torsdag, juni 11, 2009

DET MØRKNER

Endnu er regnen ikke nået til vores matrikel, men udenfor bliver det mørkere og mørkere.

Stearinlys er blevet tændt, te er brygget, lidt hyggelæsestof er fundet frem.

Datteren tager sig en lille powernap, det må man godt, når man stod op kl.4 i morges efter en aftenvagt i går og så har siddet i tog hele formiddagen.


Vi nåede både frokost og eftermiddagste, inden landmanden og sønnen drog af gårde. Jeg nød det i fulde drag, der snakkes fremtidsplaner, fremtidsdrømme, hvad vil man, hvad drømmer man om. Begge vore børn er kreative, og det, hjertet banker for, er nok ikke den slagne vej. Nu får vi at se, vi kan kun lytte, og rådene skal vi vist holde os langt fra, fremtiden kan være svær at spå om.

Nogle mennesker går ud ad landevejen lige frem til målet, andre må omkring små veje, indimellem stier, måske virker vejen ufremkommelig, her gælder det så, om man virkelig vil nå målet. Måske skal man se sig om efter nye veje, der fører andre steder hen, men lige her og nu kan man ikke vide det, man må blot gå i gang.

Jeg måtte finde min vej, mine børn må også finde deres veje.

8 kommentarer:

 1. Nej gode råd skal man holde for sig selv, så måske skulle jeg bare klappe i :)

  Det er min faste overbevisning, at man skal følge sit hjerte. Dengang jeg skulle tage beslutninger om mit liv, valgte jeg en retning, der ikke umiddelbart ville give store jobmuligheder eller indtjening.
  Begge mine forældre støttede mig i mit valg, mens gamle tanter og onkler alle mente at skulle fortælle mig, at det var da forfærdelige valg, jeg der traf. Næ nej, jeg skulle vælge noget med fremtid i!

  Det gav mig bare mere blod på tanden. Og selvom jeg i dag er et helt andet sted, end jeg startede ud, ville jeg stadig vælge, som jeg gjorde dengang :)

  SvarSlet
 2. Ja de skal nemlig, skal de, og hvor er det svært at lade være med at føre sig frem med ens egne livserfaringer og 2gode råd".
  Du har helt ret i, at de selv skal finde vejen... kommer de til dig og har brug for hjælp eller råd, så er du der jo som et søm :-) og det ved de godt.
  Det giver pote på et senere tidspunkt at opføre sig sådan.
  Charlotte er nu på den anden side af de 30, og for et par år siden sagde hun (til nogle andre, men hun vidste godt, at jeg også hørte det :-), at 'mine forældre har været fantastiske - de har bare altid bakket mig op og støttet mig. Uanset hvor tåbelige ideer jeg har haft undervejs, har de fået mig til at tro, at netop dét var det rigtigste at gøre."
  Det varmer helt dybt ind, og jeg blev en anelse rørt.
  Lene, jeg tror du får den samme response, hvis ikke allerede nu, så i hvert fald senere.

  SvarSlet
 3. Ja det er ikke altid let at finde sin vej i livet og nogle gange må man gå rigtig mange omveje.
  Vores børn skal nok finde den rette sti det er jeg sikker på, vi kan have vores mening og tro på hvad vej de skal vælge, men det er kun dem selv der kan tage skridtene og finde vejen selv.
  Knus og god dag

  SvarSlet
 4. Det er så vigtigt at de unge mennesker får prøvet deres drømme af! Begge mine har gået meget kringlede veje inden de fandt deres ståsted hvad angår uddannelse ... men man bliver jo ikke dummere af at prøve lidt af hvert... Hyg jer sammen det er det der tæller;)

  SvarSlet
 5. Ja det kan noen ganger være vanskelig å være tilskuer til ungenes valg i livet. Vi får bare håpe at de har fått med seg en god ballast og tar de riktige valgene for seg selv.
  Flott helg til dere :)

  SvarSlet
 6. Her er én gået ad snørklede veje, én anden lige ud og den tredie sådan med et hop og så videre. De er alle blevet støttet på hver deres måde, som vi følte var bedst for dem :)

  SvarSlet
 7. Jeg selv ville gerne have været denkreative vej, men blev rådet til det sikre... Det har jeg både fortrudt, men også været glad for. Jeg opdagede nemlig at man altid kan skifte retning senere i livet.

  Josefine skal jo starte til august som dyrepasserassistent, og vi var til infomøde i onsdags. De var virkelig godt og vi glæder os begge til over hendes valg.:-)

  God weekend ;)

  SvarSlet
 8. Kære alle. Jeg er så glad for jeres kommentarer, for ind imellem har jeg jo lyst til at sige, nej det er da vist ikke så godt, tænk nu sikkert, og så viser jeres kommentarer at det skal jeg holde mig fra :-) Tak!

  SvarSlet