mandag, september 04, 2023

Jeg synger, jeg ler

 og jeg er helt alene. Jeg har opdaget podcasten Sangbogen med Muff og Hammer med Mathias Hammer og Katrine Muff, den er jeg vild med! Jeg får lov til at høre et væld af danske sange med en kæmpe spændvidde og i dag sang Katrine, mens Mathias spillede en ny sommersang fra Højskolesangbogen 2020.

Den smukkeste melodi af Erik Sommer og den smukkeste tekst af Iben Krogsdal, og jeg måtte prøve om stemmen kunne bære, men Katrine hjalp mig igennem. Hvordan det lød ved jeg ikke, alle andre ville kun kunne høre min stemme, jeg får jo lyden ind i mine høreapparater. 

Lige før timerne mørkner i juni, her har du sidste vers.

Fuglenes reder er varsomt forladte
køernes livsbrøl er vilde
alferne hvisker: I nat skal vi findes
fuldmånen soler sig stille
juni er himlen bag himlen bag himlen
lyset du aldrig kan miste
tar du min hånd? Går vi natten i møde?
endnu er der grøde
og juni er lys til det sidste

Og vil du høre melodien, kan du finde den nederst i linket, jeg satte oven over verset.

Jeg ler, fordi de to sammen er vidt forskellige, men de har det sjovt sammen. Egentlig er der kun 3 års forskel på de to, men som Mathias siger, jeg er en gammel sjæl i en ung mand. Og Katrine er så umiddelbar og siger lige det, hun tænker på, med det mest pudsige ordvalg. 

Så jeg har hørt Suspect, Thomas Buttenschøn, Malk de Koijn, Kashmir, Birte Kjær, diverse korarrangementer af danske sange, Poul Krebs, Tonny Landy, Lis Sørensen, Tobias Trier og mange flere. Og jeg er vild med det, vild med at blive udfordret, men også vild med at få lyst til at høre mere af yngre kunstnere, som jeg ikke havde hørt noget af tidligere.


I går aftes

lo jeg også rigtig meget, vi var sammen med vores datter, svoger og svigerinde, og i det selskab keder man sig ikke. Landmanden har den vendsysselske humor, så når han fortæller om oplevelser i f.eks. en svømmehal med underspillet humor og iagttagelser, ja så måtte vi alle overgive os til latteren. Som jeg en gang sagde til ham i en tale, du er den, der irriterer mig allermest, den jeg kan blive så umanerlig vred på, men du er den, der får mig til at grine, den, der får mig til at føle mig tryg og den, jeg vil blive gammel med.

en gåtur med forhindringer

Høsten i år

er ret opdelt, vi blev færdig med byggen forrige uge og troede, at havren skulle høstes i weekenden. Vi nåede også det meste, men regnen søndag satte stopper for en høstdag i går, vi satser på at blive færdig i dag. Først skal der dog sorteres kartofler hele dagen, så selv om det formentlig kun drejer sig om 4 timers høst, så bliver det med eftermiddags - og aftensmadpakke samt sen varmt mad. Det er helt fint, jeg har rester fra i forgårs og masser af nye gode kartofler i kartoffelhuset på den anden side af gårdspladsen.



Ugen der gik

blev fyldt med arbejde, plasmatapning, gåture og boglæsning. Jeg øver mig i at udfordre mig selv, så jeg ikke hele tiden vælger feelgood litteratur som lydbog. Faktisk kan jeg slet ikke koncentrere mig om lydbøger lige for tiden. Godnatlæsningen er blevet en børnebog, mumibøgerne af Tove Jansson. de lader mig i ro, så jeg falder i søvn, hvor alt andet irriterer mig eller vækker mine tanker og sender dem på vandringer, så jeg ikke kan sove.

