fredag, august 11, 2023

Et hundeliv

 Fandt dette ufærdige indlæg i kladder. Tænk dig tilbage til d. 23/6, mon du kan huske varmen?

Det er varmt for hunde og folk på gården. Vi finder alle vores foretrukne skyggesteder. Mit er i sofaen i den vestvendte stue, Dexter foretrækker bryggersets kolde flisegulv om dagen og om aftenen, når temperaturen udenfor er mere tålelig, er han ikke til at kalde ind. Ayla derimod ligger et eller andet sted i haven om dagen og søger ind i bryggerset om aften. 

Sådan er vi så forskellige. Mange af mine kolleger har efterhånden fået en meget god kulør, det gælder ikke for mig. Når man mest holder sig i skyggen indendørs, giver det sig selv.


Forleden dag fik hundene lov til at træne lidt apportering i vand. Lad os blot sige, at det kunne ses, at landmanden ikke har haft tid til at holde deres færdigheder ved lige, men de nød vandet, hentede det de skulle, men det blev smidt så snart de var oppe af vandet. Og det må man ikke. Det skal afleveres, før man ryster sig eller holder en pause.

11/8

Hunde-og hønseliv

Varmen er vendt tilbage, ikke de høje grader, men lige der hvor jeg gerne vil have det. Ayla ligger inde, Dexter er udenfor et sted. Det passer med beskrivelsen af aftenerne i juni. 

Vores kommune har nu fået endnu mere affaldssortering, vores container til madaffald kommer dog ikke til at blive brugt meget, for alt hvad hundene kan spise, får de og alt hvad hønsene kan spise, får de. Resten kommer i containeren, dvs. te-og kaffegrums, bananskræl, skræl fra citrusfrugter (det nægter vores høns at spise), skræl fra løg osv. Vores hunde elsker madaffald, rester ovenpå hundetørfoderet får stjerner frem i hundeøjne. Og hønsene formelig hopper af glæde. når de ser, at der er osteskorper.

Menneskeliv:

I dag havde jeg en frokostaftale med datteren. Vi har nærmest ikke set hinanden efter at have været sammen i tre uger på ferie og efter et år, hvor vi har været tæt forbundet i sorg og håb. Alt går godt, og det havde jeg brug for at få bekræftet. Det er stadigt hårdt mentalt og behandlingen er heller ikke over, men kemoen er slut.

Vi spiste på cafe Peace med tid til at tale sammen. Min datter havde fået lysnet sit nye korte hår og hun ser knaldhamrende godt ud. Bagefter gik vi en tur ned til havnen og så det kæmpe krydstogtskib, som havde lagt til kaj. Byen vrimlede med krydstogtgæster, som i grupper var på sightseeing med hver deres høretelefoner og en guide foran med en mikrofon. Smart og rigtig godt for hørehæmmede som mig. Vi nåede også en tur op på Sallings Rooftop og nød udsigten udover byen, inden vi skiltes igen.

Landmanden er i marken, jeg vasker tøj og laver aftensmad og til aften skal vi have årets første Folva kartofler, vi har spist nye kartofler af de tidlige sorter, men Folva er vores favorit og helårskartoflen, som lagres, så du kan få gode kartofler hele vinteren og foråret med.

Vi har det vist meget godt på gården, både høns, hunde og mennesker. Ha en god weekend.


6 kommentarer:

  1. Hej Lene.

    Jeg husker de dage med glæde, vi var på forsommerferie på Djursland og vi nyd, at vejret var så dejligt, især fordi vi var udendørs fra ved 7:00 tiden om morgen til cirka 21:00 tiden om aften.

    Det var dejligt at få nogle dejlige dage sammen efter fem meget dårlige år med masser af modgang, sygdom og tre dødsfald i den nærmeste familien ( min storebror, min ældste svoger og min Skats tante ).

    Med venlig hilsen
    Tine - Den Kreative And, der ikke har eller har intentioner om at få en Google-konto og derfor er nødt til at skive om anonym..

    SvarSlet
    Svar
    1. Tine, hvor lyder det dejligt med den forsommerferie. Ja, at kunne trække vejret og nyde hinanden efter hårde år, det kan jeg følge dig i.
      jeg er glad for at du skrev en kommentar alligevel og at du skrev hvem du er, tak :-)

      Slet
  2. Det er glædeligt at læse, at din datters forløb er helt efter plan og håb. Skal hun også i antistofbehandling?
    Det er også glædeligt, at du lyder til at have fået overskuddet tilbage, men jeg har altså ikke undret mig over, at det har været væk i en periode.
    Jeg samler kaffegrums i en spand, for det er god og gratis gødning for bl.a. rododendron og hortensia. Derudover er katte ikke glade for lugten, så det holder dem væk fra bedene. Det problem har I dog nok ikke, med to vagtsomme hunde 😁 Se evt. artiklen her: https://havehandel.dk/kaffegrums-som-goedning/

    SvarSlet
    Svar
    1. tak, Ellen. Min datter er i antistofbehandling og skal være det indtil januar. Derudover er hun også i antiøstrogenbehandling.
      Vi brygger for lidt og sjældent kaffe i huset til at der er nok til blomsterne. men jeg vil prøve at huske det næste gang jeg har gæster og laver kaffe :-)

      Slet
  3. Det varmer at læse din datter er på rette vej, krydser 🤞for fremgangen fortsætter.
    Jeg er jo til sommervarme som i juni, dog kun den vi havde i Danmark ikke som ved Middelhavet, var det ikke 46 grader et sted. Mit drømmesenarie er 25+ max vindstille og solskin. Vi er jo så forskellige.

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak, Karin, det er vi også rigtig glade. Og i Danmark er der vejrtyper til os alle :-)

      Slet