søndag, februar 20, 2011

VI GJORDE DET

Regitze og gemal har indført kulturdag hver måned, hvor de skiftes til at bestemme oplevelsen.

Jeg snuppede ideen, i hvert fald for i dag, og bad landmanden følge mig ind i det tabte land.

Det blev en god oplevelse, vi nåede at få rundvisning med en vidende kvinde, og selvom vi var mange, og der var trængsel, så gav hendes fortælling om de forskellige billeder nye måder at se de store malerier på.

DSC03459

Jeg har fået smag for mere, så til sommer skal Vendsyssel Kunstmuseum besøges, de skulle have en permanent udstilling med Poul Anker Bech

DSC03461

Og så havde jeg jo læst om det kosmiske rum, og jeg gik derind! Sikke dog en smuk oplevelse.

Vi har kagerester endnu fra MC arrangementet, og med på turen kom drømmekagen fra Brovst, bagt af  den anden MCægtefælle. Sneen lå i tykt lag på rastepladsens bænke, så vi købte varm kakao til kagen og nød en lille pause i bilen.

Solnedgangen på vejen hjem fik mig til at tænke på ordet solnedgangsmelankoli. I følge Poul Anker Bech beundrer vi ikke kun solnedgangen pga dens smukke farver, men også fordi der i solnedgangen ligger det tabte. En dag er gået, den ligger bag os, den er tabt for os, vi kan længes efter den, men vi kan også begynde at længes efter den kommende dag. Fortid, nutid og fremtid blandes sammen i solnedgangen.

DSC03463

Må din dag være blevet en dag, som du vil nyde at tænke tilbage på, og må dagen i morgen være en dag, du længes efter. God søndag aften til dig.

9 kommentarer:

 1. Lyder som en rigtig god tur I har haft i dag.. Vi nåede både at gå en tur, og derefter køre en tur ned på havnen.. :-)

  SvarSlet
 2. Sikken dejlig ide og udstillingen i Randers lyder fantastisk.

  Vi har kun sjældent tid alene sammen med mindre det er til pligt ting knyttet til min mands job, men vi har netop aftalt at vi hver vil vælge én tur om året. Min mand om vinteren og jeg i det sene efterår. Jeg glæder mig.

  SvarSlet
 3. I nåede det, Lene! Det er sejt gået og jeg fornemmer, at I også fik en oplevelse med hjem :-)

  SvarSlet
 4. Ja det er litt vemodig med en solnedbang. Men utrolig flott.
  Nydelige malerier.
  Ønsker deg ei riktig god uke :)

  SvarSlet
 5. Ja, Poul Anker Bechs maleriudstilling i Randers var en utrolig smuk oplevelse.Vi kørte dertil fredag.. godt vi nåede det. De billeder vil blive husket længe.
  I dag søndag tog jeg på Silkeborg Museum, her var der udstilling af Kaffe Fassetts "tæpper og strik".Ih,hvor man blev glad af at se farver så smukt sat sammen i forskellige mønstre. Det var lige før, man blev helt høj.Udstillingen varer til og med d.27. febr.

  SvarSlet
 6. Godt I nåede det. Jeg synes også, at det var en skøn udstilling (og museet i det hele taget). Bechs billeder er helt fantastiske.

  SvarSlet
 7. Inge, jeg er glad for at vi tog os sammen,godt I også fik nået gåtur og køretur :-)

  Marina, udstillingen var virkelig fantastisk. Jeg håber jeres ture må blive til virkelighed, vi har brug for små åndehuller :-)

  Liselotte, det gjorde vi og jeg havde nok ikke søgt efter det kosmiske rum, hvis ikke du havde skrevet om det :-)

  Tak Astrid :-)

  Marie, det lyder som en sanserig oplevelse på Silkeborg museum. Og velkommen her :-)

  Marianne, der var meget at se på, og jeg er også faldet for hans malerier :-)

  SvarSlet
 8. Åh ja, Poul Anker Bech er fantastisk. Min gode ven Susanne, har introduceret mig for hans verden. Vi har været i Hjørring, men nåede ikke Randers. - Du skriver om solnedgangen - vi har lige stået og følt os små under den uendelige stjernehimmel. Skønt at bo, hvor der er frit udsyn til lyset!

  SvarSlet
 9. Charlotte, at stå under en stjernebesat himmel gør en ydmyg og lille, vi bor et dejligt sted :-)

  SvarSlet