen gjorde, at mine to projektkolleger blev trukket ind i plejen klokken ti. Jeg fik lov til at fokusere på alle de hængepartier med tilrettelæggelse af kursus og undervisning samt vejledning alene om vores abstrakt. 
 • Vi stiler mod at deltage i en europæisk konference med vores projekt. Lige nu diskuterer jeg med mig selv om det kloge i at søge om at præsentere mundtligt. For man kan kun søge en ting, og hvis vi nu bliver afvist til dette, kan vi så få en poster med? Det kan jeg ikke se ud af vejledningen. Måske skulle jeg skrive til dem i dag?
udsigten fra mødelokalet i går. 
 • Fridagen er startet langsomt. Hver hverdagsfridag leger jeg med tanken om at stå op på samme tid som på en arbejdsdag, nemlig klokken fem. Og hver gang ender jeg med at sove til landmandens hverdag starter, klokken halvsyv. Når man har sin arbejdsplads lige udenfor døren og når man bliver godt beskidt på sit arbejde, så kan morgenrutinen med vand i hoved og hår samt morgenmad hurtigt overstås. Hundene bliver jo luftet, så snart de tre træder ud af døren. Således bliver vores medarbejder mødt klokken syv af to glade hunde og en chef, der trækker lidt frisk luft, inden de alle fire går ind i kartoffelsorterhuset.
 • Min fridag bliver lige om lidt, når kontorarbejde og lidt husmoderligt arbejde er overstået, forvandlet til en arbejdsdag. Det er aftalen, jeg har med min nuværende leder og også med min tidligere leder. Jeg ønsker ikke at være på fuldtid, men jeg kan efter aftale inddrage fridage, når det behøves. På den måde kan jeg på samme dag både varetage landmandskonens og sygeplejerskens job, og det føles bare bedre for mig. Det er vel også det, at undersøgelser viser, at arbejdsglæden trives der, hvor man føler man har medindflydelse på sit arbejde.

 • Medindflydelse på sit arbejde gælder ikke på, hvor mange patienter en afdeling kan/må have og hvor mange, der er ansat til at pleje og behandle dem. Hvis det var således medindflydelse blev defineret, så kunne man undre sig over, at vores afdeling scorer højt i tilfredsundersøgelse, der blandt andet undersøger medindflydelse på arbejdsopgaver. Her handler det vist mere om det, at ens leder ser, hører og møder en, når man har brug for en arbejdsplan, der tilgodeser familien og andre behov. Og der scorer min leder højt.
 • Der er dog ting, hun ikke har indflydelse på. Patienter skal passes døgnet rundt og på alle ugens dage, det kan der ikke ændres på. Jeg har tit undret mig over mændene til mine kolleger. Tit og ofte må mine kolleger høre på brok og beklagelser fra kærester og ægtefæller, fordi kollegerne har aften/nattevagter og arbejder i weekender. Min mand undrer sig med, han har både prøvet en kone med fast aftenvagt, da vores børn var små og siden hen en kone med weekendvagter hver anden uge samt nattevagter/aftenvagter i rigeligt mål. Selvfølgelig er det træls, når mor ikke kan komme med til et eller andet arrangement. Men tænk på alle de kvinder, der er gift med politimænd og ambulancereddere, de arbejder da også på alle mulige tidspunkter. Og jeg kan kun sige, at som landmandskone har jeg deltaget i utallige arrangementer uden min mand, både til hverdag og i weekender. Så vi synes nok, de er nogle pylrehoveder, når manden synes, det er hårdt at være alene med sine børn en weekend eller flere aftener i træk. De skulle hellere være stolte af deres kærester, som gør et godt stykke arbejde for dem, som har brug for hjælp.


 • Bare rolig, mit julepynt er væk nu OG det allerbedste: det er pakket ned i kasser, som nu venter på at komme på loftet. Sidste år lå al julepynt fremme på et værelse i flere måneder, førend det blev pakket væk. Juletræet stod stadigt smukt og fældede meget lidt, da det blev båret ud i onsdags. Så jeg havde lyst til at gøre som min mor, der lod det stå til slutningen af januar, fordi hun skulle holde den årlige julefrokost med deres litteraturklub. Det gjorde jeg så ikke, og det er helt fint. Al ting har sin tid, også et juletræ. God dag til dig.


  • 8 kommentarer:

   1. Er det ikke lidt som den gamle vits med at omtale det som "at passe børn" når fædre er hjemme med børn uden mor... :-) Da vores ældste var omkring et år, skulle jeg skrive opgave i december og mand og barn tog derfor på juleferie hos min svoger og svigerinde i Jylland lidt før mig. Min svigerindes veninde var ved at gå i svime over min mand - det var så imponerende at han var taget til Jylland selv med barnet osv osv. Det var aldrig nogen der havde klappet mig på ryggen over, at jeg ofte (første gang da hun var 2 måneder, selv to toget til Jylland med hende... Sådan er der så meget ;-)

    SvarSlet
    Svar
    1. Pollyanna, ja en mand kan høste mange komplimenter, hvis han tager sig af sine børn :-)

     Slet
   2. Skønne billeder i eftermiddagslys? eller er det morgenlys?

    Du/I har ret i, at de mænd da er nogle pylrehoveder. Og i øvrigt kan man vel rent semantisk ikke passe sine egne børn, selvom de fleste gør det. Børn kan passes af pædagoger, ikke af mor og far.

    Jeg forstår din lyst til at stå op kl. 5, men jeg forstå så sandelig også, at du bliver liggende til 6:30.

    Også jeg må i gang med de husmoderlige pligter...

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak Hanne, billederne blev taget om morgenen, der var et ganske særligt lys henover byen.
     Og nej man tager sig af sine børn, man passer dem ikke.

     Slet
   3. Vores juletræ var også så grønt og fint, da vi smed det ud i søndags, at det var helt synd :-( Men ud kom det, og nu mangler jeg kun at putte den allersidste pynt i kassen, før den kan komme ind på hylden øverst i skabet. I lige måde god dag til dig :-)

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak Fruen i midten, jeg har tre kasser som ikke kan klare at være i et skab hernede, så de må på loftet. faktisk har jeg også noget i et skab ;-)

     Slet
   4. Sikke mange tanker. Gode tanker. Jeg læser og nikker genkendende til de fleste.
    Det er værre, at det ofte er kvinder, der roser mænd for at gøre de samme ting som kvinder mht, børn! Jeg kan til nød forstå, at mænd roser mænd ;-)

    SvarSlet
    Svar
    1. Ellen, tak og undskyld det sene svar. Ja det er lidt underligt at kvinder roser, men måske er det fordi de selv godt gad have en mand, der gjorde det.

     Slet