mandag, maj 19, 2014

EN HYLDEST TIL SÅDAN NOGEN SOM MORTEN

Da jeg gennemså billederne til gårsdagens indlæg, kom jeg til at mindes noget af det, vi snakkede om den skønne aften i Nice. Jeg fortalte om, hvor svært det var at finde gaver til landmanden. Dels fordi han aldrig ønskede sig noget, dels fordi når han så ønskede sig noget, så købte han det bare, også selv om der var to uger til jul eller fødselsdag. Jeg har vist før fortalt, hvordan jeg i irritation en gang pakkede et Weber peber/saltbøssesæt ind til ham, som han selv havde købt to uger før sin fødselsdag, og gav ham på fødselsdagen.

Min og mine børns redning er mange gange Morten. Morten overtog som ganske ung en forretning inde midt i Aalborg, en jagt – og lystfiskeriforretning. Det var modigt, der var mange store butikker rundt om Aalborg, som handlede med disse varer. Landmanden besluttede at ville støtte Morten, som vi kendte i forvejen. Det er en forretning med kundeservice, her er kompetente medarbejdere, her er altid tid til råd og vejledning og der er altid tid til et smil og et velkommen. Ved juletid bliver man budt på gløgg.

DSC06571

Jeg fortalte mine kolleger om, hvordan jeg helst ville handle med Morten, for han vidste lige nøjagtig, hvad landmanden ønskede sig. Og jeg var ikke den eneste, der kom adskillige kvinder ind, som spurgte efter Morten, fordi de vidste, at det var ham, deres mænd snakkede med, når de var i forretningen. Jeg er gået ind og har sagt, landmanden ønsker sig en fleecetrøje. Morten havde ikke snakket med landmanden om det, men resolut finder han en lækker uldtrøje frem og siger, Lene det skal være den her, den bliver han glad for. Og ganske rigtig, landmanden går nærmest ikke i andet, når han holder fri. Landmanden ønskede sig en jagtkniv, det var ved juletid, Morten var travlt beskæftiget, så jeg handlede med en af hans medarbejdere, Morten kommer forbi og hilser, og da han hører ønsket, peger han resolut på en af de knive, medarbejderen har fundet frem. Behøver jeg at sige, at landmanden er så glad for den kniv. Jeg nævner i samme seance, at landmanden mangler en jagttermokande. resolut hiver Morten en frem og siger, det skal være den her. Det er den bedste termokande, vi nogensinde har haft. Den holder teen varm i nærmest et døgn, også selv om den er halvfyldt. Nu bruger jeg den kande, når jeg laver te, hvor jeg ved, at der går timer, før landmanden kommer ind.

Det sjove var, at mine to kolleger også kendte Morten og hans forretning, de havde været/er gift med henholdsvis en jæger og en lystfisker. Og som en af dem sagde, det er utroligt, at Morten kan skelne den ene kunde fra den anden, men det kan han. Det er ikke så sært, at den unge mand, som stadig er ung, men nærmer sig de 40, fik succes med sin forretning. Vi skal have nogle flere som Morten, de gør det til en fornøjelse at handle.

Og nej dette indlæg er ikke sponsoreret, men kan jeg lokke bare en til at gå ind i Mortens forretning, så gør jeg det gerne, for han fortjener det.

P1080186

20 kommentarer:

 1. Jeg lover at besøge Morten, hvis vi kommer i nærheden af hans forretning!
  Sådan en Morten er sin vægt værd i guld - jeg kunne absolut godt bruge en som ham, for John laver præcis samme nummer som din landmand: køber bare tingene. Hrmpf.
  Bortset fra, at John jo hverken er jæger eller fisker - men han drikker kaffe i rå mængder ... kunne man ikke få mærket på den omtalte termokande?

  SvarSlet
  Svar
  1. Ellen, hvad er det med de mænd? :-) Det er en Stanley termokande, den har to kopper integreret i en kop, jeg har fundet et link:
   http://spejdergear.dk/shop/stanley-vaccum-bottle-2550p.html

   Slet
 2. Den slags butiksindehavere er en fornøjelse at besøge. Jeg ville ønske, at 'din' Morten også handlede med cykelting, så Gemalen også kunne få sine (uudtalte) ønsker opfyldt :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Fruen i midten, ja cykler har jeg ikke lige set i den hyggelige butik :-)

   Slet
 3. Uh den slags forretninger er guld vejr... men øv at den ligger så langt væk - vi har dog en der ligner lidt i nabobyen og der ved de osse hvad jeg mener og hvad jeg vil have og er aldrig blevet skuffet efterfølgende. Kigger osse lige misundeligt til den der termokande... vi mangler nemlig osse en der er lidt bedre fungerende til vores tøffen rundt i landet..

  SvarSlet
  Svar
  1. Overleveren, ja den termokande er helt fantastisk, og vist desværre udsolgt på diverse internetsider, men måske har en lille jagtforretning den liggende? :-)

   Slet
 4. Jeg tjekkede lige http://spejdergear.dk/shop/stanley-vaccum-bottle-2550p.html, men den er jo desværre udgået, fro sådan en thermokande kunne jeg også godt bruge.

  Morten og hans forretning lyder da helt fantastisk. Jeg er vild med friluftsforretninger, for de har så mange ting, som jeg bare MÅ eje...

  SvarSlet
  Svar
  1. Hanne, måske kan du finde termokanden i en friluftsforretning, for jeg kan godt se, at når jeg googler den, så står den som udsolgt/udgået. :-)

   Slet
 5. Til orientering til Hanne og Overleveren: Amazon.co.uk har den. Selv om man skal betale fragt til DK, kan det godt betale sig at købe den der.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ellen, tak fordi du deler :-)

   Slet
 6. Vi er vist mange, der savner en "Morten" til vores vistnok lidt kræsne mænd, der ikke bare ønsker sig hvad som helst. Jeg kan godt lide dit stunt med at pakke den selvindkøbte ting ind. Så kan han måske lære det ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Conny, det er skønt at kende et sted, hvor man kan finde gaver til en kræsen mand :-) har han lært det? Lidt måske ;-)

   Slet
 7. Morten kunne lære mange erhvervsfolk om konceptet personlig service - han tør jo involvere sig. Jeg handler nok ikke hos din Morten, da hverken jeg eller min mand er til jagt og fiskeri. Til gengæld er jeg glad for gode rådgivere, når der skal købes musik- eller MC-udstyr til gave :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Anonym, nu spidser jeg ører, har du et godt tip til butikker med MC-udstyr? :-)

   Slet
 8. Man bliver så taknemmelig, når man møder nogen, der brænder for noget, - og gerne vil levere service.Hvor er det dejligt med den slags butikker i en tid men butiksdød. Jeg får helt lyst til at købe jagtudstyr, men det vil nu alligevel være fjollet ;)

  SvarSlet
  Svar
  1. Eva, jagtudstyr ville nok være fjollet, men Morten har også friluftsudstyr :-)

   Slet
 9. Sådan en Morten er da guld. Nu er vi ikke til jagtudstyr her og der er altså langt op til jer. Men hvis vi havde været :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Susanne, Morten har også gode vandresko ;-)

   Slet
 10. Skønt med nogle der kan deres kram og yder super service KH Anette

  SvarSlet
  Svar
  1. Anette, det er så dejligt. Jeg elsker at komme ind i en sådan butik :-)

   Slet