fredag, juli 07, 2023

30 grader i Trondheim og regn i sigte herhjemme

 Den sidste dag i Trondheim for 14 dage siden blev tilbragt på samme vis om formiddagen som de andre to dage. Bedsteforældreleg med barnebarn hjemme, mens forældrene og faster sov længere. Jeg gik den faste middagstur i skoven bag deres hus, så S faldt i søvn. Det var varmt og det skulle blive endnu varmere.


Om eftermiddagen drog vi til stranden, tæt på hvor vi boede første gang, vi holdt ferie i Trondheim. Der var 30 grader og da alt over 23 gør mig dårlig, nød jeg at køle fødderne i det våde sand sammen med S. Han havde ikke lyst til vandet, men derimod til at gå på opdagelse. Så vi fandt sten, vi kunne smide i vandet, vi fandt små og store muslingeskaller vi puttede i vores spand. Vi gravede grøfter, så vandet kom længere ind og vi så på andre børns spændende lege. Vi mærkede det ujævne underlag med bump og huller i sandet. Alt var en oplevelse.

Da S sov om aftenen, nød vi den lækre aftensanretning med pil selv rejer. Jeg har aldrig været fan af det, fordi jeg ikke kunne finde ud af det. Men nu er det efterhånden en tradition, at vi får det om sommeren i Trondheim, og min svigerdatter har lært mig at pille rejer, så nu får jeg noget at spise næsten lige så hurtigt som de andre, og jeg nød det :-)


Næste dag stod vi meget tidligt op, S skulle i børnehave, sønnen på arbejde og svigerdatteren i gang med sit studie. Vi andre tre hoppede i bilen og kørte sydpå. Vi var i så god tid, at landmanden svingede indenom Kvikne kirke. Vi har så tit snakket om at gøre det, nu blev tiden til det. En gamle trækirke fra 1654, en kirke hvor Bjørnstjerne Bjørnson er døbt. BB har blandt andet skrevet teksten til Norges nationalsang,fået nobelpris i litteratur og jeg husker hans navn fra en gammel pigebog, der havde været min mors, om en norsk pige, Kari, som drog til Kristiania (Oslo) og blandt andet var til selskab, hvor den store forfatter og samfundsdebattør BB var til stede. Desværre var kirken ikke åben, men vi kiggede ind af vinduerne og fik et lille glimt af de smukke træudskæringer.


Datteren blev sat af i en lille by efter Oslo, hvor en af hendes bedste veninder bor sammen med sin norske mand og barn. Her skulle hun holde ferie et par dage. Vi to "gamle" kørte til færgen og nød det gode vejr og den lækre buffet undervejs til Danmark. 


Om lidt skal vi være sammen igen. Søn, svigerdatter og S holder nemlig ferie hos os, så vi skal rigtig se på traktorer og hygge os. Datteren kommer også hjem, så forhåbentlig gider vejrmeldingen ændre sig, så vi kan komme på opdagelse i det jyske. Svigerdatteren skal se lidt mere af Jylland end blot vores gård :-)

Har du nogle gode steder, som er sjove for både et knapt to-årigt barn og de voksne, så skriv endelig. Gerne også steder, der egner sig til en regnvejrsdag, for dem bliver der vist mange af.

8 kommentarer:

  1. Måske kunne I finde en naturlegeplads - https://www.naturlegepladser.dk/sted/nordjylland/ - eller bare en anden legeplads, og så tage en lille snackpakke og saftevand med.

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak Conny, du fik mig til at huske, at der er to skønne naturlegepladser i nærheden af os 🙂

      Slet
  2. Da vores barnebarn var i den alder, var det et sikkert hit at tage en lille tur på biblioteket. Han var egentlig ikke så interesseret i bøgerne - men legetøjet derimod. Det var så hyggeligt - og det egner sig fint til en regnvejrsdag :-)

    SvarSlet
    Svar
    1. Anonym, det lyder som en hyggelig aktivitet, tak. I dag er biblioteker andet end det var i min barndom :-)

      Slet
  3. John hader pil-selvrejer, for i modsætning til dig lærer han aldrig at angribe dem, så han har pillet tre, når vi andre har pillet nok til en skive brød 😁
    Nordjylland kender jeg bedst set med voksenøjne, men man kan med en smule fantasi lave stort set alting om til en oplevelse for mindre børn. Det synes jeg i hvert fald, at vi har været ret gode til - både i sin tid for børnene og senere børnebørnene.

    SvarSlet
    Svar
    1. Ellen, øvelse gør mester, sådan da 🙂. Og vi er godt i gang med at opleve verden gennem en toårigs øjne 😊

      Slet
  4. Gøja og Gaja - hold fast, hvor jeg grinede! Jeg synes, det er gode navne 😁
    Der lyder som den dejligste ferie - præcis som du, har jeg heller ikke følt mig synderligt generet af vejret. Jovist, har det regnet en del, men jeg synes egentlig, det har været dansk sommervejr, som vi ofte har oplevet i juli.

    SvarSlet
    Svar
    1. Henriette, det er gode navne, men hvor de stammer fra? det må blæse i vinden :-) Bare det at have fri og at kunne nyde hinanden, det er ferie for mig.

      Slet