torsdag, maj 15, 2014

JEG BURDE, MEN GJORDE DET IKKE

Det minder om den tid, hvor ens børn blev så store, at sengetid rykkedes, og så rykkede min sengetid med. Jeg havde brug for et par timer om aftenen uden børn, men en skønne dag måtte jeg opgive det og acceptere, at jeg tit blev den, der først gik i seng. Jeg havde en lang dag på arbejde i går, blev to en halv time længere på arbejdet, fordi en kollega blev forsinket pga. sygt barn. Det betød så, at jeg trak sengetiden, velvidende at jeg i dag, når uret ringede, højst sandsynlig ville fortælle mig selv, hvor dumt det var. Jeg var så træt, at det var mere skønt bare at sidde i sofaen og læse end at gå i seng. Jeg var så træt, at søvnen slet ikke ville indfinde sig. Fuldmånen lyste flot over træerne ved kartoffelhuset og lovede godt vejr. Vi satser på at vejrudsigten holder stik, så de sidste dage i denne uge kan bruges på at lægge de sidste kartofler. Regnvejrsdagene har ikke hindret arbejdet på gården, for der er blevet sorteret kartofler til den store guldmedalje. Kornmarkerne står struttende grønne igen, efter at være blevet sendt til tælling af frosten. Landbruget går sin vante gang, sidste år blev et godt kartoffelår, det håber vi også på, at dette år bliver.

Denne morgen tyder på godt vejr, mosekonen brygger, og der er et særligt lys i luften. Der er smurt madpakker til landmændene, nu mangler jeg bare at få gjort mig selv klar. Må du få en god dag.

P1080968

20 kommentarer:

 1. Du må også have en god dag. Jeg skal til Odense for at lære om Joomla - det bliver skønt at "nørde igennem"

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Hanne, håber det blev en god dag :-)

   Slet
 2. Jeg husker begge dele ... både behovet for børnefri tid og for at have ikke-arbejdstid når man er kommet hjem. Jeg sov sjældent nok, da jeg arbejdede, fordi jeg var væk hjemmefra 10-12 timer om dagen.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ellen, jeg kan sagtens følge dig med at få for lidt søvn, når arbejdsdagen var så lang. Min arbejdsdag inklusiv kørsel er 10 timer, men da jeg starter tidligt, kommer jeg hjem ved 16 tiden. Før hen kom jeg først i seng ved 23 tiden, men nu er jeg nødt til at sove inden kl 22, ellers så fungerer jeg ikke ordentlig. Kedeligt ;-)

   Slet
 3. Jeg husker præcis det samme Lene :-) Vi havde også brug for "voksentid", hvor vi bare kunne nyde stilheden og ingen krav... Jeg har også brug for min søvn og det giver altid bagslag, hvis jeg burde, men ikke gør det... Rigtig god onsdag (snart bededagsferie). Kram fra OddStyle

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Tina, det giver altid bagslag, og lige nu føler jeg det som om jeg har jetlag :-) Jeg skal arbejde i weekenden, så denne fridag bruges på kontoret. Heldigvis er der to fridage efter weekenden :-)

   Slet
 4. Vi håber på gode og varme dage til golf i Sønderjylland, men først skal der lige kortes lidt af lokkerne. God dag hos dig Lene.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Inge, håber de korte lokker nyder solskin i Sønderjylland, her skinner solen i hvert fald :-)

   Slet
 5. Øv altså nu forsvandt min kommentar, da jeg sendte den ... jeg nøjes med at ønske dig en rigtig dejlig solskinsdag :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Helle, det er da træls at kommentarer forsvinder. Også god solskinsdag til dig :-)

   Slet
 6. Åh, hvor er det bare genkendeligt! Jeg vil også gerne have lidt alene-tid eller voksen-tid, når Donnaen er kommet i seng, men bliver klemt på nattesøvnen, da Kamelen stadig gerne vil ud ved fem-halvseks-tiden. Jeg håber, du får en god dag trods manglende søvn :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak fruen i midten, jeg fik en god dag, men er træt i dag :-) Hunde og teenager giver reduktion i søvnmængde hos voksne ;-)

   Slet
 7. Åh Lene - den der udfordring med børn som kommer senere og senere i seng og kortere til min "fornuftige" sengetid - det er jo lige der jeg er nu - nå men det er jo kun en fase - pludselig flyver de fra reden - ha' en skøn bededags-weekend KH Anette

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Anette og i lige måde. Ja det er kun en fase, og pludselig er man ene igen :-)

   Slet
 8. Jeg kan ikke mindes jeg har savnet timer uden børn, måske fordi jeg valgte at have deltidsjob for ar være så meget sammen med ungerne som muligt og så arbejdede de allerfleste lørdagsaftener og hele søndage hvor Allan tog sig af dem. Det blev jo på en måde nit pusterum, mens jeg tjente lidt ekstra ved siden af mit deltids-kontorjob. Jeg kommer dog næsten altid for sent i seng og har altid gjort, fordi jeg bare lige skal...og sp løber tiden.

  SvarSlet
  Svar
  1. Pia, jeg var også rigtig meget sammen med mine børn, havde aftenvagt på deltid som dig og senere arbejde jeg jo sammen med landmanden herhjemme. ikke desto mindre havde jeg brug for tid alene og det har jeg stadig :-) Tiden har det nemlig med at løbe ;-)

   Slet
 9. Ih, hvor jeg kender den med behov for timer for sig selv. Men lige pludselig kommer det jo helt af sig selv.....
  Jeg øver mig i at sove nok. Det går ikke helt godt. Endnu.

  SvarSlet
  Svar
  1. Eva, det går jo helt af sig selv, heldigvis, med at få tid til sig selv. Jeg fik mere søvn ordineret af min læge, og jeg gjorde som hun sagde og kunne se, at hun havde ret :-)

   Slet
 10. Jeg kjenner godt følelsen av å være for trett til å orke å legge seg, - og så blir man sittende.

  Da våre barn var i overgangen mellom å være små og store, gjorde vi ett år en avtale med dem. På torsdagskveldene kunne vi voksne bestemme at de skulle gå opp på sine rom for kvelden klokka ni. Vi gjorde det bare av og til, og det var for at vi skulle få litt tid alene, til å snakke om voksne ting, betale regninger osv. Ungene syntes det var greit. De badet og stelte seg, leste bøker eller spilte spill før de la seg. Det fungerte kjempefint.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hege, måske er det en lærerting? jeg husker nemlig at mine søskende og jeg i mange år skulle gå på værelserne ved otte tiden, så mine forældre kunne forberede sig til næste skoledag (og nok også for at få voksentid) :-)

   Slet