En faktura, der fik mig til at grine

ikke fordi den var fejludfyldt, men fordi der som reference (den der afhentede varen og opgave kontonummeret) stod : konen. Jamen det er jo korrekt, men for det meste spørger de til mit navn, når jeg henter reservedele til maskiner. Det havde hun ikke lige fået spurgt om, men en i forretningen vidste åbenbart, at jeg var gift med landmanden, hvis konto jeg købte ind på.

Hvorfor spiser franskmænd ikke oste hele dagen?

Vi fik en fantastisk gave fra min mands nevø og hustru, som bor i Paris, men som lige har været på sommerferie i Danmark, hvor vi var sammen med dem. Jeg havde fortalt om de skønne oste i Frankrig, som jeg er vild med. Men at jeg ikke forstod, hvorfor de aldrig serverer oste til morgenmad, når de nu har så stort et udvalg. Der er rigelig til at servere oste morgen, middag og aften :-) Jeg ELSKER ost til morgenmad/formiddagsmad (også om eftermiddagen og om aftenen til te), men hotellerne i Frankrig serverer nærmest uden undtagelse altid baguette, croissant, nutella og syltetøj til morgenmad. Tænk så havde de sendt franske oste, te og tekrus med min svoger og svigerinde hjem til os. Jeg smagte en af ostene i dag, lækkert.




Ha en god og solrig mandag, den første i september måned. 

6 kommentarer:

  1. Jeg vidste ikke, at franskmænd ikke spiser ost til morgenmad. Jeg har flere gange ferieret i Frankrig, men altid på camping eller i ferielejligheder, og så bestemmer vi jo selv menuen.
    Den kærlige måde du omtaler din mand på, kunne lige så godt have været mine ord 😂
    Møgirriterende, bl.a. men det er lige præcis også ham (altså min egen mand ... 😘) der får mig til at grine, og det er også ham, jeg vil blive (hmmm ... er vist allerede blevet ...) gammel sammen med.
    Og enten er du en god skuespiller på skrift, eller også har du fået dejligt meget overskud igen. Jeg tror på det sidste, og det er skønt at se!

    SvarSlet
    Svar
    1. Ellen, tak for dine ord, og ja jeg føler selv at jeg har mere overskud. Så det er dejligt at det kan læses i mine ord 🙂

      Slet
  2. Det at lytte til den danske sangskat og stifte bekendtskab med den nyere er spændende. Sønnen mente jeg forsømte The minds og 99 og Tobias Rahim, hvor jeg gerne selv var på Gnags, Anne Linnet, Michael Falck der har fulgt mig gennem hele mit liv, ups ja, Pia Raug, listen er jo uudtømmelig, hvor er der mange der kan få lysten, glæden og smilet frem ved at synge, lytte til musikken mm.

    Haha, skøn rekvisionsnr. Har siddet med mange sjove, gennem mine 30+ år som regnskabsassistent. Den sværeste var nok den med "ham den høje" eller "ham med lyst hår" - Der var måske 100 at vælge mellem, heldigvis er der jo lidt en udelukkelsesmetode, varen der er købt, kan jo anspore til hvilken afdeling, endda til valget mellem et par stykker.

    SvarSlet
    Svar
    1. Karin, tak for supplement til musik genren. Og ja jeg kunne forestille mig, at du har set lidt af hvert indenfor det 🙂

      Slet
  3. Det er lige før, jeg ler endnu, Lene, efter at have læst dine glade ord.
    Mathias Hammer kan virkelig noget med formidling. Jeg hører af og til P1 onsdag aften på vej hjem efter børnebørnseftermiddag, hvor Mathias H. og Klaus Rothstein har programmet Mesterværker, hvor de spiller musik og taler om litteratur med forskellige temaer. Skønt program, selvom jeg kun hører et kvarterstid.

    SvarSlet
    Svar
    1. Dejligt, Conny :-). Jeg kunne godt forestille mig at han var en god formidler. Men han og Katrine Muff er en herlig konstellation. De er så forskellige og alligevel så glade i hinandens selskab og nyder at blive udfordret på deres meninger om musik :-)

      Slet