mandag, februar 21, 2011

MØDESTED

Heldigvis er vinteren ikke så hård som sidste år, men derfor trænges dyr og fugle alligevel om madstederne rundt omkring på matriklen.

vandring over søen

Sneen afslører en sand folkevandring til mødestedet: cafe dyreliv.

kartofler til dyren

Og foderautomaterne fyldes op jævnligt.

foderautomat og hochsitz

Hjemme i haven har vi i år fået noget foder, hvor fuglene ganske enkelt bliver selektive i deres indtag. Det må huskes til næste år, så jeg ikke skal tømme foderbrædtet for restfoder, hver gang nyt lægges ud.

Weekenden forlænges med en enkelt hverdagsfridag. Det er en af fordelene ved at arbejde 30 timer og have weekendvagter. Jeg har mange ting,  jeg gerne vil nå i dag, weekenden blev den lade og stille af slagsen, så nu tror jeg, at alt kan nås i dag.

En lang huskeseddel er lavet, og som sædvanligt gør det mig i dårligt humør, for jeg ved, at jeg skriver for meget på, og at jeg ikke når det, fordi jeg tyr til overspringshandlinger fra morgenstunden. Måske skulle jeg prøve at skrive listen om, så jeg for hver ting der SKAL gøres bagefter skriver læse blogs, skrive blogindlæg, læse i en bog, se ud i luften, se fjernsyn, men i stedet for har jeg skrevet motion, gåtur, strikke, fordi jeg VIL ha disse ting ind i min hverdag.

Tja det er jo småting og det er da stort, hvis det er det eneste, der kan drille min fridag.

modlys

Måske skulle jeg lytte lidt til de gamle sange:

Plante smil og plante solskin
plante sang i alle sind,
skabe hverdag om til fest
og lukke lys og glæde ind.

Du synes, din dag er så kedelig og grå.
Hvad er det, du søger, hvad venter du på.
Når aldrig du under dig rist eller ro,
kan ingenting blomstre, og intet gro.

Træk en gammel sweater på og lad bare skægget stå.
Det' en go' ide at starte på en frisk
Sæt madding på krogen og tag med ud og fisk

Nu vil jeg synge mig gennem dagen og lave mødested for arbejde med fornøjelse lige her.

Ha en god dag

7 kommentarer:

 1. Tralala...man bliver jo helt i godt humør! Og så på en mandag. Tænk at fugle kan være "kræsne" - ja, kald det bare selektive, det skal jeg huske :-)

  SvarSlet
 2. Her spiser fuglene alt - rub og stub, men her er også mange forskellige arter.
  Dejlige oplivende sange. Nyd din fridag:-)

  SvarSlet
 3. Skønne sange at få ind i hovedet fra morgenstunden..
  Jeg glæder mig meget over at læse, at I fodrer de store dyr så flittigt..
  Vores fugle er også blevet selektive, efter at jeg har købt noget rigitg godt fodder, som de netop helt sikkert ville spise helt op af... altså i følge dyrehandleren som solgte det.. :-)
  Du må have en skøn dag, med masser af de gode opgaver.. :-)

  SvarSlet
 4. Skønne og kolde billeder :)
  Mine fugle spiser op - jeg køber en vildfugleblanding på "Møllen" i Vebbestrup og de spiser en sæk i løbet af en måned ;)

  SvarSlet
 5. Lavendel, og jeg har lige danset mig gennem tøjsammenlægning sammen med Gitte Hænning og andre gamle dansktopsangere :-)

  tak i lige måde ravheks, det plejer vores fugle også at gøre :-)

  Tak i lige måde Inge, vi har skam også en majsmark, hvor der bliver snittet et par rækker af gangen, så er der nærmest kø af dyr og fasaner :-)

  Tak Helle, næste gang lader jeg landmanden om at købe hos foderfirmaet :-)

  SvarSlet
 6. Hej Lene.

  Åh, hvor jeg kender det! At få skrevet lange lister over alt det jeg synes, jeg skal nå på en fridag eller to...for derefter at miste gejsten, fordi det ikke er realistisk at nå mere end en brøkdel.
  Jeg er derfor begyndt at gøre det modsatte: i løbet af dagen skriver jeg, hvad jeg hár klaret - det giver mig ny energi, og faktisk kan det blive en lang liste. Resultatet er, at jeg nu bliver positivt overrasket i stedet for som tidligere at dunke mig selv i hovedet med at det, jeg alligevel ikke nåede. - Måske er det banalt, men det fungerer for mig ;-)

  - Og så giver jeg dig iøvrigt helt ret: det er skønt med musik til arbejdet, når man fx gør rent! Må du nyde resten af din fridag - forhåbentlig med tid til at nå flere af de planlagte opgaver OG med tid til at gøre noget af det, der "gør dig godt".

  Tak for en inspirerende blog, som jeg har læst med på i et stykke tid, Grete

  SvarSlet
 7. Selv tak Grete og velkommen her :-) Du har helt ret, det er meget sjovere og mere positivt at skrive alt det jeg nåede :-)

  SvarSlet